Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δηλώσεις Τούρκου ΥΠΕΞ για τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο…

0 σχόλια Share:

…………….

O Τσαβούσογλου ανέφερε πως η Τουρκία στην Αν Μεσόγειο πάντοτε έκανε βήματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και είπε : ¨Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην υφαλοκρηπίδα της. Αυτό είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Τουρκίας. Στο θέμα αυτό καμία χώρα ή διεθνής οργανισμός δεν έχει δικαίωμα να σχολιάσει. Η Τουρκία αποφασίζει το τι θέλει και μπορεί να κάνει στην υφαλοκρηπίδα της και όλοι πρέπει να το σέβονται αυτό. Εμείς πάντοτε κάνουμε βήματα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτό θα συνεχιστεί και από τώρα και μετά και όπως κάναμε μέχρι σήμερα, έτσι και από τώρα και μετά θα συνεχίσουμε.

………….

Κάναμε σεισμικές έρευνες με το πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Πασά. Στην περιοχή μετά το πλοίο μας το Φατίχ, μετέβη και το Γιαβούζ. Στην περιοχή εκεί θα συνεχιστούν οι δραστηριότητες γεωτρήσεων.

……….

Όταν η ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε μονόπλευρες δραστηριότητες γεωτρήσεων ή  σεισμικών ερευνών, εμείς αναφέραμε στις εγγυήτριες χώρες Ελλάδα και Αγγλία αλλά και στον ΟΗΕ, πως αυτό δεν το βρίσκουμε σωστό και ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως. Αλλά δεν είπαμε μόνο ¨να μην το κάνει η ελληνοκυπριακή πλευρά , να το σταματήσει¨. Είπαμε πως είναι ανάγκη να υπάρξουν εγγυήσεις για τα δικαιώματα της τουρκικής πλευράς. Κι ενώ συζητούνταν αυτά στην διεθνή κοινότητα, το 2011 ο τότε ΠτΔ της KKTC κύριος Έρογλου υπέβαλε μια πρόταση. Πρότεινε να συσταθεί μια κοινή επιτροπή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Είχαμε πει τότε η επιτροπή αυτή να κάνει τις εργασίες της, να αποφασίσουμε από κοινού πως θα γίνει η μοιρασιά και μετά από εκεί και μετά να συνεχιστούν οι γεωτρήσεις και άλλες δραστηριότητες. Ουσιαστικά η πρόταση αυτή της KKTC είναι ακόμη στο τραπέζι.  Ποτέ δεν αποσύρθηκε. Εμείς κοινοποιήσαμε αυτήν μας την πρόταση,αλλά μέχρι που αρχίσαμε εμείς τις δραστηριότητες γεωτρήσεων κανένας οργανισμός, όπως η ΕΕ και ο ΟΗΕ, αλλά και οι εγγυήτριες χώρες δεν έκαναν βήματα σε αυτό το θέμα. Όταν εμείς αρχίσαμε αυτές τις εργασίες, βλέπουμε άστοχες δηλώσεις. Θεωρούμε άστοχες τις δηλώσεις που γίνονται από χώρες που δεν είναι εγγυήτριες. Εκείνες οι χώρες δεν έχουν εδώ δικαίωμα λόγου, διότι δεν είναι εγγυήτριες. Για αυτό αν μιλάνε εδώ, πρέπει να μιλάνε ισορροπημένα, δίκαια και να μην μεροληπτούν….¨

https://www.sondakika.com/haber/haber-sonuna-kadar-koruma-konusunda-kararlidir-12230955/

10/7/2019

Σχ: Τον πνίγει τον δίκιο τον Μεβλούτ… Εισέβαλλαν στην Κύπρο με αφορμή την απόπειρα πραξικοπήματος, δηλώνοντας πως θα επανέφεραν το ανατραπέν στάτους κβο. Αυτοί στρογγυλοκάθισαν στο νησί, έκλεψαν ότι μπορούσαν από αυτό, μετέφεραν εποίκους (έγκλημα) στο νησί και μοίρασαν τις περιουσίες των Ελληνοκυπρίων, ακριβώς σαν λάφυρο πολέμου.

Και τώρα τους ακούμε να μας μιλάνε για ¨διεθνές δίκαιο¨  και για τα δικαιώματα των Τ/Κ που πρέπει να διασφαλιστούν….

Και σαν τις ύαινες μόλις μυρίστηκαν υδρογονάνθρακες θέλουν και μερίδιο…

Previous Article

Για ποιό λόγο τον ευχαρίστησαν ;

Next Article

Η Αρμενία κατήγγειλε τις δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *