Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με την κοινή ανακοίνωση Κύπρου/Αιγύπτου/Ελλάδας

0 σχόλια Share:

Η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε μετά το τέλος της συνόδου Αιγύπτου, Ελλάδας και Ελληνοκυπριακού Τομέα, που έγινε στο Κάιρο στις 8 Οκτωβρίου 2019, και περιέχει έωλες κατηγορίες κατά της χώρας μας, δεν έχει κανένα νόημα και καμία αξία.

Η ανακοίνωση αυτή είναι το τελευταίο παράδειγμα του πως οι εκτός διεθνούς δικαίου, μαξιμαλιστικές και αδιάλλακτες εθνικές πολιτικές του δίδυμου Ελληνοκυπρίων/Ελλήνων, καθιστούν όργανα τις χώρες της περιοχής.
Η Τουρκία στο θέμα της Κύπρου από την αρχή έδειξε την καλή της βούληση και μία ισχυρή θέληση προς την κατεύθυνση της επίλυσης. Σε όλους είναι γνωστό το ποια πλευρά απέρριψε το σχέδιο Ανάν όπως και το ποια πλευρά ήταν αυτή η οποία σηκώθηκε από το τραπέζι στην σύνοδο για την Κύπρο το 2017 στο Κραν Μοντάνα.
Για όσο δεν αλλάζει η πολιτική του διδύμου Ελληνοκυπρίων/Ελλήνων, που δεν υπολογίζουν τους Τουρκοκύπριους, δεν αποδέχονται την πολιτική τους ισότητα και τους βλέπουν ως μειονότητα, το Κυπριακό θέμα θα παραμείνει ανεπίλυτο. Αυτή η νοοτροπία είναι και η αιτία για την οποία οι συνεχιζόμενες επί 50 έτη διαπραγματεύσεις παρέμειναν αποτυχημένες.
Από την άλλη πλευρά η Τουρκία καταβάλλει προσπάθεια ώστε στη Μεσόγειο και σε όλες τις θάλασσες να διαμορφωθεί ένα καθεστώς το οποίο θα λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των πλευρών, θα είναι αμοιβαία αποδεκτό και εντός των πλαίσιων του διεθνούς δικαίου.

Οι μαξιμαλιστικές πολιτικές του διδύμου Ελληνοκυπρίων/Ελλήνων που παραβλέπουν την αρχή της ¨ορθότητας¨ που είναι μία από τις πιο βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και  της Σύμβασης Ναυτικού Δικαίου του ΟΗΕ, στο παρελθόν κατά τον καθορισμό της θαλάσσιας δικαιοδοσίας, γέννησαν αποτελέσματα σε βάρος της Αιγύπτου. Παρατηρείται πως η Αίγυπτος παραβλέπει αυτήν την εκμετάλλευση από τη μεριά του διδύμου των Ελληνοκυπρίων/Ελλήνων.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να στηρίξει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο όπως και αυτά των Τουρκοκυπρίων. Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνομιλήσει με όλες τις χώρες της περιοχής πλην του ελληνοκυπριακού τομέα, για τον σωστό καθαρισμό των θαλάσσιων οικοπέδων της περιοχής στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο ομόλογός του Ελληνοκυπριακού τομέα είναι οι Τουρκοκύπριοι. Η πρόταση συνεργασίας των Τουρκοκυπρίων της 13/7/2019, είναι μία ευκαιρία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί για την επίλυση του θέματος των υδρογονανθράκων.

Απορρίπτουμε απόλυτα τους αβάσιμους και διαστρεβλωμένους ισχυρισμούς εναντίον της χώρας μας, σχετικά με τη Συρία. Η Τουρκία ως χώρα που έχει επηρεαστεί πολύ από την τρομοκρατία που πηγάζει από τη Συρία, όπως έχει κάνει στο παρελθόν έτσι και στο επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο, έδειξε σήμερα για μία ακόμη φορά, πως δεν θα διστάσει να πάρει τα απαραίτητα μέτρα που επιβάλλει η εθνική της ασφάλεια. Το να μιλάνε για εδαφική ακεραιότητα της Συρίας οι πλευρές οι οποίες εξυπηρετούν την αυτονομιστική ατζέντα της τρομοκρατικής οργάνωσης YPD/YPG, δεν πείθει. Για χάρη της σωτηρίας και της ενότητας του συριακού λαού είναι ανάγκη το συντομότερο να αλλάξουν στάση οι κύκλοι οι οποίοι υπεργολαβικά διαμέσου των τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν ως στόχο τη διάσπαση της Συρίας.

http://www.mfa.gov.tr/no_292_-misir-yunanistan-gkry-zirvesi-hk.tr.mfa

9/10/2019

Previous Article

Μια φωνή κόντρα στους τζουτζέδες της Τουρκίας…

Next Article

Αμερικανός ΥΠΕΞ : ¨Η Άγκυρα είχε νόμιμες ανησυχίες ασφάλειας¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *