Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Από το “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ” ΣΤΟ “ΞΕΧΝΩ ΚΙ ΕΠΑΝΕΝΩΝΟΜΑΙ”

No Comments Share:

Από το 1988 μέχρι το 2018 πώς καταφέραμε εκείνο το

” Δεν Ξεχνώ και Αγωνίζομαι”
να το διαστρεβλώσουμε,
να το διαβρώσουμε,
να το διασύρουμε
για να το μεταλλάξουμε σε

“ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΩΝΟΜΑΙ”;

Κάποτε υπήρχαν στα γραφεία του Υπ.Παιδείας άνθρωποι που χάρασσαν “νούσιμη” πατριωτική εκπαιδευτική πολιτική.
Άνθρωποι που αντιλαμβάνονταν πως προτεραιότητα σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα ήταν η δημιουργία σχολείων που θα ύψωναν λάβαρα αγωνιστικότητας και πόθου για Απελευθέρωση.

Σας παραθέτω μερικά αποσπάσματα για να συνειδητοποιήσετε το μέγεθος του εγκλήματος που έχει συντελεστεί μεθοθευμένα στους κόλπους μιας Παιδείας η οποία έχασε τον προσανατολισμό της και ως βάρκα ακυβέρνητη πηγαίνει όπου την πάρει ο άνεμος του “καλού κλίματος”.

-Από τον χαιρετισμό του Γεν.Γραμματέα της ΟΛΤΕΚ κ.Αντρέα Παρτασίδη

“Φίλοι , αν δεν καταφέρουμε να προετοιμάσουμε ανθρώπους με αρχές, πιστεύω , πως καμιά σοβαρή προσπάθεια για απελευθέρωση δεν μπορεί να γίνει.Ο λαός χωρίς δική του γνώμη θα άγεται και θα φέρεται από πολιτικούς καιροσκόπους.Τα εθνικά σύμβολα θα γίνονται ηχηρά συνθήματα στα στόματα ανθρώπων με άχρωμη συνείδηση, με επιπτώσεις δυσμενείς στις κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας.
Τελειώνοντας θέλω να ευχηθώ επιτυχία στο συνέδριό σας και να κλείσω με το δίστιχο Ν.Καζαντζάκη:
Για λευτεριά παλεύω και πονώ
και πλερωμή δε θέλω!”

-Από τον χαιρετισμό του Προέδρου της Οργάνωσης Επιθεωρητών Δημοτικής Εκπαίδευσης κ.Φρίξου Κωνσταντινίδη

“Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές ο ρόλος κάθε καταξιωμένου δασκάλου, είτε ως ατόμου με πολλές επιδιώξεις είτε ως οργανωμένου συνόλου με ορθούς προσανατολισμούς αποκτά ιδιάζουσα σημασία.Είναι γι’ αυτό το λόγο που οι εκπαιδευτικοί μας έχουν συστρατευθεί σε μια αγωνιστική πορεία για φυσική και εθνική επιβίωση.
Ένα συνέδριο που υπογραμμίζει την έγνοια και το αδιάπτωτο ενδιαφέρον των δασκάλων της Δημοτικής Εκπαίδευσης για σωστή αγωγή και εκπαίδευση των νέων μας.

-Από την ομιλία του Χαράλαμπου Χρήστου, Διευθυντή στη Μέση Εκπαίδευση

[…]Πρέπει να συμφωνήσουμε με τον Ευάγγελο Παπανούτσο ότι ” η αδέλφωση των εθνών δεν πρέπει να εξαγοραστεί με την κάμψη της εθνικής φιλοτιμίας”.

-Από την ομιλία του Νίκου Λεοντίου, Επιθεωρητή Δημοτικής Εκπαίδευσης.

“Τα προσφυγόπουλα να βεβαιώνονται καθημερινά ότι δεν κατάγονται απο τον Στρόβολο 2, τη Λινόπετρα ή τις Καμάρες.Να ξεκαθαρίσουν ότι το Δασάκι, Βρυσούλλες και Περιστερώνα είναι προσωρινοί καταυλισμοί κι ότι το σπίτι τους, ο τάφος της γιαγιάς τους, η εκκλησιά και ο άγιός τους βρίσκονται πίσω από το συρματόπλεγμα και την ημισέληνο.
Για εξόδους από τα σχολεία να οργανώνουμε μαζί με τη ψυχαγωγία των μαθητών και επισκέψεις για προβληματισμό και γ ο ε ρ ό θρήνο.Να καθίσουμε βουβοί για ώ ρ ε ς στη Δερύνεια και το Παραλίμνι, το Μάμμαρι και τη Δένεια, την Αθηαίνου και τον Πύργο για να κλάψουνε και να ο ρ κ ι σ τ ο ύ μ ε μπροστά σ’ εκείνα που μας άρπαξαν.
Να βεβαιωθούμε ότι δε συνηθίσαμε την κατοχή κι ότι η αγωνιστικότητα ως διαρκής και ανένδοτη προσπάθεια παραμένει η μόνη ελπίδα μας.”

Αυτά και άλλα παρόμοια διάβασα και πικράθηκα
γιατί την ΠΑΙΔΕΙΑ μας, τώρα πια, τη γυροφέρνουν οι Εφιάλτες.

Ελένη Σιούφτα

Previous Article

Το 1% του πληθυσμού της Τουρκίας είναι είτε στις φυλακές είτε με περιοριστικούς όρους !

Next Article

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι με 500 κιλά ηρωίνη στην Βουλγαρία – Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *