Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΡΟΛΑΝΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

0 σχόλια Share:

Εφ. Νετγκαζέτε 25-9-2011

Ελληνοκύπριοι : Να δώσουμε στους Τούρκους μερίδιο 20-25%

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ρολάνδης κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή διοίκηση πως ¨δεν πήρε μαθήματα από την ιστορία¨ και πρότεινε να δοθεί στους Τουρκοκύπριους το 20-25% του καθαρού κέρδους από το πετρέλαιο που θα εξαχθεί.

Ο Ρολάνδης που είχε βάλει την υπογραφή του στην συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο το 2003 προέβη σε νέες προειδοποιήσεις προς την Ελληνοκυπριακή ηγεσία για το θέμα του πετρελαίου. Ο Νίκος Ρολάνδης σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα Καθημερινή αναφέρει ότι η Τουρκία έναντι των μονόπλευρων κινήσεων για γεωτρήσεις της Ελληνοκυπριακής διοίκησης επέλεξε άλλη μέθοδο από αυτήν της απευθείας επέμβασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος πέρασε. Ο Ρολάνδης εκτός από υπουργός Εξωτερικών υπήρξε και υπουργός εμπορίου στην κυβέρνηση Κληρίδη και είναι γνωστός ως ο άνθρωπος ου έφερε στην επικαιρότητα το θέμα των αποθεμάτων υδρογονανθράκων, και ανέφερε ότι το γεγονός πως η Τουρκία επέλεξε διαφορετική μέθοδο αυτό δεν σημαίνει πως δεν σκέπτεται την επέμβαση στο μέλλον. Ο Ρολάνδης χαρακτηρίζει ακόμη πιο άσχημη την περίπτωση να κάνει η Τουρκία γεώτρηση στα δυτικά της Κύπρου διότι ¨ Καθώς στην δυτική πλευρά φαίνεται να υπάρχουν μεγάλα αποθέματα πετρελαίου δημιουργείται έτσι ένα περιβάλλον στο οποίο δεν αποκλείεται η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου.

.¨ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ¨

Ο Ρολάνδης ανέφερε πως η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να μπει σε πόλεμο για να υπερασπίσει τους Ελληνοκυπρίους, και ανέφερε τα εξής : Επιπλέον οριστικοποιούμε την διχοτόμηση. Είναι τυχαίο που η Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια η Ελλάδα δεν εμπλέκεται στα πετρέλαια του Αιγαίου ; Είναι σε κατάσταση να μπει σε πόλεμο για να μας προστατεύσει ; Για αυτό το λόγο πρότεινα ένα λογικό ποσοστό, π.χ. το 20-25% του καθαρού κέρδους είτε μετά από την επίλυση είτε σε προκαθορισθέντα χρόνο να πληρωθεί στους Τουρκοκυπρίους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την συμφωνία για το θαλάσσιο Διεθνές Δίκαιο και λέει ότι δεν την δεσμεύει. Την συμφωνία δεν την υπέγραψαν ούτε οι ΗΠΑ ούτε το Ισραήλ. Ο Ερντογάν για να γίνει ηγέτης της περιοχής φανέρωσε ότι θέλει να πάρει τους Άραβες δίπλα του, το πώς θα φερθούνε οι άλλοι τώρα δεν ξέρω. Κοιτάξτε και ο Λίβανος έχει αντιρρήσεις. Λίβανος σημαίνει Χεζμπολάχ, και Χεζμπολάχ σημαίνει Ιράν… Κάποιοι λένε ¨να βγάλουμε το πετρέλαιο και μετά να καλέσουμε τους Τουρκοκύπριους, να τους συντρίψουμε και να βρούμε λύση…Τα θέματα δεν λύνονται έτσι. Και ο Μακάριος το 1960 την ίδια νοοτροπία είχε. Είχε πει πως ¨Βάλτε τους Τούρκους στην τσέπη, να καβουρντιστούνε στο λάδι τους και θα έρθουν να δεχτούνε¨…Δεν δέχτηκαν. Δυστυχώς δεν παίρνουμε μαθήματα από την ιστορία. Και αυτοί που δεν παίρνουν μαθήματα από την ιστορία είναι καταδικασμένοι να κάνουν ξανά τα ίδια λάθη¨ .

……………..

……………..

 

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Next Article

ΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΑΡΜΕΝΙΟΥ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

0 σχόλια

  1. Νικος – Νικος Ρολανδης , τεως – τεως , παντοτε διοριστεος , ουδεποτε εκλεκτεος . Σε ειδαμε , σε ξερουμε κυριε Νικο . Ξεκολλα απ ” τα πολιτικα , τα της ενεργειας και τα του εμποριου , παρε μολυβι και χαρτι , πινελλο , καβαλλετο , βγαλε κανενα εικαστικο …. θα παρεις και κουφετο

  2. Νικος – Νικος Ρολανδης , τεως – τεως , παντοτε διοριστεος , ουδεποτε εκλεκτεος . Σε ειδαμε , σε ξερουμε κυριε Νικο . Ξεκολλα απ ” τα πολιτικα , τα της ενεργειας και τα του εμποριου , παρε μολυβι και χαρτι , πινελλο , καβαλλετο , βγαλε κανενα εικαστικο …. θα παρεις και κουφετο

  3. Νικος – Νικος Ρολανδης , τεως – τεως , παντοτε διοριστεος , ουδεποτε εκλεκτεος . Σε ειδαμε , σε ξερουμε κυριε Νικο . Ξεκολλα απ ” τα πολιτικα , τα της ενεργειας και τα του εμποριου , παρε μολυβι και χαρτι , πινελλο , καβαλλετο , βγαλε κανενα εικαστικο …. θα παρεις και κουφετο .

  4. Νικος – Νικος Ρολανδης , τεως – τεως , παντοτε διοριστεος , ουδεποτε εκλεκτεος . Σε ειδαμε , σε ξερουμε κυριε Νικο . Ξεκολλα απ ” τα πολιτικα , τα της ενεργειας και τα του εμποριου , παρε μολυβι και χαρτι , πινελλο , καβαλλετο , βγαλε κανενα εικαστικο …. θα παρεις και κουφετο .

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *