Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μαυρίδης : ¨Τερματίστε την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας¨

No Comments Share:

Κ. Μαυρίδης προς ΕΕ: Τερματίστε την προενταξιακή χρηματοδότηση προς την Τουρκία

Τον τερματισμό της προενταξιακής χρηματοδότησης προς την Τουρκία στο πλαίσιο της υιοθέτησης του αναθεωρημένου Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας 2021-2027, τόνισε ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) σε παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στην παρουσία του αρμόδιου Επιτρόπου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαυρίδης στην παρέμβασή του «ο Μηχανισμός αυτός αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τις υπό ένταξη χώρες (των Δυτικών Βαλκανίων) ώστε να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να συμμορφωθούν πλήρως με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Προτού όμως φτάσουμε στην πλήρη συμμόρφωση τίθενται κάποιες θεμελιακές προϋποθέσεις που αφορούν την αρχή της δημοκρατίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, τον σεβασμό συμφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και πολλά άλλα. Αυτά όλα τα παραβιάζει ήδη το τουρκικό καθεστώς Ερντογάν».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μαυρίδης υπογράμμισε τη σωρεία παραβιάσεων από το τουρκικό καθεστώς, ειδικά στις εξωτερικές του σχέσεις με την ΕΕ: « Το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει την παράνομη κατοχή εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο, δεν σέβεται καν τις αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, παραβιάζει τις αρχές καλής γειτονίας, δεν αναγνωρίζει καν την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ υπάρχει ήδη συμφωνία με την ΕΕ προς τούτο, διευρύνει το έγκλημα του εποικισμού στα Βαρώσια, στο Αφρίν και αλλού και εισβάλλει στην διεθνώς αναγνωρισμένη ΑΟΖ της περιοχής».

Κλείνοντας και απευθυνόμενος ειδικά προς τον Επίτροπο, ο Κύπριος Ευρωβουλευτής ανέφερε δηκτικά για τις τουρκικές παραβιάσεις: «Κύριε Επίτροπε, απευθύνομαι σε εσάς. Θα ήταν καλό να τα παραδεχτούμε δημόσια, αν θέλουμε να εφαρμοστεί σωστά αυτός ο Μηχανισμός».

Γραφείο Τύπου Ευρωβουλευτή

15.09.2021

Previous Article

Ο Ταγίπ ζητά την κατάργηση της βίζας προς την ΕΕ….

Next Article

1724% αύξηση στις πωλήσεις τουρκικών φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *