TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΜΗΝ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ¨

0 σχόλια Share:

Εφ. Χουριέτ 14-8-2011

Μην εκνευρίζεις τους Τούρκους

Ο τέως υπουργός προειδοποίησε με αυτά τα λόγια τον Χριστόφια για το φυσικό αέριο : ¨ Είναι λάθος να εκνευρίζεις τους Τούρκους. Τις απειλές τους μέχρι σήμερα τις πραγματοποίησαν, η κυβέρνηση δεν φέρεται έξυπνα. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, μπορεί να βγει στον πόλεμο για το πετρέλαιο. Το 1974 δεν το είχαμε πιστέψει. Ο νυν πρωθυπουργός Ερντογάν είναι ένας πολύ αποφασιστικός άνθρωπος και αυτή τη στιγμή είναι πολύ ισχυρός.

Ο τέως υπουργός εξωτερικών της Ελληνοκυπριακής κυβέρνησης Νίκος Ρολάνδης, προειδοποίησε τον ηγέτη Δημήτρη Χριστόφια σχετικά με την μονόπλευρη έρευνα για φυσικό αέριο και είπε πως ¨Είναι λάθος να εκνευρίζεις τους Τούρκους. Τις απειλές τους μέχρι σήμερα τις πραγματοποίησαν, η κυβέρνηση δεν φέρεται έξυπνα. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, μπορεί να βγει στον πόλεμο για το πετρέλαιο¨.

Ο Ρολάνδης αναφερόμενος στην ΥΠΕΞ Ερατώ Μαρκούλη που και επί εποχής Τάσου Παπαδόπουλου ήταν γνωστή για τον αντιτουρκισμό της, είπε πως ήταν λάθος η κατηγορία που απηύθυνε στην Τουρκία για ¨παληκαρισμό¨.

Και το 1974 δεν το πιστεύαμε

¨Η Τουρκία είναι μια χώρα που δυστυχώς μέχρι σήμερα πραγματοποίησε τις απειλές της. Το 1974 κανένας δεν πίστευε ότι η Τουρκία θα εισβάλει και εισέβαλλε. Αργότερα απειλούσε πως θα ανακηρύξει το κράτος και το έκανε κι αυτό. Ο νυν πρωθυπουργός Ερντογάν είναι ένας πολύ αποφασιστικός άνθρωπος που τώρα είναι πολύ ισχυρός, ήρθε αντιμέτωπος με τους στρατηγούς. Είπε ότι θα αλλάξει την κοινωνική δομή και το πέτυχε. Πιστεύω ότι το να χαρακτηρίζεις απλοϊκά αυτά που λέει η Τουρκία ως παληκαρισμούς είναι λάθος.

Διστακτικοί και οι διπλωμάτες

Ο τέως υπουργός μιλώντας στο Κυπριακό Ραδιόφωνο, είπε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν θα πρέπει να εμπιστεύονται την Amerikan Noble Energy που θα κάνει τις γεωτρήσεις, και ότι σε μια πιθανή επέμβαση των Τούρκων η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βοηθήσει. Ο Ρολάνδης συνέχισε λέγοντας : ¨Στο παρελθόν υπήρξε ένα παρόμοιο περιστατικό ανάμεσα σε Μάλτα και Λιβύη και τότε η αμερικανική εταιρία τα μάζεψε και έφυγε. Το πετρέλαιο μπορεί να αποτελέσει το τέλος μας. Ένα θέμα που μπορεί να προκαλέσει πόλεμο. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα. Η Κύπρος στην Μεσόγειο είναι σαν ένας λεκές. Μιλάω με ξένους διπλωμάτες. Δεν μπορούμε να αγνοούμε τα δικαιώματα που έχουν οι Τουρκοκύπριοι στο πετρέλαιο της περιοχής. Ξένοι διπλωμάτες από νομικής σκοπιά βλέπουν με δισταγμό αυτά που κάνουμε¨.

……………….

Σχόλιο : Αλήθεια κ. Ρολάνδη έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να εκνευριστούνε οι Τούρκοι που δεν γίνεστε μουσουλμάνοι ; Ή να εκνευριστούνε που δεν μοιράζεστε μαζί τους τις γυναίκες σας ; Μήπως πρέπει να το σκεφτείτε ;

Previous Article

ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΤΟ ΦΑΣ !

Next Article

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

0 σχόλια

 1. Να υπενθυμίσουμε στον Νίκο Ρολάνδη τα λόγια του Δραγούμη
  «Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

  Ίωνας Δραγούμης

 2. Να υπενθυμίσουμε στον Νίκο Ρολάνδη τα λόγια του Δραγούμη
  «Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

  Ίωνας Δραγούμης

 3. Να υπενθυμίσουμε στον Νίκο Ρολάνδη τα λόγια του Δραγούμη
  «Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

  Ίωνας Δραγούμης

 4. Σκάσε Γραικύλε Ρολάνδη γιατί θα κλάσει μέντες ο φίλος σου ο Χριστόφιας!! Βρε που μπλέξαξε με δαύτους!! Ο ένας τρομάζει και ο άλλος κλαίει!!

 5. Σκάσε Γραικύλε Ρολάνδη γιατί θα κλάσει μέντες ο φίλος σου ο Χριστόφιας!! Βρε που μπλέξαξε με δαύτους!! Ο ένας τρομάζει και ο άλλος κλαίει!!

 6. Σκάσε Γραικύλε Ρολάνδη γιατί θα κλάσει μέντες ο φίλος σου ο Χριστόφιας!! Βρε που μπλέξαξε με δαύτους!! Ο ένας τρομάζει και ο άλλος κλαίει!!

 7. Η ελληνική κυπριακή διοίκηση δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί μονομερώς πόρων χωρίς να υπάρξει διευθέτηση, φέρνοντας σε αναξιόπιστες μέρη, όπως είναι το Ισραήλ που θα μεγιστοποιήσει πάντα όφελός τους, και να εγκαταλείψει σας στη μοίρα τους δεν θα βοηθήσει ούτε. Αυτά είναι διεθνή ύδατα και μονομερείς δηλώσεις της ΑΟΖ, ή δηλώσεις οι οποίες καλύπτουν θλιβερό 2 χιλιόμετρα στίγματα στο νερό [Meis / kastollerizo], προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν ΑΟΖ της Τουρκίας δεν είναι παιχνίδια ελληνική Κύπρος θα πρέπει να συμμετέχουν.

 8. Η ελληνική κυπριακή διοίκηση δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί μονομερώς πόρων χωρίς να υπάρξει διευθέτηση, φέρνοντας σε αναξιόπιστες μέρη, όπως είναι το Ισραήλ που θα μεγιστοποιήσει πάντα όφελός τους, και να εγκαταλείψει σας στη μοίρα τους δεν θα βοηθήσει ούτε. Αυτά είναι διεθνή ύδατα και μονομερείς δηλώσεις της ΑΟΖ, ή δηλώσεις οι οποίες καλύπτουν θλιβερό 2 χιλιόμετρα στίγματα στο νερό [Meis / kastollerizo], προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν ΑΟΖ της Τουρκίας δεν είναι παιχνίδια ελληνική Κύπρος θα πρέπει να συμμετέχουν.

 9. Η ελληνική κυπριακή διοίκηση δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί μονομερώς πόρων χωρίς να υπάρξει διευθέτηση, φέρνοντας σε αναξιόπιστες μέρη, όπως είναι το Ισραήλ που θα μεγιστοποιήσει πάντα όφελός τους, και να εγκαταλείψει σας στη μοίρα τους δεν θα βοηθήσει ούτε. Αυτά είναι διεθνή ύδατα και μονομερείς δηλώσεις της ΑΟΖ, ή δηλώσεις οι οποίες καλύπτουν θλιβερό 2 χιλιόμετρα στίγματα στο νερό [Meis / kastollerizo], προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν ΑΟΖ της Τουρκίας δεν είναι παιχνίδια ελληνική Κύπρος θα πρέπει να συμμετέχουν.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *