Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟΣ

No Comments Share:

Τυφλός και κουφός

kibr

Ο Ερντογάν δηλώνει ¨Μην δώσετε την Μόρφου… Επίσης τόσοι άνθρωποι περιμένουν την υπηκοότητα. Γιατί τους έχετε στο περίμενε ; Αμέσως δώστε τους την υπηκοότητα¨ !

Ο δε Νταβούτογλου ζητά να αρθεί παντελώς το εμπάργκο στο αεροδρόμιο Ερτζάν, χωρίς κάτι έναντι και χωρίς καμία αναφορά στο Μαράσι !

Οι προύχοντες του ΑΚΡ  περηφανεύονται πως ¨Αλλάξαμε όλες τις διεθνείς ισορροπίες δίχως να αποχωρήσει ούτε ένας στρατιώτης και δίχως να δώσουμε ούτε σπιθαμή εδάφους¨. Και από την άλλη ο εκπρόσωπος της προεδρίας της ΚΚΤC Μπαρίς Μπουρτζού να δηλώνει (λες και όλα αυτά είναι νορμάλ) πως ¨Στην κοινή γνώμη της νότιας Κύπρου έχει σχηματιστεί η αντίληψη πως η Τουρκία προσεγγίζει σοβαρά το θέμα της λύσης, πως είναι έτοιμη να συμβάλλει σε αυτό και ότι σε αυτό το σημείο ενθαρρύνει και τις δύο πλευρές¨.  Και μάλιστα πρόσθεσε πως θα πρέπει κάποιος να είναι τυφλός και κουφός για να μην βλέπει αυτήν τη θετική στάση !

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ πάντως δεν μπόρεσαν να διακρίνω στην ελληνοκυπριακή πλευρά μια αντίληψη που να πιστεύει πως η Τουρκία προσεγγίζει σοβαρά την λύση, πως είναι έτοιμη να συμβάλει και πως ενθαρρύνει και τις δύο πλευρές. Ούτε άκουσα, ούτε είδα… Για αυτό και ανησύχησα…

Αφού ο Μπουρτζoύ λέει πως ¨θα πρέπει κάποιος να είναι κουφός και τυφλός για να μην βλέπει αυτήν την θετική συμπεριφορά¨ , μετά είναι δυνατόν να μην ανησυχήσω μήπως είμαι τυφλός και κουφός ;

 

Διότι εάν έχει σχηματιστεί μια τέτοια αντίληψη, πως δηλαδή η Τουρκία προσεγγίζει σοβαρά την λύση, πως είναι έτοιμη να συμβάλει και πως ενθαρρύνει και τις δύο πλευρές, τότε πρέπει να ρωτήσουμε και την ελληνοκυπριακή και την τουρκική πλευρά τα εξής :

Με ποια στοιχεία φτάσατε σε αυτό το συμπέρασμα ;  Μήπως η εντολή ¨Μην δίνετε την Μόρφου¨ αποτελεί σοβαρή προσέγγιση στο θέμα της επίλυσης ;  Μήπως το να δηλώνουν πως πρέπει να δοθούν αμέσως οι ιθαγένειες στους εκ Τουρκίας πολίτες, αποτελεί συμβολή στο θέμα της επίλυσης ; Μήπως όταν ο Νταβούτογλου συνάντησε κρυφά τον Αναστασιάδη και του είπε ¨ Άρετε αμέσως και χωρίς αντίκρισμα τα εμπόδια για την διεθνή κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ερτζάν¨ αποτελεί σοβαρή προσέγγιση στην επίλυση και συμβολή ;

Η μήπως η κάθε τόσο επαναλαμβανόμενη δήλωση πως ¨Αλλάξαμε όλες τις διεθνείς ισσορροπίες δίχως να αποχωρήσει ούτε ένας στρατιώτης και δίχως να δώσουμε ούτε σπιθαμή εδάφους¨ αποτελεί σοβαρή προσέγγιση στην επίλυση και συμβολή ;  Τα παραδείγματα είναι πολλά.

……………………..

……………………..

http://www.afrikagazetesi.net/Afrika-Arsiv/Mart%202016/16%20MART%202016.pdf

Μεχμέτ Λεβέντ 16/3/2016

Previous Article

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΜΙΤ

Next Article

Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *