Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

0 σχόλια Share:

Περιθώριο 

Παράσιτο στην πλάτη μας έγινε το κράτος της T.C. που ανέλαβε την αγγλική υπεργολαβία !

Συνεχίζει να ρουφάει το αίμα μας. Όλοι μας μπουχτίσαμε πια από νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει χρόνια τώρα πάνω στον λαό μας. Τα ισλαμο-σουνιτικά μέτρα που αυξήθηκαν με τον ερχομό του ΑΚΠ στην εξουσία, έχουν ξεπεράσει το όριο της ενόχλησης. Τα καλοκαιρινά μαθήματα Κορανίου συνεχίζουν να σπέρνουν στις ψυχές των παιδιών τους μαύρους σπόρους του φόβου. Μην νομίζετε πως είναι κάτι σαν τα μαθήματα τέννις !

Καθημερινά σηκώνονται μιναρέδες στον βορά του νησιού μας. Αλλά βέβαια μην νομίζετε πως οι Αλεβίτες μετά από χρόνια αγώνων κατάφεραν να έχουν το τζεμεβί τους !

Και έφτασε η ώρα για τα ρούχα των δασκάλων…. Ιδιαίτερα για τα ρούχα που φοράνε οι δασκάλες, η οδηγία του υπουργία κάνει λόγο για ρούχα που ¨δεν τονίζουν τις γραμμές του σώματος¨!

Η ισλαμική οπισθοδρόμηση θα αποτελέσει μπελά στο κεφάλι μας ! Και φυσικά και εμείς στο δικό του το κεφάλι !

Τις προάλλες διάβαζα ένα άρθρο στο sendika.org. Ο αρθρογράφος Αλή Εργκίν Ντεμιρχάν, έγραφε πως η δομή που εμφανίζει το ΑΚΠ είναι ένας θεοφιλελεύθερος καπιταλισμός…

Πολύ εύστοχη παρατήρηση. Ωραίος χαρακτηρισμός.

Περί λαϊκού καθεστώτος

Και ενώ συνεχίζονται τα μέτρα επιβολής του Ισλάμ του ΑΚΠ (και μάλιστα του δικού του Ισλάμ), από την άλλη τίθεται συνέχει και το θέμα του λαϊκού χαρακτήρα του κράτους. Αν και μέχρι σήμερα δεν είδα ανάλογες συζητήσεις στην Κύπρο. Το πανεπιστήμιο το τελείωσα στην Τουρκία… Εκεί ήμουν συχνά μάρτυρας σε ανάλογες συζητήσεις. Και κατά την γνώμη μου ήταν πολύ λάθος προσεγγίσεις. Σήμερα στην Τουρκία η ευρέως υπερασπιζόμενη αντίληψη για την κυριαρχία του λαϊκού κράτους, δεν απέχει πολύ από την δογματική λογική της θρησκείας. Από την μια ο Θεός-δημιουργός και από την άλλη το είδωλο του ιδρυτή της δημοκρατίας…

Στην μια μεριά τα σχόλια του Κορανίου για τον Αλλάχ και στην άλλη όρκοι, εμβατήρια και σημαίες… Και οι δύο δομές σχηματισμένες με αυστηρά σύνορα και όποιος εξέρχεται των συνόρων θεωρείται αμαρτωλός !

Δηλαδή ο άνθρωπος και στις δύο δομές είναι φυλακισμένος, και η σκέψη και στις δύο δομές είναι απαγορευμένη.

…………

Τ/κ εφ. Αφρίκα

25/12/2012

Previous Article

ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ…

Next Article

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΑΛΙΓΙΕΦ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *