Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Προσφυγή της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας !

0 σχόλια Share:

Προσφυγή της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αναφέρθηκε στην πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει στο «άνοιγμα» της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα προσφύγει η Κύπρος, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στο ζήτημα της Αμμοχώστου.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρέθεσε γεύμα στους εκπροσώπους των πέντε μόνιμων – μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (Σ.Α.).

«Είχα την ευκαιρία να τους ενημερώσουμε για τα όσα αφορούν το Κυπριακό. Τους παραθέσαμε συγκεκριμένα στοιχεία για τις απειλές κατά της Αμμοχώστου και για την απόφαση μας να προσφύγουμε στο Σ.Α., προκειμένου σε κλειστή συνεδρία να επαναβεβαιωθεί η θέση του Σ.Α. στα ψηφίσματα 550 και 789» δήλωσε, χαρακτηριστικά, συνομιλώντας με δημοσιογράφος.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει επανειλημμένως εκφράσει την πρόθεση «ανοίγματος» – κυρίως, για τουριστικούς σκοπούς – της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, σ΄ αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όσον αφορά τις προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε την επιδίωξη για «την επίτευξη μιας λύσης που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα του κράτους και συνεπώς τη βιωσιμότητά του».

«Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ τα όσα λαμβάνουν χώρα: Τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας με τις παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ, τις απειλής εποικισμού της Αμμοχώστου, αλλά και τις παραβιάσεις στη νεκρή ζώνη από τις τουρκικές δυνάμεις» έσπευσε να συμπληρώσει, όπως μεταδίδει το «sigmalive.com»

Δεν παρέλειψε δε, να εκφράσει την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση τόσο του γενικού γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες, όσο και των εκπροσώπων των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στην Ελλάδα, χαιρετίζοντας την άψογη συνεργασία με την Αθήνα, αλλά και την αποφασιστικότητα για συντονισμό των ενεργειών των δύο χωρών

Sputnik 28/9/2019

Σχ: Καλή σαν σκέψη η προσφυγή στο Σ.Α.. Ακόμη καλύτερη θα ήταν και η μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κράτος με την πατριωτική λογική του Ισραήλ. Στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας για να αντιμετωπιστεί το ¨τέρας¨. Αλλά ποιός θα τα κάνει αυτό ; Ο Αναστασιάδης ή το ΑΚΕΛ ;

Previous Article

Καταγγέλει η Τουρκία την Ελλάδα και την Κύπρο για εθνικισμό !

Next Article

Ρωσική υποστήριξη στο τουρκικό αίτημα περί ¨ασφαλούς περιοχής¨ (ελεγχόμενης από την Τουρκία…)

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!