Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανακοίνωση από το ρωσικό ΥΠΕΞ για το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας

0 σχόλια Share:

Ανακοίνωση από την Ρωσία για την Κύπρο: Παρακολουθούμε με ανησυχία

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ανέφερε πως οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ (που μονόπλευρα ανακήρυξε η Κυπριακή Δημοκρατία,) προκαλούν ανησυχία στην Μόσχα. Το υπουργείο ταυτόχρονα κάνει έκκληση στις πλευρές να αποφύγουν βήματα που θα κλιμακώσουν την ένταση.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως “Παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με τις πληροφορίες πως δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας εισήλθε στην ΑΟΖ της Κύπρου για να κάνει εργασίες γεωτρήσεων. Πιστεύουμε πως η παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου δεν θα βοηθήσει στην δημιουργία συνθηκών για μία μόνιμη δίκαιη και εφαρμόσιμη λύση του Κυπριακού”.
Σύμφωνα με αυτά που μεταδίδει το
Sputnik, η Μόσχα στην ανακοίνωση κάνει έκκληση για “Αποφυγή βημάτων που θα κλιμακώσουν την κρίση στην Αν.Μεσογειο, για επίδειξη μετριοπάθειας και πολιτικής σοφίας, για προσπάθεια επίλυσης των διαφορών με διαλογο και με σεβασμό στα συμφέροντα του άλλου” και αναφέρει:”

” Είναι φανερή η ανάγκη για την συντομότερη δυνατή επανέναρξη των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων, με σκοπό την επίλυση του Κυπριακού, βάσει των γνωστών αποφάσεων του ΟΗΕ. Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε, τέτοιου είδους προσπάθειες”.

http://haber.sol.org.tr/dunya/rusyadan-kibris-aciklamasi-endiseyle-takip-ediyoruz-266167
8/7/2019

Σχ: Η ανακοίνωση καίτοι κάνει λόγο για παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου, είναι μάλλον ουδέτερη. Και αυτό σε αυτές τις περιπτώσεις ουσιαστικά ενθαρρύνει τον θύτη της ιστορίας…

Αλλά βέβαια όταν τις ίδιες αυτές ώρες ο πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης, μετέχει σε “ιδιωτικό” δείπνο με την μαριονέτα του Ταγίπ στα κατεχόμενα τον Οζερσαι, τότε γιατί να έχουμε παραπάνω απαιτήσεις από τους Ρώσους; …

Previous Article

Αμερικανικό ΥΠΕΞ : ¨Η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με αρνητικές συνέπειες…¨

Next Article

Δίωξη για το υπέρ του Ντεμιρτάς πανό…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *