Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δοτός πρωθυπουργός στα κατεχόμενα Τατάρ : Οι εξοπλισμοί δεν ωφελούν κανέναν…

0 σχόλια Share:

Πρωθυπουργός της Βόρειας Κύπρου Τατάρ: “Αν ο τουρκικός στρατός αποσυρθεί από το νησί, τότε πραγματικά μπορεί να γεννηθεί σύγκρουση, η Τουρκία είναι ο εγγυητής της ειρήνης.

Μετά από την σύσταση στην βόρεια Κύπρο της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Ερσίν Τατάρ απάντησε στα ερωτήματα του πρακτορείου Σπούτνικ. Ανέφερε πως η παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια και δήλωσε πως ” Η Τουρκία είναι ο εγγυητής της ειρήνης. Αν ο τουρκικός στρατός αποσυρθεί από το νησί τότε πραγματικά μπορεί να γεννηθεί σύγκρουση”.
Την ώρα που από την μία κλιμακώνεται γρήγορα η ένταση γύρω από τις έρευνες φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και από την άλλη οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να άρουν το εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο, στην βόρεια Κύπρο υπήρξε κυβερνητική αλλαγή. Μετά από την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού που διήρκεσε 15 μήνες, τα κόμματα UBP και HP σύστησαν νέα κυβέρνηση συνασπισμού.
………

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ

Στην ερώτηση ποια οδό επιλεγεί η νέα κυβέρνηση στη βόρεια Κύπρο για την επίλυση του κυπριακού, ο πρωθυπουργός Τατάρ απάντησε ως εξής: “Η ομοσπονδία πλέον δεν γίνεται και τόσο αποδεκτή. Συζητήσεις 50 ετών που δεν κατέληξαν σε επιτυχία, έδειξαν πως αυτή η λύση δεν είναι δυνατή. H τελευταία πρόταση λύσης κατέρρευσε πριν από ενάμιση χρόνο στο Crans Montana. Δηλαδή ανατράπηκε το τραπέζι. Πλέον ενώπιον μας έχουμε λύσεις με δύο κράτη. Υπάρχουν μοντέλα επίλυσης όπως το βελούδινο διαζύγιο ή η συνομοσπονδία. Αυτή η δουλειά οδεύει προς τα δύο κράτη. Και όσο κι αν δεν μας αναγνωρίζουν αυτή τη στιγμή, εδώ υπάρχει πρωθυπουργία, προεδρία της Δημοκρατίας, κάθε είδους υπουργεία, δικαστήρια δήμοι και όλα τα στοιχεία που κάνουν κράτος ένα κράτος. Δηλαδή αυτή την πραγματικότητα ότι εδώ υπάρχει ένα κράτος δεν μπορούν να την αλλάξουν. Πλέον ο κόσμος πρέπει αυτό να το δει”.

ΑΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Ο Τατάρ υποστηρίζει πως η παρουσία του τουρκικού στρατού στη βόρεια Κύπρο διασφαλίζει την ειρήνη και την ασφάλεια στο νησί και δηλώνει πως “Οι προσπάθειες υποχρεωτικής συνένωσης μπορούν να προκαλέσουν τριγμούς. Ιδιαίτερα μάλιστα αν αποσυρθεί ο τουρκικός στρατός τότε πραγματικά μπορεί να γεννηθούν συγκρούσεις. Η προστασία εδώ από τον τουρκικό στρατό της ειρήνης και της ασφάλειας μας και η παρουσία της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας, αποτελεί για μας εγγύηση της ειρήνης. Φυσικά αυτά δεν τα αντιλαμβάνεται η ελληνοκυπριακή πλευρά και προσπαθεί να συνεχίσει την ίδια πολιτική της. Ιδιαίτερα αφού εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το θέμα και συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν πως “Εντός της Ε.Ε. δεν γίνεται να υπάρχει εγγύηση από κάποιο τρίτο κράτος…..”. Εμείς δε, λέμε να μπούμε στην Ε.Ε. ως βόρεια Κύπρος αλλά δεν θέλουμε να αποκοπούμε από την Τουρκία.Διότι για εμάς η Τουρκία είναι η μητέρα πατρίδα μας είναι η χώρα η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας μας”.
……..

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ. Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΟΦΕΛΗ

Οταν υπενθυμίζεται στον πρωθυπουργό πως οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να άρουν το εμπάργκο πώλησης όπλων στη νότια Κύπρο αυτός σχολιάζει πως “Οι Ελληνοκύπριοι συνεχώς κάνουν ετοιμασίες για εξοπλισμούς. Αλλά περί τίνος ετοιμάζονται δεν ξέρουμε. Εν τέλει ο τουρκικός στρατός είναι ένας πολύ πιο ισχυρός στρατός και οι δυνατότητές του είναι σαφείς. Εμείς ξέρουμε πως ο τουρκικός στρατός πάντοτε βρίσκεται δίπλα μας. Ο εξοπλισμός δεν ωφελεί κανέναν. Εμείς ως Tουρκοκύπριοι δεν εξοπλιζόμαστε έτσι. Διότι οι εξοπλισμοί δεν αποφέρουν όφελος σε κανέναν.”
……

https://tr.sputniknews.com/columnists/201906011039221259-kuzey-kibris-basbakani-tatar-turk-ordusu-adadan-cekilse-gercek-anlamda-catisma-dogabilir-turkiye/
2/6/2019

Σχ: Μα τι να πει ο άνθρωπος;

Είναι το σκυλάκι της Άγκυρας

Αυτά του λένε να πει, αυτά λέει…

Εμείς λέει “Ως Τουρκοκύπριοι δεν εξοπλιζομαστε”  Ωραίο αστείο αυτό…

Previous Article

Σχετικά με το τι “παίχτηκε” στον δήμο Ξάνθης…

Next Article

Βίντεο – Αυτός συνεχίζει να εργάζεται σε δημοτικό σχολείο…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *