Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Πόντιος Πιλάτος¨η Ισπανία στο θέμα της Κύπρου

0 σχόλια Share:

Ισπανία : Δεν έχει νόημα η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία λόγω των ερευνητικών εργασιών της

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας  Γιοζεπ Μπορέλ, δήλωσε πως δεν έχει νόημα η εφαρμογή κυρώσεων στην Τουρκία λόγω των ερευνητικών εργασιών της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μπορελλ ο οποίος μετέβη για την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες δήλωσε:” όταν πρόκειται για το διεθνές δίκαιο η Ευρώπη παρέχει πλήρη στήριξη στην Κύπρο. Υποστηρίζουμε την συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο και πιστεύουμε πως παραβιάστηκε. Τι μπορούμε να κάνουμε;  Όπως πάντα να αποφύγουμε διαδικασίες οι οποίες θα χειροτερέψουν την κατάσταση και να αναζητήσουμε λύσεις” .

Ο Μπορελλ εξέφρασε την πίστη πως οι κυρώσεις είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας αλλά αφού εφαρμοστούν μία φορά αυτή η αποτρεπτική τους ισχύς αίρεται και για αυτό το λόγο όπως είπε πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές, πριν εφαρμόσουν κυρώσεις.
Στο μεταξύ ο Μπορελλ έκανε έκκληση για εκ νέου έναρξη των σταματημενων διαπραγματεύσεων μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

Ο Μπορελλ είπε ανέφερε πως η καλύτερη οδός για να ξεπεραστεί κάθε είδους πρόβλημα που θα προκύψει με τις εργασίες για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ο διάλογος και είπε πως “Μπορεί να υπάρξουν παρόμοια προβλήματα και με άλλες χώρες στην περιοχή. Αυτό είναι το πρώτο και θα έρθουν και άλλα.Διότι σε αυτά τα νερά υπάρχει μεγάλο δυναμικό.”

https://tr.sputniknews.com/avrupa/201907151039671257-ispanya-kesif-calismalari-nedeniyle-turkiyeye-yaptirim-uygulanmasi-anlamsiz/?utm_source=https://t.co/Jlhh5OGlwV&utm_medium=short_url&utm_content=7cmY&utm_campaign=URL_shortening

15/7/2019

Previous Article

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας από την Ε.Ε.

Next Article

Προκαλεί τους Αμερικανούς… βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *