Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ σε ΗΠΑ: ¨Εμείς θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις¨

0 σχόλια Share:

H  από 5/5/2019 ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με τις δραστηριότητες γεωτρήσεων που διεξάγει η Τουρκία στην δική της υφαλοκρηπίδα, αφίσταται της αλήθειας.

Η Τουρκία από το 2004 και μετά, έχει θέσει ξεκάθαρα την στάση της σχετικά με την υφαλοκρηπίδα στην Αν. Μεσόγειο.

Ο καθορισμός ΑΟΖ από τον ελληνοκυπριακό τομέα μαζί με χώρες της περιοχής δεν έχει ισχύ ούτε για εμάς, ούτε για τους Τουρκοκύπριους, ενώ τμήμα της παραβιάζει τα δικαιώματα υφαλοκρηπίδας στην Α, Μεσόγειο και αυτό έχει τεθεί στις σχετιζόμενες χώρες αλλά και διεθνώς.

Κατά τον ίδιο τρόπο η Τουρκία έχει ανακηρύξει υφαλοκρηπίδα στην περιοχή και το έχει εγγράψει εντός των Ηνωμένων εθνών. Η βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της δικαιοσύνης συμφωνία για τον καθορισμό της, από όλα τα παράκτια κράτη της περιοχής ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Με την κατάσταση να είναι έτσι, είναι απαράδεκτο τρίτα μέρη δίκην διεθνούς δικαστηρίου να καθορίζουν το από που θα περάσουν τα θαλάσσια σύνορα. Υπό αυτή την έννοια, όταν για μία περιοχή για την οποία οι Ελληνοκύπριοι “λένε πως έχουν δικαιώματα”, οι ΗΠΑ κάνουν έκκληση στην Τουρκία σαν να υπάρχει μία συμφωνία εν ισχύ, είναι κάτι το οποίο δεν είναι ούτε εποικοδομητικό ούτε σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο.

Τα πλοία γεωτρήσεων και σεισμικών ερευνών θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα τις έρευνες γεωτρήσεων, στην υφαλοκρηπίδα μας, στις περιοχές όπου η κυβέρνηση μας έδωσε άδεια στην ΤΡ, στα έτη 2009 και 2012.

Κατά τον ίδιο τρόπο για όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν εντάσσει ως ισότιμο εταίρο τους Τουρκοκύπριους σε ένα μηχανισμό λήψης αποφάσεων σχετικά με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και για όσο δεν τερματίζει τις μονόπλευρες δραστηριότητες υδρογονανθράκων, η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει την υφαλοκρηπίδα των Τουρκοκυπρίων.

http://www.mfa.gov.tr/no_128_-abd-disisleri-bakanligi-nin-5-mayis-tarihli-aciklamasi-hk.tr.mfa
6/5/2019
Σχ: Όπως περίμενε κάθε λογικά σκεπτόμενος, η Τουρκία πέταξε στον κάλαθο τις διαμαρτυρίες της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Κύπρου και  της Ελλάδας.
Τώρα ;
Τι μέλλει γενέσθαι;
Previous Article

Αξιοι των προγόνων τους !

Next Article

Καλές οι δηλώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ κατά των τουρκικών δράσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ipsum Sed porta. consectetur dolor. Donec adipiscing Curabitur Praesent risus. quis, ut