Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

“Εχουμε τοπικές στρατιωτικές μονάδες που βοηθούν την Τουρκία στη Λιβύη”…

No Comments Share:

Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου απόστρατος στρατηγός Ισμαήλ Χακί Πεκιν σχολίασε στην εφημερίδα Ακιτ, τις εξελίξεις σχετικά με τη σύνοδο του Βερολίνου, το θέμα της Λιβύης και αυτά που συμβαίνουν στην Ιντλίμπ.
Ανέφερε : “Αν συνεχίσουν να πηγαίνουν όπλα στον Χαφταρ και διαταραχθεί η ισορροπία, τότε η Τουρκία έχει δικαίωμα να επέμβει σε αυτή την ισορροπία. Στο Βερολίνο δόθηκαν υποσχέσεις πως θα εφαρμοστεί η εκεχειρία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει εκεχειρία στην Λιβύη. Κατά καιρούς γίνονται επιθέσεις, αλλά αυτά είναι φυσικά. Δεν είναι δυνατόν να ελέγξεις τους πάντες σε μία στιγμή. Τελευταία βομβάρδισαν το αεροδρόμιο. Δεν θέλουν να χρησιμοποιείται το αεροδρόμιο. Ναι ο Χαφταρ έχει πάρει το 80% της χώρας, αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτής της περιοχής είναι έρημος. Ο πληθυσμός βρίσκεται στη Βεγγάζη στο Τομπρούκ και στην Τρίπολη. Στις περιοχές που έχει πάρει ο Χάφταρ κατοικούν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ στην άλλη πλευρά 4 εκ. Όταν προσπαθήσει να καταλάβει την Τρίπολη διαταράσσεται η ισορροπία. Διότι εδώ υπολογίζεται πως υπάρχει μία ισορροπία ισχύος. Λένε κάποιοι “Μην στέλνετε όπλα και εξοπλισμό στον Χάφταρ και στην Κυβέρνηση Εθνικής συμφωνίας στην περιοχή”. Αν όμως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Γαλλία συνεχίσουν να στέλνουν εκεί όπλα και αν αυτή η ισορροπία διαταραχθεί, τότε η Τουρκία δεν μπορεί να ανεχθεί αυτήν την ανατροπή της ισορροπίας. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή έχει κάνει όλες τις ετοιμασίες για να διασφαλίσει πως δεν θα ανατραπεί αυτή η ισορροπία. Τα αεροσκάφη είναι έτοιμα, τα αεροσκάφη-τανκερ είναι έτοιμα και εκεί υπάρχουν αρκετοί στρατιωτικοί. Για αυτό το λόγο η Τουρκία στο Βερολίνο πήρε μία υπόσχεση. Ότι η εκεχειρία θα συνεχιστεί, ότι η ισορροπία αυτή δεν θα ανατραπεί και ότι δεν θα περάσει στα χέρια του Χαφτάρ το σύνολο της περιοχής.
…..
Όπως στην Κύπρο υπήρξαν μαχητές Τουρκοκύπριοι, έτσι και τώρα υπάρχουν τουρκικές στρατιωτικές μονάδες σε αυτό που αποκαλούμε ταξιαρχίες Μισράτα. Ιδιαίτερα χώρες όπως τα Ηνωμένα αραβικά Εμιράτα και η Αίγυπτος φοβήθηκαν πολύ πως η Τουρκία θα ανατρέψει την ισορροπία. Και αμέσως άρχισαν τις ψυχολογικές επιχειρήσεις με κουβέντες του τύπου “η Τουρκία θα αναβιώσει το οθωμανικό κράτος”
.Για παράδειγμα στη Σαουδική Αραβία η Τουρκία μπορεί να μην αγαπιέται ιδιαίτερα, αλλά δεν είναι έτσι σε Λιβύη, Αλγερία και Τυνησία, εκεί αγαπάνε πολύ την Τουρκία. Ιδιαιτέρως στις περιοχές που αποκαλούμε Τραμπλουσγκαρπ και Εστίες Γκαρπ, αγαπάνε πολύ την Τουρκία. Υπάρχουν πολλοί Τούρκοι οι οποίοι πήγαν εκεί την εποχή των Οθωμανών. Όλοι εκείνοι έχουν συγγενείς στην Τουρκία. Η Τουρκία σε εκείνη την περιοχή δεν πάει μόνη της να κάνει κάτι. Υπάρχει μία ομάδα που την στηρίζει. Όπως ακριβώς συνέβη στην Κύπρο. Όπως υπήρξαν οι Τ/Κ μαχητές στην Κύπρο, κατά τον ίδιο τρόπο υπάρχουν και τουρκικές μονάδες που αποκαλούμε ταξιαρχίες Μισράτα. Αυτές δείχνουν το δρόμο στην Τουρκία και την βοηθούν.
……
Η Τουρκία δεν πάει εκεί για να μετατρέψει την περιοχή σε λίμνη αίματος ή για να σκοτώσει ανθρώπους. Πάει για να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντα. Αν δεν το πράξουμε αυτό, τότε ούτε μέσα στη χώρα μας μπορούμε να ζήσουμε με ειρήνη. Θα υποχρεωθούμε τότε να αποδεχθούμε τη χώρα μας ως πεδίο πολέμου και αυτό είναι πολύ κρίμα για αυτή τη χώρα. Ο καθένας πρέπει να βάλει μυαλό. Διότι εν προκειμένω δεν πρόκειται για σχέδιο του κόμματος ΑΚΡ ή του κόμματος CHP, αλλά για σχέδιο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αν το 1974 δεν είχαμε κάνει την ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου αυτή τη στιγμή στην Κύπρο δεν θα υπήρχε Τούρκος και δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κανένα δικαίωμα στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι πρέπει να το βλέπουμε και τώρα.
……”

https://www.yeniakit.com.tr/haber/genelkurmay-eski-istihbarat-baskani-ismail-hakki-pekin-akite-konustu-libya-partinin-degil-devletin-projesidir-1030088.html

27/1/2020

Σχ. : Είναι προφανές πως αν δεν γυρίσουν από την Λιβύη προς την Τουρκία, μερικά φέρετρα με Τούρκους στρατιωτικούς, ο Ερντογάν δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη…

Previous Article

Δράσεις από Μονάδες Εκδίκησης σε Ντιγιαρμπακίρ και Κωνσταντινούπολη

Next Article

Επειδή μέθυσαν και τους έδιωξε από το οινοπωλείο….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *