Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

0 σχόλια Share:

Δεν υπάρχει κανείς που ζητά να λογοδοτήσουν οι δολοφόνοι των ανθρώπων;

Θα ήθελα να έβλεπα τους δρόμους όπως δεν είναι καθημερινά. Πλήθη που πηγαίνουν μπροστά στην πόρτα της αστυνομίας και ζητούν να λογοδοτήσει…

Θα ήθελα να έβλεπα πλήθη όταν έβγαινα στον δρόμο. Πλήθη επαναστατημένα. Όπως είδα πρόσφατα στο Παρίσι. Πλήθη που πασαλείφουν την πόρτα της βουλής με μπετόν και δεν υποχωρούν μπροστά στα δακρυγόνα και το πεπιεσμένο νερό της αστυνομίας. Θα ήθελα να έβλεπα τους δρόμους όπως δεν είναι καθημερινά. Πλήθη που πηγαίνουν μπροστά στην πόρτα της αστυνομίας και ζητούν να λογοδοτήσει λέγοντας «γιατί δεν συλλαμβάνεις του ενόχους». Ιδού, το έγκλημα είναι αναμφισβήτητο. Τέσσερις νέοι έχασαν τη ζωή τους. Τα ποτάμια κτίστηκαν και πλημμύρισε παντού. Πού είναι οι δολοφόνοι των παιδιών και των ποταμών; Ούτε αυτό το ξέρετε; Αν δεν το ξέρετε, να σας το πω εγώ. Αν θέλετε μάρτυρες, να γίνω μάρτυρας. Αν ξέρετε τους ενόχους και δεν τους συλλαμβάνεται είστε και εσείς ένοχοι. Για παράδειγμα, εκείνο το ξενοδοχείο Vuni Palace στην Κερύνεια. Είναι μέσα στην κοίτη του ποταμού. Ακριβώς μέσα. Ποιος έδωσε άδεια γι’ αυτό; Ποιος υπουργός; Ποιος έπαρχος; Ποιος δήμαρχος; Ποιος πολεοδόμος; Υπάρχουν υπογραφές! Τι πράμα κι αυτό να δίνεται έγκριση για ανέγερση μιας τέτοιας οικοδομής μέσα στην κοίτη ενός ποταμού που ρέει στη θάλασσα; Πέστε μου. Δεν είναι έγκλημα; Δεν διέπραξαν έγκλημα εκείνοι που έβαλαν τις υπογραφές αυτές; Γιατί δεν τους συλλαμβάνετε; Θα μείνουν ατιμώρητοι; Δεν υπάρχει καμία τιμωρία γι’ αυτό;

Μόνο εκείνο το ξενοδοχείο είναι; Όλα τα ποτάμια στον Καραβά κτίστηκαν. Στη Λάπηθο. Παντού. Όπως φάγατε λαφυραγωγήσατε λαίμαργα τις ελληνοκυπριακές περιουσίες, μαχαιρώσατε πισώπλατα και την κοινότητα. Μήπως αυτή είναι η κατάρα του πλιάτσικου; Παίρνει εκδίκηση τώρα από όλους μας. Σίγουρα αυτό είναι το τέλος όσων τρελαίνονται με το πλιάτσικο! Να πνιγούν στα σκατά τους! Να θαφτούν στα νερά των υπονόμων με τα πολυτελή αυτοκίνητά τους. Αν ήσασταν εντάξει άνθρωποι και σκεφτόσασταν την κοινότητα και την πατρίδα σας όσο σκέφτεστε τον εαυτό σας, θα ήταν ζωντανά ανάμεσά μας εκείνα τα παιδιά, εκείνοι οι τέσσερις λαμπροί νέοι.

Όλες οι κυβερνήσεις σας, όλοι οι υπουργοί σας, όλοι οι έπαρχοί σας, όλοι οι δήμαρχοί σας. Πρέπει να λογοδοτήσουν. Να μην θεωρεί τον εαυτό της αθώο η παρούσα κυβέρνηση. Μην τυχόν και πει «δεν το κάναμε εμείς, το έκαναν οι προηγούμενοι». Θα μπορούσαν να το έκαναν όταν ήρθαν στην κυβέρνηση. Θα μπορούσαν να γκρέμιζαν όλες τις οικοδομές που κτίστηκαν στις κοίτες ποταμών και να άνοιγαν τον δρόμο των ποταμών. Αλλά ουδέποτε ήταν στην ατζέντα τους αυτό. Ακριβώς όπως δεν ήταν στην ατζέντα τους και το σκάψιμο των βουνών. Η τοποθέτηση φίλτρων στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό. Και το καθάρισμα των αποβλήτων της CMC. Επιπλέον, θα μπορούσαν να κατέβαλλαν προσπάθεια για να καθαριστούν οι κοίτες των ποταμών και προτού έρθουν στην κυβέρνηση. Ούτε αυτό το έκαναν. Λάβαμε παράπονα από όλα τα μέρη στα οποία άρχισε η ανέγερση οικοδομής σε κοίτη ποταμού μέχρι σήμερα. Οι κάτοικοι της περιοχής ήρθαν στην εφημερίδα και παραπονέθηκαν. Τα γράψαμε αυτά. Πολλές φορές. Δεν νοιάστηκαν. Δεν ενδιαφέρθηκαν. Αυτή η χώρα είδε ακόμα και δήμαρχο ο οποίος έκτισε σε κοίτη ποταμού. Και δικαστή που έδωσε άδεια για οικοδομή σε κοίτη ποταμού.

Υπάρχει ρουσφέτι οπωσδήποτε πίσω από κάθε ατασθαλία και παρανομία που έγινε μέχρι σήμερα. Ένας αξιωματούχος δεν βάζει την υπογραφή του σε ένα τέτοιο σκάνδαλο χωρίς να πάρει αυτό που είναι να πάρει. Υπάρχουν κάποιοι που έγιναν υπερβολικά πλούσιοι μέσα σε ένα βράδυ εδώ μετά το 1974. Όσοι τώρα κοιτάνε τον πλούτο που απέκτησαν αυτοί θυμούνται τα χρόνια που ήταν φτωχοί. Και σαστίζουν πολύ. Διερωτώμενοι από πού και πώς τα βρήκαν. Ιδού, έτσι κτίστηκε το σύστημα εδώ. Ανακήρυξαν το βασίλειό τους κάνοντας πλιάτσικο και γδέρνοντας τον λαό. Δεν μπορεί να αποκτήσει ποτέ τέτοιο πλούτο όποιος εργάζεται μόνο με τον ιδρώτα του προσώπου του. Μόνο με παράνομα μέσα μπορεί να αποκτηθεί αυτός ο πλούτος. Αν οι υποθέσεις είναι παράνομες, δεν γίνεται χωρίς να δοθεί μερίδιο στους αξιωματούχους. Αυτό αποκαλείται σύστημα μαφίας.

Μέσα στην κοινότητά μας υπάρχει κάθε είδος μαφίας. Μαφία των νυχτερινών κέντρων. Μαφία του τζόγου. Μαφία βρόμικου χρήματος. Μαφία προσφύγων. Μαφία προσφορών. Τι άλλο να απαριθμήσω; Προσθέστε εσείς ό,τι ξέχασα! Και σημειώστε κάπου την ημερομηνία. Να δούμε για πόσο θα πενθούν. Να δούμε αν θα τιμωρήσουν τους υπεύθυνους γι’ αυτή την καταστροφή. Να δούμε πότε θα βγουν ξανά στο προσκήνιο και θα ξεράσουν την όρεξή τους οι διψασμένοι λύκοι της Αμμοχώστου, του Τρικώμου και του Αγίου Σέργιου.
Μήπως περιμένετε παραίτηση από κάποιους; Μην περιμένετε άδικα. Εδώ δεν είναι Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες δεν αποκαλούν «φυσική καταστροφή» την καταστροφή που προκαλούν οι δολοφόνοι των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Φόνο την αποκαλούν!

Σενέρ Λεβέντ

http://politis.com.cy/article/den-iparchi-kanis-pou-zita-na-logodotisoun-i-dolofoni-ton-anthropon

10/12/2018

Previous Article

ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ…

Next Article

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΥΞΗΣΕ ΚΑΤΑ 24% ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *