Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Απόβαση¨ λέει του υπουργού Αμύνης μαζί με τους αρχηγούς….

No Comments Share:

Απόβαση στην περιοχή υψηλής έντασης ! 

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις νόμιμες δραστηριότητες γεωτρήσεων της στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μαζί με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατηγο Γιασάρ Γκιουλερ, τον αρχηγό του Σ.Ξ. αντιστράτηγο Ουμιτ Ντουνταρ, τον αρχηγό του ναυτικού Αντνάν Οζμπαλ και τον αρχηγό της  Πολεμικής Αεροπορίας Χασάν Κιουτσουκακγιουζ, έκαναν απόβαση στην KKTC.

Για πρώτη φορά ένας υπουργός Εθνικής Αμύνης επισκέπτεται την KKTC μαζί με την ιεραρχία των ΤΕΔ. στην ιστορική του επίσκεψη ο ακάρ και οι αρχηγοί επιθεώρησαν και ήλεγξαν στρατιωτικές μονάδες. Ο υπουργός Ακαρ, πήγε πρώτα στο αρχηγείο των Τουρκοκυπριακών  Ειρηνευτικών Δυνάμεων όπου επισκέφτηκε την αίθουσα τιμής και το μουσείο και δέχτηκε ενημέρωση.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης hulusi akar έδωσε ξεκάθαρα μηνύματα σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο όπου δεν λείπει η ένταση.

Ανέφερε πως τα πλοία γεωτρήσεων που ανήκουν στην Τουρκία συνεχίζουν τις εργασίες τους και είπε πως “Τα πιο αποτελεσματικά στοιχεία των ΤΕΔ και του Πολεμικού Ναυτικού, στηρίζουν τις δραστηριότητες αυτών των πλοίων” Ο Ακάρ είπε πως όταν εμείς μιλάμε για ειρήνη αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία, ενώ όταν πούμε πως “Αν χρειαστεί θα πάρουμε τα δικαιώματά μας και δεν θα επιτρέψουμε οποιοδήποτε τετελεσμένο”  τότε εκλαμβάνεται ως απειλή. Για αυτό το λόγο οι γείτονες μας πρέπει να βάλουν μυαλό και να δουν αντικειμενικά τα γεγονότα. ”

Ο Ακαρ ανέφερε πως περιμένει από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή διοίκηση να κινηθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας και είπε πως “Από τη νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε στην Ελλάδα, περιμένουμε να προσεγγίσει πιο αντικειμενικά τα γεγονότα, να τα δει έχοντας βγάλει μαθήματα από το παρελθόν και να αποδεχθεί μία αρχή που οδηγεί όχι σε αδιέξοδο αλλά στην επίλυση”.

Ο Ακαρ ανέφερε πως η Τουρκία είναι μία σημαντική εγγύηση για την Ειρήνη τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής και συνέχισε λέγοντας : “Κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα στην κατεύθυνση των εγγυήσεων και των συμφωνιών για συμμαχία. Κανείς να μην προσπαθεί να  τα άρει αυτά, αυτό δεν είναι δυνατόν, θα είναι μία μάταιη προσπάθεια. Από τώρα μπορούμε να πούμε ότι οι κινήσεις οι οποίες γίνονται για να αλλάξουμε γνώμη η γιά να μειωθεί η βαρύτητα των συμφωνιών για τις εγγυήσεις και τη συμμαχία, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα. Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας αγώνας. Αυτό να το ξέρουν όλοι και κανείς να μην κάνει λάθος. Η μοίρα μας έφερε σε ενότητα με τους Κυπρίους αδελφούς μας. για αυτό το λόγο η ασφάλεια και η πολιτική ισότητα των Κυπρίων αδερφών μας αποτελούν δύο θεμελιώδη και απαραίτητα στοιχεία. ποτέ δεν πρόκειται να αφήσουμε στην άκρη την πολιτική ισότητα και την ασφάλεια των Κυπρίων αδελφών μας. Εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη. Όπως μέχρι σήμερα ασκήσαμε ανελλιπώς τις ευθύνες και τα δικαιώματά μας ως εγγυήτρια δύναμη αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και από τώρα και μετά. Όρος για την εκπλήρωση αυτού, είναι η παρουσία στο νησί των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων(ΤΕΔ), αυτό να το ξέρουν όλοι”.

https://www.yeniakit.com.tr/foto-galeri/dogu-akdeniz-gerilimi-sonrasi-turkiyeden-hamle-bakan-akar-ve-kuvvet-komutanlari-tansiyonun-yuksek-oldugu-boyleye-cikarma-yapti-18353

10/8/2019

Σχ: Την ίδια ώρα οι ¨Έλληνες¨ πάνε και ψωνίζουν από την Τουρκία και τα κατεχόμενα της Κύπρου…

Previous Article

Σαν σήμερα δολοφονήθηκε ο Τασος Ισαάκ…

Next Article

Οι συριακές δυνάμεις προχωράνε προς την Ιντλίμπ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *