Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΤΑΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

No Comments Share:

Εφ. Μπιργκιούν 13-2-2011

Οι Κύπριοι επιμένουν να υπάρχουν

Μετά το πρώτο συλλαλητήριο, στα πλαίσια της οποίας κατηγορήθηκε η στάση της Τουρκίας στην Κύπρο, ενάντια στα οικονομικά μέτρα που ονομάστηκαν και ¨πακέτο επιβολής¨, οργανώνεται πλέον στις 2 Μαρτίου το δεύτερο ¨Συλλαλητήριο Κοινωνικής Ύπαρξης¨.

Για να υπάρξει αυξημένη συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα κηρυχτεί γενική απεργία στη χώρα. Η ομάδα των συνδικάτων ανακοίνωσε πως ¨Με σκοπό την ενδυνάμωση του μηνύματος που δόθηκε στο μαζικό συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου και ημέρα Τετάρτη στην πλατεία Ινονού το ¨Δεύτερο Συλλαλητήριο Κοινωνικής Ύπαρξης¨. Από την άλλη μεριά συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και στην Βόρεια Κύπρο που προέκυψε μετά από το πρώτο συλλαλητήριο. Μετά από τις σκληρές εκφράσεις της τουρκικής κυβέρνησης έναντι των Κυπρίων, δεν λένε να σιγάσουν και οι αντιδράσεις των Κυπρίων. Ο πρόεδρος του κόμματος της Δημοκρατικής Κοινωνίας (TDP) Μεχμέτ Τσακιντζί κατηγόρησε με σκληρή γλώσσα τον αρμόδιο για την Κύπρο υπουργό της Τουρκίας Τζεμίλ Τσιτσέκ. Είπε πως οι δηλώσεις του Τζεμίλ Τσιτσέκ εισάγουν διακρίσεις και πως δημιουργούν αποστάσεις ανάμεσα στου Τουρκοκύπριους και στους λαούς της Τουρκίας. Ο Τσακιτζί τόνισε πως ο αγώνας που δίνεται δεν εμπεριέχει κανένα μίσος προς οποιοδήποτε λαό ή χώρα και πως πρόκειται για αγώνα ύπαρξης τη κοινωνίας. Ο Μεχμέτ Τσακιντζί ανέφερε πως θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα ο αγώνας αυτός, που δίνεται για το δικαίωμα να διοικούνε εαυτούς και να κρίνουν δημοκρατικά τους δικούς τους φορείς. Ο βουλευτής του κόμματος CTP Οζκάν Γιοργκαντζίογλου δήλωσε πως τα λόγια που λέχθηκαν και οι ανακοινώσεις που έγιναν απέχουν από τον επιθυμητό σεβασμό. Ο Γιοργκαντζίογλου δήλωσε πως ¨Το δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων για αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να μετριέται με λεφτά¨.

UBP : ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝΕ ΚΟΜΜΑΤΑ

Το κόμμα της κυβέρνησης της Βόρειας Κύπρου UBP, πρότεινε να κλείσουνε τα κόμματα που εναντιώνονται στην τουρκική κυριαρχία πάνω στην Κύπρο. Ο βουλευτής Εντέρ Ασλάνμπαμπά είπε πως σε συγκέντρωση νεολαίας των κομμάτων CTP και TDP ανοίχτηκαν πανό που έγραφαν ¨Χέρι χέρι μέχρι να τελειώσει η κατοχή¨ και ζήτησε να ενεργοποιηθεί το άρθρο του συντάγματος σχετικά με το κλείσιμο κομμάτων

 ¨Δυστυχώς¨ δεν μπορούνε να τιμωρηθούνε

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου Ντερβίς Έρογλου σχολίασε την κρίση. Ο Έρογλου σχολίασε λέγοντα πως ¨δυστυχώς¨ δεν υπάρχει κάποιος νόμος για την τιμωρία αυτών που άνοιξαν τα πανό που προκάλεσαν την κρίση. Ο Έρογλου είπε πως αυτοί που άνοιξαν τα πανό είναι προβοκάτορες που αποτελούνε μειονότητα. Δήλωσε πως ¨Επί 35 χρόνια αγωνίστηκα ενάντια σε ανθρώπους σαν αυτούς που άνοιξαν τα πανό και φώναξαν συνθήματα. Φυσικά και έπρεπε να κάνει μια ανακοίνωση η κυβέρνηση, άλλωστε την επόμενη μέρα έκανε.

………………………

Previous Article

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Next Article

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

No Comments

  1. Βλέπω κάπως έτσι και τους απογόνους των σημερινών Τούρκων της Δυτικής Θράκης να εξεγείρονται εναντίων της Τουρκίας για τον εποικισμό της Θράκης , για λιγότερη Τουρκία στη Θράκη και περισσότερη αυτοδιαχείριση, βλέπω τους ¨μειονοτικούς” που μάθαν επί τόσα χρόνια τι σημαίνει ελευθερία και ανθρωπισμός να αγωνίζονται για την απαγκίστρωσή τους από το Τουρκικό κτήνος που αυτοί φέραν στη Θράκη.

  2. Βλέπω κάπως έτσι και τους απογόνους των σημερινών Τούρκων της Δυτικής Θράκης να εξεγείρονται εναντίων της Τουρκίας για τον εποικισμό της Θράκης , για λιγότερη Τουρκία στη Θράκη και περισσότερη αυτοδιαχείριση, βλέπω τους ¨μειονοτικούς” που μάθαν επί τόσα χρόνια τι σημαίνει ελευθερία και ανθρωπισμός να αγωνίζονται για την απαγκίστρωσή τους από το Τουρκικό κτήνος που αυτοί φέραν στη Θράκη.

  3. Βλέπω κάπως έτσι και τους απογόνους των σημερινών Τούρκων της Δυτικής Θράκης να εξεγείρονται εναντίων της Τουρκίας για τον εποικισμό της Θράκης , για λιγότερη Τουρκία στη Θράκη και περισσότερη αυτοδιαχείριση, βλέπω τους ¨μειονοτικούς” που μάθαν επί τόσα χρόνια τι σημαίνει ελευθερία και ανθρωπισμός να αγωνίζονται για την απαγκίστρωσή τους από το Τουρκικό κτήνος που αυτοί φέραν στη Θράκη.

  4. Βλέπω κάπως έτσι και τους απογόνους των σημερινών Τούρκων της Δυτικής Θράκης να εξεγείρονται εναντίων της Τουρκίας για τον εποικισμό της Θράκης , για λιγότερη Τουρκία στη Θράκη και περισσότερη αυτοδιαχείριση, βλέπω τους ¨μειονοτικούς” που μάθαν επί τόσα χρόνια τι σημαίνει ελευθερία και ανθρωπισμός να αγωνίζονται για την απαγκίστρωσή τους από το Τουρκικό κτήνος που αυτοί φέραν στη Θράκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *