Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

No Comments Share:

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Λευκωσία για την 38η επέτειο παρέστη ο Μπεσίρ Αταλάι

Γιορτάστηκε χθες στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου η 38η επέτειος της Ειρηνευτικής Επιχείρησης Κύπρου που διεξάχθηκε στις 20 Ιουλίου 1974.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι που παρέστη στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα Λευκωσία επέκρινε την απομόνωση του τουρκοκυπριακού λαού και τα εμπάργκο που του επιβάλλονται.

Απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις που δόθηκαν στον τουρκοκυπριακό λαό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε τα εξής στην ομιλία που εκφώνησε:

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα αφήσουμε να ξεχαστούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τουρκοκύπριους το 2004, πρέπει να τερματιστεί πια αυτή η αδικία σε βάρος των Τουρκοκυπρίων που καταβάλει μεγάλες προσπάθειες στην κατεύθυνση της λύσης η οποία στερείται νομικής βάσης. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές με πρώτη την ΕΕ έχουν δεσμευτεί ότι θα εξαλειφθούν οι απάνθρωποι περιορισμοί που εφαρμόζονται στους Τουρκοκύπριους και οι οποίοι δεν έχουν καμία νόμιμη βάση και ότι θα τερματιστούν οι απομονώσεις. Αυτήν την έκκληση έκανε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στην έκθεση του του Μαΐου 2004. Όμως δεν ακολουθήθηκε αυτή η έκκληση δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ντερβίς Έρογλου από την πλευρά του, είπε ότι η πρώτιστη προτεραιότητα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι ο αγώνας κατά των εμπάργκο και των απομονώσεων.

Ο Έρογλου απευθυνόμενος στα Ηνωμένα Έθνη είπε τα εξής:

«Κάντε ενώπιων της διεθνούς κοινότητας τις διαπιστώσεις για την στάση που τηρεί η ρωμαίικη πλευρά στις συνομιλίες, ανακοινώστε με παρρησία και ειλικρίνεια που και γιατί οδηγούνται σε αδιέξοδο οι συνομιλίες. Τα ΗΕ θα συμβάλουν στην εδραίωση της μόνιμης ειρήνης στην Κύπρο αν αποκαλύψουν με ειλικρίνεια την πραγματικότητα. Πείτε με θάρρος και στον κόσμο αυτά που λέτε σε μας στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις».

 TRT  21/7/2012

Σχόλιο : Λέει ο αντιπρόεδρος Αταλάι πως ¨Δεν ξεχάσαμε και δεν θα αφήσουμε να ξεχαστούν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τουρκοκύπριους το 2004….¨

Κύριε Αταλάι και εμείς δεν ξεχάσαμε τους νεκρούς μας από τις ναπάλμ, τους αγνοούμενους, και τις εκκλησιές μας που τις κάνατε αχυρώνες, ξενοδοχεία και καφετέριες. Δεν ξεχάσαμε το λιντσάρισμα του Ισαάκ από τους γκρίζους λύκους και τους τουρκοσκατόμπατσους που χτυπούσαν τον πεσμένο κάτω Ισαάκ. Δεν ξεχάσαμε την δολοφονία του Σολομού από τον νυν υποδιοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας Ερντάλ Εμανέτ… 

Previous Article

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΟΥ ΠΚΚ ΣΕ ΑΓΩΓΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ -ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *