Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ;

No Comments Share:

Εξελέγησαν ;

Εξελέγη στην KKTC,έγινε υπουργός, πήγε στο Όρντου και συνομίλησε με τον νομάρχη του Όρντου. Δήλωσε πως ¨Στην Κύπρο υπάρχουν πάνω από 20.000 Μαυροθαλασσίτες. Πάντοτε ζήσαμε και ζούμε με αγάπη με την Τουρκία¨. Μετά άλλοι είπαν πως ¨υπάρχουν και 30 χιλιάδες από το Χατάι¨.

Να ρωτήσουμε και εμείς : Πόσοι Κύπριοι υπάρχουν ;

Την δήλωση αυτή δεν την έκανε ο ¨Πρόεδρος της Δημοκρατίας της KKTC¨ Ντερβίς Έρογλου ούτε ο ¨πρωθυπουργός της KKTC¨ Ιρσέν Κιουτσούκ…

Την δήλωση εκείνη την έκανε ο ¨υπουργός οικονομικών¨ της KKTC Ερσίν Τατάρ. Και αυτοί που τον έκαναν υπουργό, οι βουλευτές της KKTC. Τον φορέα ονόματι KKTC κανείς δεν τον αναγνωρίζει στον κόσμο. Αυτό ήταν σαν εισαγωγή σε τουρκική ταινία. Δίνει το τέλος και αρχίζεις να περιγράφεις από την αρχή.

Ο Ντερβίς Έρογλου έκατσε στο τραπέζι εκπροσωπώντας τους Τουρκοκύπριους και το μέλλον της Κύπρου. Ενέκρινε το αδιέξοδο. Όταν διακόπηκαν οι συνομιλίες, πήγε στην Καισάρεια, την πόλη που αναφέρει δηλαδή ως πατρίδα του και έκανε το κέφι του.

Ο Ιρσέν Κιουτσούκ εργάστηκε και εργάζεται όχι για τα δικαιώματα των Κυπρίων που υποχρεώθηκαν να ζούνε στον βορά της Κύπρου, αλλά αυτός κατ΄εφαρμογή των εντολών που έρχονται από την χώρα-εντολοδότη, κάνει δώρα στους ομοϊδεάτες αυτών που δίνουν τις εντολές, και προσπαθεί οι Τουρκοκύπριοι είτε να ζήσουν αποτραβηγμένοι σε μια γωνιά στην χώρα τους είτε να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την χώρα τους.

Ήταν μια μακρά πρόταση. Αλά νομίζω πως γίνεται ξεκάθαρο το τι θέλω να πω. Στο Κυπριακό σύνταγμα του 1960 αναφέρεται πως ¨οι ηγέτες και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων εκλέγονται από τις ίδιες τις κοινότητες¨.

Μπορούμε να πούμε πως οι Ντερβίς Έρογλου και Ιρσέν Κιουτσούκ εξελέγησαν από την ίδια τους την κοινότητα ; Δεν μπορούμε… Διότι αυτοί δεν εξέλέγησαν από τους Τουρκοκύπριους αλλά από την KKTC.

Mε αυτή την στάση, με αυτή την λογική, κανονικά ο εκλεγείς ως πρόεδρος της KKTC, δεν πρέπει να έχει θέση σε συνομιλίες σχετικά με το μέλλον της Κύπρου.

Επίσης και ο Ιρσέν Κιουτσούκ κανονικά δεν έχει δικαίωμα να μετάσχει στην Άγκυρα σε συνομιλίες σχετικά με την οικονομία και να υπογράφει συμφωνίες που θα επηρεάσουν το μέλλον των Τουρκοκυπρίων. Το θέμα νομίζω έγινε αντιληπτό. Αυτό που λέω είναι πως τόσα χρόνια βαδίζουμε σε λάθος δρόμο. Παραδείγματα ; Πολλά. Τι πρέπει να γίνει ; Σε όλες τις εκλογές για την εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων δεν πρέπει να ψηφίζονται άτομα που δεν έχουν Κυπριακή ταυτότητα. Μόνο άτομα που διαθέτουν ταυτότητα της κυπριακής Δημοκρατίας πρέπει να ψηφίζουν. Σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να παρεμποδιστεί το να δίνει η Άγκυρα εντολές στους εκλεγμένους. Μάλιστα τότε θα συνεχίσει και ο Τούρκος πρέσβης να γυρνά ανάμεσα μας και να φέρεται σαν νομάρχης.

………….

 Τ/Κ εφ.Αφρίκα 4/12/2012

Σχ : Αυτό που θέτει εμφαντικά ο αρθρογράφος είναι η αλλοίωση του πληθυσμού στα κατεχόμενα. Τι εκπροσώπηση των Τουρκοκυπρίων κάνει π.χ. ο Ντερβίς Έρογλου που κατάγεται από την Καισάρεια ; Και ποιά είναι η σύνθεση του εκλογικού σώματος που τον εξέλεξε ; Πόσοι εξ αυτών είναι από διάφορα σημεία της Τουρκίας ; Έτσι για να καταλαβαίνουμε και τον βαθμό στον οποίο εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους….Διότι άλλο Τούρκος , άλλο Τουρκοκύπριος. 

Previous Article

ΑΡΘΡΟ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *