Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σενέρ Λεβέντ: Ένας υποψήφιος αποκλεισμένος από όλα τα ΜΜΕ στα κατεχομενα

0 σχόλια Share:

♦ “Πρώτη φορά πήρα όπλο για να προστατεύσω τον εαυτό μου.Εμείς παρά τρίχα γλυτώσαμε τον θάνατο σε εκείνη την επίθεση. …Πρώτη φορά πήρα όπλο για να προστατεύσω τον εαυτό μου.”
♦ “Οι διαμένοντες στον Νότο μπορεί να μην ξέρουν ότι βγήκες τρεις φορές στην τηλεόραση του Μπαϊράκ μετά την υποψηφιότητά σου…”
♦ “Κοίτα, και το κόμμα με το οποίο είσαι υποψήφιος και το κόμμα που σε υποστηρίζει στον Βορρά, μας συκοφαντούν συνεχώς. Δεν έμεινε συκοφαντία και ψέμα που δεν είπαν για εμάς. Δεν ντρέπονται καθόλου;”

■ Κοίτα αγαπητέ μου φίλε. Κοίτα Νιγιαζί. Σε αυτές τις εκλογές είσαι και εσύ υποψήφιος είμαι και εγώ. Εσύ είσαι υποψήφιος με το ΑΚΕΛ. Εγώ με την εφημερίδα «Αφρίκα». Ξέρεις, Κίνημα Γιασεμί σημαίνει εφημερίδα «Αφρίκα». Επειδή δεν είμαστε υποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο μαζί σου, δεν χρειάζεται να επιτιθέμεθα ο ένας στον άλλον, να ρίχνουμε λάσπη ο ένας στον άλλον και να λέει ψέματα ο ένας για τον άλλον. Μας ταιριάζει αυτό; Δεν μας ταιριάζει! Ακόμα και αν θα συζητήσουμε, πρέπει να συζητήσουμε γενναία. Όμως, δυστυχώς βλέπω ότι εσύ δεν το κάνεις αυτό. Δεν συμπεριφέρεσαι γενναία. Λες ψέματα. Και μάλιστα σε τηλεόραση στον Νότο. Κοίτα τι λες όταν σου υπενθυμίζονται οι επικρίσεις μου:

«Ποιος με επικρίνει; Ο άνθρωπος τον οποίο πήγα να υπερασπιστώ μαζί με πέντε χιλιάδες άτομα και με κάλεσε για φαγητό για να με ευχαριστήσει; Ο άνθρωπος για τον οποίο γράφω άρθρα υποστήριξης στη στήλη μου στην εφημερίδα, όποτε έχει πρόβλημα; Έτσι μιλά αυτός ο άνθρωπος;»

Ταιριάζει να λέει ψέματα ένας καθηγητής που έφαγε τα βιβλία με το κουταλάκι και έγραψε τόσα βιβλία, όπως εσύ; Για ποιο πράγμα μιλάς; Για την επίθεση λιντσαρίσματος που έγινε πέρσι εναντίον μας; Ούτε κατά τη διάρκεια εκείνης της επίθεσης σε είδαμε δίπλα μας ούτε μετά από αυτήν. Δεν ήσουν ανάμεσα στα τριακόσια άτομα που ήρθαν εθελοντικά να μας υπερασπιστούν το βράδυ της επίθεσης καθώς γίνονταν προετοιμασίες για νέα επίθεση. Μέχρι σήμερα ούτε έγραψες έστω και μία γραμμή για την επίθεση αυτή ούτε είπες έστω και μια κουβέντα. Σε μια τέτοια περίπτωση γιατί να σε ευχαριστήσω ή να σε καλέσω για φαγητό; Από πού το εφηύρες αυτό; Πότε συναντηθήκαμε και φάγαμε μαζί για τελευταία φορά; Το ξέχασες; Μετά που κέρδισε ο Μουσταφά Ακιντζί τις εκλογές. Σε εκείνη τη συνάντηση μου έλεγες «ας βγάλουμε τα άπλυτα του ΑΚΕΛ στη φόρα». Κοίτα, πέρασαν χρόνια από εκείνη τη συνάντηση. Δεν συναντηθήκαμε ξανά. Ενώ πριν την εκλογή Ακιντζί συναντιόμασταν κάθε τόσο. Ο Ακιντζί, εσύ και εγώ. Εσύ προσπαθούσες να πείσεις τον Ακιντζί να μην κατέλθει υποψήφιος, ενώ εγώ έκανα το αντίθετο και προσπαθούσα να τον πίσω να βάλει υποψηφιότητα. Το ξέχασες και αυτό;

Λες ψέματα αγαπητέ μου φίλε. Φαίνεται πως θεωρείς ότι επιτρέπονται τα πάντα για να κερδίσεις σε αυτή την πορεία που ξεκίνησες. Κοίτα, είπες ψέματα στους τηλεθεατές στον Νότο για τις εμφανίσεις σου στην τηλεόραση του «Μπαϊράκ». Είπες ότι εμφανίστηκες μόνο μια φορά σε εκείνη την τηλεόραση. Όσοι το άκουσαν αυτό στον Βορρά σάστισαν πολύ. Τι μια φορά, είπαν. Οι διαμένοντες στον Νότο μπορεί να μην ξέρουν ότι βγήκες τρεις φορές σε εκείνη την τηλεόραση μετά την υποψηφιότητά σου, αλλά στον Βορρά όλοι το ξέρουν. Μάλιστα προσπαθείς να μαλακώσεις το φερέφωνο του στρατού και της πρεσβείας λέγοντας ότι ο Μουσαφά Ακιντζί έχει διορίσει την τωρινή διευθύντρια εκεί και ότι είναι και δική μου φίλη. Τι και αν την διόρισε ο Ακιντζί; Στο διοικητικό συμβούλιο εκείνης της τηλεόρασης παρακάθεται εκπρόσωπος της Διοίκησης των Δυνάμεων Ασφαλείας. Δεν επιτρέπει να λεχθεί κουβέντα για την Τουρκία. Δεν βγαίνουν σε αυτή την τηλεόραση πρόσωπα τα οποία αυτός δεν εγκρίνει. Αλλά κοίτα. Η Διοίκηση των Δυνάμεων Ασφαλείας δεν έχει αντίρρηση για εσένα. Για μένα έχει. Αν ήσουν ειλικρινής, θα έλεγες την αλήθεια στους Ελληνοκύπριους τηλεθεατές στην τηλεόραση στον Νότο. «Για τον Σενέρ Λεβέντ δεν είναι κλειστός μόνο ο Μπαϊράκ, αλλά και οι τηλεοράσεις στον Βορρά», θα έλεγες. Ακόμα και αν με έβγαζαν πολύ σπάνια μερικοί ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί πριν από την επίθεση στις 22ας Ιανουαρίου 2018, κανείς δεν τόλμησε ξανά να το κάνει αυτό μετά την επίθεση εναντίον μας.

Γιατί; Διότι φοβήθηκαν τη σκιά του Ταγίπ Ερντογάν. Υπάρχει και άλλο. Εμείς παρά τρίχα γλυτώσαμε τον θάνατο σε εκείνη την επίθεση. Πρώτη φορά πήρα όπλο για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Άφησαν ελεύθερους τους δράστες τις επίθεσης τους οποίους είχαν συλλάβει. Ενώ οδήγησαν εμάς στο δικαστήριο για να μας τιμωρήσουν.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο πηγαινοέρχομαι στο δικαστήριο κάθε Πέμπτη. Κάποτε κάθομαι τέσσερις ώρες στο εδώλιο του κατηγορούμενου. Εσύ δεν ενδιαφέρθηκες καθόλου γι’ αυτές τις δίκες. Ο δε εκπρόσωπος του κόμματος με το οποίο είσαι υποψήφιος, μετά απ’ όλα αυτά, χωρίς να ντρέπεται με ρωτά: «Ποιος ο ρόλος σου και ο σκοπός σου σε αυτές τις εκλογές;» Αύριο στις 14.00 θα διαβαστεί η απόφαση για εμάς στο δικαστήριο. Δεν είσαι περίεργος για το τι θα είναι αυτή η απόφαση; Ο διεθνής Τύπος ενδιαφέρεται και εσύ πώς δεν ενδιαφέρεσαι;

Καταλαβαίνω, είναι μεγάλο το εύρος γνώσεών σου. Ξέρεις και τόσες ξένες γλώσσες. Όμως, σε τι ωφελούν αυτά αφού δεν τα χρησιμοποιείς για την κοινωνία; Ειδικά αν μένεις βουτηγμένος στο τέλμα της προσωπικής σου καριέρας και μπορείς να λες ακόμα και ψέματα εξαιτίας αυτού, τι να πω. Κοίτα, και το κόμμα με το οποίο είσαι υποψήφιος και το κόμμα που σε υποστηρίζει στον Βορρά, μας συκοφαντούν συνεχώς. Δεν έμεινε συκοφαντία και ψέμα που δεν είπαν για εμάς. Δεν ντρέπονται καθόλου; Και εγώ δεν ξέρω. Όμως, και εσύ ξέρεις ότι λένε ψέματα για εμάς. Γιατί δεν τους λες ότι βρίσκονται στον λάθος δρόμο;

Τα βγάζω πέρα με τους φασίστες σε αυτή τη χώρα αγαπητέ φίλε. Αλλά αν θες την αλήθεια, δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με αυτά τα ψέματα. Εκπλήσσομαι περισσότερο με όσους πιστεύουν αυτά τα τρελά ψέματα παρά με εκείνους που τα λένε. Σίγουρα αυτό είναι ένα από τα πιο δραματικά γεγονότα του καιρού μας. Να συζητήσουμε. Αλλά να συζητήσουμε γενναία.

• Αν θα συζητήσουμε να συζητήσουμε γενναία
ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 15/05/2019 (τελευταία ενημέρωση 14:45)

Αν θα συζητήσουμε να συζητήσουμε γενναία

Previous Article

Απαγορεύτηκε η εκδήλωση για τον Πόντο στην Άγκυρα

Next Article

Επισκέψεις υποψηφίων δημοτικών συμβούλων σε φορείς τουρκικής προπαγάνδας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *