Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Tούρκοι αξιωματούχοι που εκνευρίστηκαν με τον Τ/Κ ηγέτη…

No Comments Share:

Τσελίκ: Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη ο Ακιντζί

Επικρίνουμε αυτές τις δηλώσεις που στρέφονται κατά των εθνικών μας κεκτημένων και αξιοσέβαστων προσωπικοτήτων μας, αναφέρει ο εκπρόσωπος του AK Parti
09.02.2020

Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ, αντέδρασε σκληρά στη δήλωση του Προέδρου της ΚΚΤC, Μουσταφά Ακιντζί, ότι η «Τουρκία θα καταπιεί την ΤΔΒΚ αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Ρωμαίικη Διοίκηση Νότιας Κύπρου» στην οποία προέβη στη συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την ασέβεια που έδειξε προς την Δημοκρατία της Τουρκίας και το Έθνος μας. Επικρίνουμε αυτές τις δηλώσεις που στρέφονται κατά των εθνικών μας κεκτημένων και αξιοσέβαστων προσωπικοτήτων μας», έγραψε στο Twitter ο Τσελίκ.

Η Προεδρία της KKTC είναι ένα πολύ αξιότιμο και έντιμο αξίωμα, αναφέρει ο εκπρόσωπος του AKP και προσθέτει ότι οι δηλώσεις του Ακιντζί που κατέχει το αξίωμα είναι γεμάτες με ασεβείς εκφράσεις σε βάρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας και του δίκαιου αγώνα των Τουρκοκυπρίων.

Το επιθετικό ύφος του Ακιντζί κατά των κεκτημένων της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων προξενούν χαρά στους κύκλους που έχουν κακόβουλες προθέσεις όσον αφορά την ΤΔΒΚ, είπε ο Τσελίκ και ανέφερε τα παρακάτω:

«Αν ο Ακιντζί θεωρεί ότι του ταιριάζει το ύφος των Ρωμιών πολιτικών, είναι εμφανές ότι αυτό συνιστά ασέβεια και προς το αξίωμα του Προέδρου της KKTC.»

Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, η Τουρκία ήταν και θα είναι στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του AKP.

Κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TRT   10/2/2020

Σχ : Σχετική η παρακάτω είδηση:

Τουρκοκύπριος ηγέτης Ακιντζί : “Φρικτή η προοπτική σύνδεσης με την Τουρκία

Θρασεία δήλωση από τον ΠτΔ της KKTC Ακιντζί : ¨Φρικτή η πιθανότητα σύνδεσης με την Τουρκία !¨

Μιλώντας στην εφημερίδα Γκάρντιαν, ο ΠτΔ της KKTC Ακιντζί, έκανε πάλι μια θρασεία δήλωση. Ο Ακιντζί ζήτησε να βρεθεί το συντομότερο λύση για την Κύπρο. Και χαρακτήρισε ¨φρικτή¨ την πιθανότητα σύνδεσης με την Τουρκία.

Ο ΠτΔ της KKTC μιλώντας στην εφημερίδα Γκάρντιαν , προειδοποίησε πως αν η λύση της ομοσπονδίας δεν επιτευχθεί έγκαιρα, τότε η διαίρεση θα καταστεί μόνιμη. Ο Ακιντζί είπε πως οι Τουρκοκύπριοι θέλουν να διαφυλάξουν την κοσμική, δημοκρατική και πλουραλιστική τους ταυτότητα, εξέφρασε την επιθυμία να μειώσουν την οικονομική τους εξάρτηση από την Τουρκία και χαρακτήρισε ¨φρικτή¨ την προοπτική σύνδεσης τους με την Τουρκία.

……….

https://www.yeniakit.com.tr/haber/kktc-cumhurbaskani-akincidan-kustah-cikis-turkiyeye-baglanma-ihtimali-korkunc-1053354.html

8/2/2020

Σχ: Ο Ακιντζί όντως είναι λίγο πιο ανεξάρτητος από τις άλλες μαριονέτες της Τουρκίας στο νησί. Αλλά δυστυχώς παρά τις λεκτικές του διαφοροποιήσεις, παραμένει κι αυτός μια μαριονέτα της Τουρκίας. Μπορεί ενίοτε να κάνει δηλώσεις ενθαρρυντικές, αλλά όταν έρθει η ώρα της όποιας απόφασης θα κάνει κι αυτός ότι του πει η Τουρκία.

Previous Article

Ο Έλληνας εφοπλιστής που πάει για καύσιμα στο Μπόντρουμ…

Next Article

Δήμαρχοι Θράκης σε εκδήλωση με σημαίες της Τουρκίας και της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *