Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ¨ΠΟΛΙΤΗ ΜΙΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ¨…

No Comments Share:

Καμπάνια ¨Πολίτη μίλα τουρκικά¨

Σαλίχ Ολγκούν

To  αποικιοκρατικό κράτος της Τουρκίας άρχισε τις επιχειρήσεις εισβολής και επέκτασης στην πατρίδα μας από την δεκαετία του 1950 και ακόμη τις συνεχίζει. Τον Ιούλιο του 1974 άρχισε στην πράξη την εισβολή της στα βόρεια της πατρίδας μας, την ολοκλήρωσε τον Αύγουστο και την κατέστησε αποικία της

Οι φασιστικές και οπισθοδρομικές οργανώσεις και επιθέσεις γίνονται με συνεργασία του τουρκικού αποικιοκρατικού κράτους-εισβολέα με την πρεσβεία, την αστυνομία και τους εγχώριου συνεργάτες του στον βορά. Αυτά τα οποία συνέβησαν από την δεκαετία του 1950 ως τις μέρες μας είναι σαφή και ξεκάθαρα.

Ένα από τους εκτελεστές στην διαίρεση της πατρίδας μας και στον δια των όπλων εξαναγκασμό σε μετανάστευση των λαών μας σε νότο και βορά, ήταν ο φασίστας Τζελάλ Χορντάν.

¨ΤΖΕΛΑΛ ΧΟΡΝΤΑΝ

Τον έφεραν από την μητέρα πατρίδα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 50. Τον έφεραν με στόχο να ευθυγραμμίσει τους Τουρκοκύπριους. Αναλογιστείτε πως ένα παιδί του δρόμου που δεν είχε κάνει καν την θητεία του, θα εκπαίδευε του Τουρκοκύπριους και θα τους εμβολίαζε με το εθνικό νερό. Μόλις έφτασε άρχισε να εξαπλώνει την αποστολή του. Σύστησε Οργάνωση Νεολαίας και καθόρισε και το σύνθημα :  Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική¨.  Άρχισε την καμπάνια ¨Πολίτη μίλα τουρκικά¨ . Τους μαχητές που εκπαίδευσε τους διόρισε στις εξής υπηρεσίες: Να βάζουν πρόστιμο δύο σελίνια σε όσους χρησιμοποιούσαν ελληνικές λέξεις, να τραβάνε και να βγάζουν από τις ηλικιωμένες γυναίκες το κάλυμμα που φορούσαν στο κεφάλι τους, να κομματιάζουν ακόμη και το ύφασμα που αγόραζε κάποιος από Ελληνοκύπριο, ενώ ακόμη και το ματσάκι μαϊντανό που έπαιρνε κάποιος ενώ επέστρεφε από την δουλειά του, το χτυπούσαν στο κεφάλι του. Τα στελέχη του έσπειραν μια τέτοια τρομοκρατία που οι άνθρωποι έφτασαν να μην μιλάνε. Εντέλει υπακούοντας στους ιδιοκτήτες τους, συγκέντρωσαν χρήματα ισχυριζόμενοι πως ¨Θα αγοράσουμε όπλα¨. Και ένα πρωί τον ξεπροβόδησαν με χιλιάδες  λίρες στις τσέπες του¨ (Κείμενο του Αϊντίν Χικμέτ)

http://www.afrikagazetesi.net/Afrika-Arsiv/Aral%C4%B1k%202018/25%20Aral%c4%b1k%202018%20Sal%c4%b1.pdf

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα  25/12/2018

Previous Article

34 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ !

Next Article

ΟΙ ¨ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ¨ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *