Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Προειδοποίηση από τον Τούρκο ΥΠΕΞ προς τον Ε/Κ υπουργό Εξωτερικών…

0 σχόλια Share:

Ξεκάθαρη προειδοποίηση από τον Τσαβούσογλου : Να μην ξεπερνά τα όρια !

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντέδρασε έντονα κατά του Ελληνοκύπριου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως ¨Ο Νίκος είναι καλό παιδί αλλά να μην ξεπερνά τα όρια¨.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκανε δηλώσεις σε ε/κ ΜΜΕ. Ο Τσαβούσογλου αντέδρασε έντονα κατά του Ελληνοκύπριου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Ο Νίκος καλό παιδί αλλά να μην ξεπερνά τα όρια» .

Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Τσαβούσογλου λέγοντας πως ¨Υπάρχουν πληροφορίες πως σε βασικά θέματα του Κυπριακού δεν συμφωνείτε με τον Μουσταφά Ακιντζή. Τι είδους πληροφορίες είναι αυτές;¨ , εκείνος απάντησε δείχνοντας τον Ε/κ υπουργό Εξωτερικών και είπε τα εξής:

Εμείς είμαστε σε στενή συνεργασία με τον Ακιντζή, με την κυβέρνηση της KKTC και με .όλα τα πολιτικά κόμματα. Όπως είναι φυσικό μπορεί σε κάποια θέματα να έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Τι κάνουμε για αυτή την κατάσταση; Ερχόμαστε στο νησί, καθόμαστε και συζητάμε με τον Ακιντζή και με τους προέδρους όλων των πολιτικών κομμάτων. Άλλοτε εκείνοι μας επισκέπτονται. Σε κάθε περίπτωση συζητάμε και βρίσκουμε έναν κοινό οδικό χάρτη. Οι διαφωνίες μας ποτέ δεν είναι οξείες όπως αυτές με την Ε/Κ πλευρά. Στην πλευρά μας υπάρχει εναρμόνιση και συνεργασία. Και επίσης, από την άποψη της πίεσης που ασκεί η κοινή γνώμη, η κυβέρνηση της KKTC και η τουρκική κυβέρνηση είναι πιο άνετες σε σχέση με την κυβέρνηση στην ελληνοκυπριακή πλευρά και στην Ελλάδα. Γι’ αυτό, άλλωστε, μπορούμε και παρουσιάζουμε περισσότερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνοκυπριακή πλευρά, πριν να ασκήσει κριτική σε εμάς, ας ρίξει μια ματιά στην εικόνα που εκπέμπουν η ίδια και τα κόμματα που τηρούν αρνητική στάση απέναντι στη λύση. Από την άλλη, δεν τίθεται ζήτημα διευκόλυνσης ή παρεμπόδισης του έργου του Ακιντζί. Εμείς ως Τουρκία είμαστε εγγυήτρια δύναμη και λαμβάνουμε υπόψη μας τα αιτήματα του τουρκοκυπριακού λαού. Το σημαντικό δεν είναι η άποψη των πολιτικών ή κάποιου ατόμου, αλλά η κοινή συνισταμένη της τουρκικής πλευράς. Μέχρι σήμερα καταφέραμε να συναντιόμαστε σε αυτήν την κοινή συνισταμένη. Και άλλωστε στη Γενεύη, στο Κραν-Μοντανά, όλοι διαπίστωσαν ότι διατηρούμε μια συνεργασία με την KKTC, την οποία όλοι ζηλεύουν. Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί. Ανέκαθεν η τουρκική πλευρά συντόνιζε τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε έναν κοινό οδικό χάρτη. Το θετικό αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας το είδαμε στη Γενεύη και στο Κραν-Μοντανά, στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό τον λόγο, ο υπουργός Εξωτερικών, ποιο ήταν το όνομά του;  … Ο Νίκος να μην υπερβεί τα όρια. Αν και του έχω συμπάθεια, είναι καλό παιδί.:

https://www.yeniakit.com.tr/haber/cavusoglundan-cok-net-uyari-siniri-asmasin-932256.html

15/9/2019

Previous Article

Το σπίτι της Ελένης στα κατεχόμενα

Next Article

Βομβιστική επίθεση με πολλά θύματα σε τουρκοκρατούμενη περιοχή της Συρίας

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dapibus consequat. suscipit libero odio mattis elit. sed Donec ut accumsan