Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H Τουρκία κάνει αυτά που κάνει στην Κύπρο διότι δεν φοβάται για κυρώσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ

No Comments Share:

DW: Η Τουρκία κάνει τις προκλήσεις στην Κύπρο, επειδή δεν φοβάται για κυρώσεις από Ε.Ε. και ΗΠΑ

“Η Κύπρος είναι τουρκική κι έτσι θα παραμείνει” δηλώνει μετά τις εξαγγελίες Ερντογάν από τα κατεχόμενα και ο άτυπος αλλά απαραίτητος εταίρος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Ουσιαστικά ο ηγέτης του εθνικιστικού κινήματος δεν λέει κάτι καινούργιο. Πρόκειται για το διαχρονικό σύνθημα των εθνικιστών που εξάπτει τον τουρκικό λαό. Με το ίδιο σύνθημα έβγαιναν τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων από τη δεκαετία του 60, όταν επιδεινώθηκε το κυπριακό.

Η Άγκυρα πλέον στηρίζει μια σκληρή γραμμή δυο ξεχωριστών κρατών για την επίλυση του Κυπριακού. Στον τουρκικό τύπο παρουσιάζονται σχέδια που προβλέπουν ότι η Αμμόχωστος, τουριστικό θέρετρο υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, θα φέρει οικονομική ανάπτυξη.

Εξάλλου η τουρκική διπλωματία θεωρεί ότι σε αντίθεση με τα άλλα μέτωπα που δημιούργησε τα τελευταία έτη, στην Κύπρο έχει περιθώριο ελιγμών, χωρίς να απειλείται μέχρι στιγμής με κυρώσεις από την ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Οι ισορροπίες από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική με τις εξελίξεις στην Τυνησία, από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι το Αφγανιστάν, είναι αυτές που θα καθορίσουν τις σχέσεις της Τουρκίας με τις ΗΠΑ.

Ουσιαστικά οι κάκιστες μέχρι στιγμής σχέσεις Μπάιντεν και Ερντογάν επιδρούν κατά προέκταση αρνητικά στην οικονομία της Τουρκίας.

Γι’ αυτό ο Ερντογάν επιθυμεί διακαώς, αλλά και επιβάλλεται, να τις βελτιώσει. Για να μπορεί να βλέπει με αισιοδοξία στον ορίζοντα τις εκλογές του 2023.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη

Πηγή: Deutsche Welle

infognomonpolitics.gr/

Previous Article

Τουρκία- Αφγανιστάν- ηρωίνη….

Next Article

¨Η Ελλάδα έχει χρέη – Με μερικά μεταχειρισμένα αεροσκάφη δεν είναι δυνατόν να αλλάξει η ισορροπία¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *