Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΜΟΣΧΑΣ : ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

No Comments Share:

Κύριλλος : Οι εκκλησίες στην ΤΔΒΚ πρέπει να αποδοθούν στους Κύπριους

Ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος που βρίσκεται στην Νότια Κύπρο δήλωσε πως οι εκκλησίες που βρίσκονται στην τουρκοκυπριακή πλευρά πρέπει να επιστραφούνε στους Ρωμιούς. Ο Ρώσος πατριάρχης ανέφερε πως θα κάνει ότι μπορεί ώστε η ονομαζόμενη από τους Ρωμιούς περιοχή-φάντασμα της Αμμοχώστου που βρίσκεται στην ΤΔΒΚ, νε μπορέσει να επιστραφεί πίσω.

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος έγραψε πως κατά την ομιλία του στον χώρο της επίσημης υποδοχής του στην πλατεία ¨Παραλίμνι¨ της περιοχής των Ρωμιών, είπε πως θα βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων των κύπριων προσφύγων και για την επιστροφή των περιουσιών και των σπιτιών τους.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Ρώσος πατριάρχης επισκέφτηκε σημαντικούς ναούς στην Νότια Κύπρο, και είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες του ώστε οι καταγόμενοι από την Αμμόχωστο, να μπορέσουν να γυρίσουν στα μέρη όπου ζούσαν παλιά.

Ο Ρώσος πατριάρχης που ανέφερε πως υποστηρίζει την επαναλειτουργία μοναστηριών και εκκλησιών που βρίσκονται στην βόρεια Κύπρο και την απόδοση τους στην Εκκλησία, ευχήθηκε να επαναλειτουργήσει πάλι και η Θεολογική σχολή της Χάλκης.

………….

Haber7 10/6/2012

Previous Article

H ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΑΛΠΑΡΣΑΛΑΝ ΤΟΥΡΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΗΚΕ ΤΟΝ ΤΕΚΕ ΤΗΣ ΡΟΥΣΑΣ

Next Article

TZAMIA ΠΑΝΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *