Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η Τουρκία αρχίζει στις 7/10 γεωτρήσεις στο οικόπεδο 7 της Κυπριακής Δημοκρατίας…

No Comments Share:

Τούρκος διπλωμάτης: Το Γιαβούζ θα ξεκινήσει νέες γεωτρήσεις στα νότια της Κύπρου στις 7 Οκτωβρίου

Το τουρκικό Γιαβούζ θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου νέες επιχειρήσεις γεωτρήσεων στα νότια της Κύπρου, στις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με Τούρκο διπλωμάτη.
Το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο Γιαβούζ (Yavuz) θα ξεκινήσει νέες επιχειρήσεις γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κύπρου, στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε την Παρασκευή, Τούρκος διπλωμάτης.

«To Γιαβούζ θα ξεκινήσει νέο γύρο επιχειρήσεων γεωτρήσεων στα ανοιχτά, στις 7 Οκτωβρίου 2019», έγραψε στο Twitter ο Τσαγατάι Ερτσιγές, επικεφαλής του τμήματος του τουρκικού ΥΠΕΞ που ασχολείται με την ανατολική Μεσόγειο.

«Η γεωτρητική περιοχή βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας που έχει καταχωρηθεί στον ΟΗΕ και στις άδειες που η κυβέρνηση έχει χορηγήσει στην τουρκική εταιρεία πετρελαίων (TP) που δημοσιεύτηκαν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το 2012», πρόσθεσε.

 

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης που καταδίκαζε την κίνηση της Τουρκίας να στείλει το Γιαβούζ για νέα γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Λευκωσία χαρακτήρισε σοβαρή κλιμάκωση την απόφαση της Τουρκίας να στείλει το Γιαβούζ και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι απομακρύνεται οριστικά από τη διεθνή νομιμότητα.

«Η παρανομία, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά επαναλαμβάνεται, δεν παράγει δίκαιο», υπογράμμιζε η κυπριακή κυβέρνηση.

Βολές για τα σύνορα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας
Σε επόμενο μήνυμά του στο Twitter, ο Τούρκος διπλωμάτης τόνισε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει τους ισχυρισμούς των Ελληνοκυπρίων για τα θαλάσσια σύνορα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ «παρά τις προσπάθειές τους να προβάλουν αυτή τη διεκδίκηση ως ευρωπαϊκά ύδατα ή σύνορα που είναι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

«Οι μονομερείς ενέργειες των Ελληνοκυπρίων από το 2003 παραβιάζουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», πρόσθεσε.

Sputnik 4/10/2019

Σχ : Την ίδια στιγμή Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο ασχολούνται με το βρακί τους, τις ομάδες τους, την κλιματική αλλαγή και (φυσικά) με τα δικαιώματα των σκυλιών…

Ξέρετε, όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής συγκέντρωνε στρατό  πέριξ της Πόλης, αρκετοί μέσα στην Πόλη μάλωναν για το το φύλο των αγγέλων !…

Previous Article

Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου μετά από την συνάντηση με Αβραμόπουλο και Ζεεχόφερ : Η ΕΕ έχει υποχρεώσεις απέναντι μας…

Next Article

Αβραμόπουλος : ¨Είμαστε ευγνώμονες προς την Τουρκία…¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.