Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τσαβούσογλου : “Να βάλουν μυαλό οι Ελληνοκύπριοι”…

0 σχόλια Share:

Τσαβούσογλου: Η Τουρκία έχει τρία πλοία στην Α. Μεσόγειο θα στείλει και τέταρτο
Ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Τουρκίας

Η Τουρκία έχει τρία πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, θα στείλει και τέταρτο, είπε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου..

……….

Ο υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στα Σκόπια σχολίασε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις στην Τουρκία.

«Το να το αποκαλούμε κυρώσεις σημαίνει ότι παίρνουμε πολύ σοβαρά αυτήν την υπόθεση και δεν υπάρχει λόγος», ανέφερε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε τα εξής:

«Άλλωστε είχαν ήδη κάνει περικοπές στην προενταξιακή οικονομική βοήθεια (IPA) που θα δοθεί στην Τουρκία. Πρόκειται για απλά πράγματα, δεν είναι πράγματα που θα μας επηρεάσουν. Το να δίνει συμβουλές στην τράπεζα είναι μια άλλη αντίφαση της ΕΕ. Η ΕΕ μας έχει ανάγκη. Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβαν. Αναγκάστηκαν να λάβουν αποφάσεις χωρίς καμία αξία για να ικανοποιήσουν τη Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Κύπρου. Το πρόβλημα είναι το ότι δεν τίθενται υπό εγγύηση τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού γύρω από το νησί».

Θα αυξήσουμε τις δραστηριότητες μας στην Ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση που ληφθούν τέτοιες αποφάσεις σε βάρος της Τουρκίας, σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε τα παρακάτω:

«Έχουμε τρία πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, θα στείλουμε και τέταρτο. Και ο ελληνοκυπριακος τομέας να μην παίρνει την υποστήριξη της ΕΕ. Ο συνομιλητής του ελληνοκυπριακου τομέα είναι η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου. Να βάλουν μυαλό το συντομότερο δυνατό».

…….

TRT 16/7/2019

Σχ : Ο άνθρωπος μας λέει ξεκάθαρα πως  1) Σκασιλα του η απόφαση της ΕΕ και 2) Θα κάνει και χειρότερα.

Εμάς όμως δεν μας πειράζει τόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μας πειράζουν όμως πολλοί οι ελληνόφωνοι που πάνε και τους δίνουνε λεφτά….

Previous Article

Δεκάδες νέες συλλήψεις στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας

Next Article

O διορισμένος νομάρχης των κατεχομένων, μας απειλεί…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *