Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Νεύρα στην Άγκυρα από την συμφωνία στην Κύπρο

0 σχόλια Share:

Σκληρή αντίδραση από την Τουρκία στην συμφωνία της Νότιας Κύπρου για το φυσικό αέριο

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην συμφωνία για το μοίρασμα των εσόδων φυσικού αερίου που έκανε η Νότια Κύπρος (GKRY). Ο εκπρόσωπος Ακσόι δήλωσε πως ¨Η Τουρκία δεν θα αφήσει κανέναν να φάει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων¨.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, ανέφερε πως  η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση της Νότιας Κύπρου με κάποιες διεθνείς εταιρίες για την διανομή των εσόδων από το φυσικό αέριο, είναι απαράδεκτη και είπε : ¨Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί ένα απτό παράδειγμα της συνεχιζόμενης κλοπής από την πλευρά της GKRY, των ισότιμων δικαιωμάτων που έχουν οι Τουρκοκύπριοι πάνω στους φυσικούς πόρους του νησιού. Διότι στην συμφωνία γίνεται αντιληπτό πώς δεν γίνεται καμία αναφορά στους Τουρκοκύπριους και στην μοιρασιά των εσόδων δεν δίνεται μερίδιο στους Τουρκοκύπριους. Πρόκειται για μια κατάσταση απαράδεκτη τόσο για εμάς όσο και για την KKTC.

………….

Για αυτό τον λόγο η Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο για να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, θα συνεχίσει κατά τον ίδιο τρόπο την αποφασιστική στάση αρχών που ακολουθεί και δεν θα διστάσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για αυτό. Εντέλει όπως ανέφερε σήμερα και ο ΠτΔ μας, η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν  να φάει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων¨.

…………..

https://www.yeniakit.com.tr/haber/turkiyeden-guney-kibrisin-dogalgaz-anlasmasina-sert-tepki-788485.html

7/6/2018

Σχ: Αυτοί οι οποίοι κατέχουν παράνομα το 40% της Κύπρου, έχουν εισβάλει σε Συρία και Ιράκ και την ίδια στιγμή φέρονται πειρατικά πέριξ της Κύπρου, έχουν το θράσος να μιλάνε για δικαιώματα που κινδυνεύουν…

 Αλήθεια στην συμφωνία που έχει κάνει η Τουρκία με τα κατεχόμενα σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων, προβλέπεται μήπως κάποιο μερίδιο από τα κέρδη για την Κυπριακή Δημοκρατία; Γιατί δηλαδή θα έπρεπε (με την τουρκική λογική…)  να προβλέπεται κάτι τέτοιο στην συμφωνία που έκανε η Κύπρος με τις ξένες εταιρίες;

Previous Article

Φυσάει ένας άνεμος από τον Πόντο προς την Κωνσταντινούπολη

Next Article

Ρωσία : Θα παραδώσουμε τους S-400 εντός 2 μηνών

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

porta. sit commodo justo dictum Aliquam tristique quis elit.