Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό βήμα στρατιωτικής κλιμάκωσης στην Κύπρο

No Comments Share:

Απόφαση για κέντρο ΜΕΑ και ένοπλων ΜΕΑ στην KKTC

To υπουργικό συμβούλιο της KKTC αποφάσισε το αεροδρόμιο του Γκετσίτκαλέ που κατασκευάστηκε για στρατιωτικούς σκοπούς το 1982 και επί μακρόν είναι κλειστό, να γίνει βάση για ΜΕΑ και ένοπλα ΜΕΑ. Η απόφαση πάρθηκε σε μια περίοδο που στην Αν. Μεσόγειο υπάρχει ένταση σχετικά με το φυσικό αέριο.

Ανακοινώθηκε πως από την Δευτέρα τα ΜΕΑ και ένοπλα ΜΕΑ θα αρχίσουν να απογειώνονται από το αεροδρόμιο του Γκετσίτκαλέ. Τα ΜΕΑ και ένοπλα ΜΕΑ συνοδεύουν τα πλοία γεωτρήσεων και τα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επί μακρόν συνεχιζόταν οι εργασίες για την εγκατάσταση ΜΕΑ και ένοπλων ΜΕΑ στην KKTC. Για αυτό τον σκοπό ήρθε και μια ομάδα από την Άγκυρα στην Κύπρο, Έκανε έρευνες στο Γκετσιτκαλέ και αναφέρεται πως έδωσε θετική γνώμη. Το αεροδρόμιο του Γκετσιτκαλέ είχε κατασκευαστεί με προδιαγραφές του ΝΑΤΟ.

……….

Ο πρωθυπουργός της KKTC Ερσίν Τατάρ ανέφερε πως λόγω των τελευταίων γεγονότων, η ασφάλεια της Τουρκίας και της KKTC είναι πολύ σημαντική και είπε : ¨ Η κυβέρνηση μας μετά από σημερινό αίτημα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, εντός μιας μέρας κατέληξε σε απόφαση. Με την απόφαση μας το αεροδρόμιο του Γκετσίτκαλέ, αποδόθηκε στην Διοίκηση των Τ/Κ Δυνάμεων Ειρήνης. Προτεραιότητα μας αποτελεί η προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της KKTC. Τα ΜΕΑ και ένοπλα ΜΕΑ απογειωνόταν από το Νταλαμάν και παρακολουθούσαν τα πλοία γεωτρήσεων στην περιοχή. Πλέον δεν θα υπάρχει αυτό πάνε-έλα από το Νταλαμάν. Θα εγκατασταθούν στο Γκετσίτκαλέ. Θα γίνουν επενδύσεις στο αεροδρόμιο¨.

KKTC’den, İHA ve SİHA merkezi kararı

13/12/2019

Σχ : Και την ίδια στιγμή οι Έλληνες συζητάνε για το ΑΝ και το ΠΟΤΕ πρέπει να αυξηθεί η θητεία και για το ΑΝ και ΠΟΤΕ χρειαζόμαστε ένοπλα ΜΕΑ…. 

Αυτά θα έπρεπε να είχαν γίνει ΧΤΕΣ !

Μην ξεχάσετε ! Έρχεται Σαββατοκύριακο. Τρέξτε να ψωνίσετε από την Τουρκιά….

Previous Article

Βίντεο με ειρωνία από τις δυνάμεις του Χαφτάρ ενάντια στην Τουρκία…

Next Article

Νεα αναβολή στην απόφαση της Volkswagen για ίδρυση βιομηχανίας στην Τουρκία

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *