Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Μεταφορά τουρκικών αρμάτων μάχης στην Κυπρο

0 σχόλια Share:

Αναφορά πως η Τουρκία μεταφέρει κρυφά γερμανικά άρματα μάχης στην Κύπρο

Η ελληνική εφημερίδα “Το Βήμα”,  ανέφερε πως η Τουρκία μετέφερε κρυφά 42 γερμανικά άρματα Λέοπαρντ 2Α4,  στην Κυθρέα μία μικρή πόλη μόλις 10 χιλιόμετρα βόρεια της Λευκωσίας-πρωτεύουσας της Κύπρου
Η Τουρκία ανέπτυξε τα άρματα και τα πυρομαχικά τους που ανήκουν στην 1η στρατιά, με δύο μεταφορικά πλοία τα οποία ξεκίνησαν από την βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.
……..
Η ιστοσελίδα αναφέρει πως η μεταφορά πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση που ισχύει και από το αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά και από την γερμανική κυβέρνηση για μεταφορά στην Κύπρο οπλικών συστημάτων που κατασκευάζουν.
Το Βήμα ανέφερε πως αυτό σημαίνει πως ένα τρίτο μέρος η Τουρκία χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά όπλα μέσα σε μία κατεχόμενη περιοχή της ΕΕ.
Κατά τους τελευταίους μήνες έχουν ενταθεί οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου σχετικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Όταν η Κυπρος-μελος της ΕΕ άρχισε τη νέα της έρευνα,  η Τουρκία έστειλε στην περιοχή δύο σκάφη γεωτρήσεων. Η Λευκωσία ως  απάντηση, επιζητησε την υποστήριξη των χωρών της Ε.Ε., απέναντι σε αυτό που θεωρεί ως παράνομες τουρκικές δραστηριότητες.
Η Τουρκία λέει πως οι Τουρκοκύπριοι των οποίων το κράτος αναγνωρίζεται μόνο από την Αγκυρα μετά από εισβολή που έγινε το 1974, θα πρέπει να έχουν και αυτοί μέρος στην ανακάλυψη των κοιτασμάτων αερίου.

https://ahvalnews.com/cyprus-turkey/turkey-secretly-transports-german-tanks-cyprus-report?amp&utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Twitter&__twitter_impression=true
5/7/2019

Previous Article

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε αυτοκίνητο : 3 νεκροί

Next Article

Την είχε πυροβολήσει ο δήμαρχος και μέλος του κόμματος των ¨Γκρίζων λύκων¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.