Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΣΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ

No Comments Share:

Βαριά απάντηση από τους Ελληνοκύπριους

rum notam2-600x400 

Όταν η Atlasjet ζήτησε ως εναλλακτικό αεροδρόμιο αυτό της Λάρνακας…

Απορρίφθηκε το αίτημα της Τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας που ζήτησε να μπορεί η εταιρία Atlasjet που εκτελεί δρομολόγια προς την KKTC, να χρησιμοποιεί ως εναλλακτικό αεροδρόμιο αυτό της Λάρνακας.

Η Κυπριακή Πολιτική Αεροπορία δημοσίευσε μάλιστα μια NOTAM στην οποία αναφέρεται πως ¨Δεν αναγνωρίζουμε το υπό κατοχή αεροδρόμιο Ερτζάν¨.

Η Τουρκικής Πολιτικής Αεροπορία πρότεινε στην Κυπριακή Πολιτική Αεροπορία, να δύναται η εταιρία Atlasjet που πετά προς την KKTC, να χρησιμοποιεί ως εναλλακτικό το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Αλλά το γραφείο της Κυπριακής Πολιτικής Αεροπορίας στην Λάρνακα έστειλε απορριπτική του αιτήματος ΝΟΤΑΜ προς την Τουρκική Πολιτική Αεροπορία.

Αξιωματούχοι της Τουρκικής Πολιτικής Αεροπορίας είπαν πως η πρόταση τους θα έπρεπε να εκληφθεί ως μια πρόταση καλής βούλησης και πρόσθεσαν πως ¨Η Τουρκία έχει στον νότο μια σειρά από εναλλακτικά του Ερτζάν αεροδρόμια. Η πρόταση μας αυτή παρεξηγήθηκε.¨

Η Κυπριακή Πολιτική Αεροπορία στην ΝΟΤΑΜ που δημοσίευσε προς όλο τον κόσμο χαρακτηρίζει το αεροδρόμιο Ερτζάν ως ¨άγνωστο αεροδρόμιο¨, χρησιμοποιεί για αυτό τον κωδικό ¨ΖΖΖΖ¨ και αναφέρει : ¨Το αεροδρόμιο Ερτζάν-Τύμπου από το 1974 και μετά τελεί υπό παράνομη τουρκική κατοχή. Η επίσημη αρχή η Κυπριακή Δημοκρατία είναι η μόνη αρμόδια αρχή που ορίζει αεροδρόμια ανοιχτά για τις διεθνείς πτήσεις. Το Ερτζάν δεν είναι ορισθέν ως τέτοιο. Η λειτουργία και η χρήση του, αποτελεί παραβίαση κανόνων της πολιτικής αεροπορίας. Εναντιωθείτε σε αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Εάν επιθυμείτε μπορούμε να σας παράσχουμε πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα¨.

Αεροπλάνα που απογειώνονται από την KKTC μπορούν να κάνουν απευθείας πτήσεις μόνο προς την Τουρκία. Μπορούν και γίνονται απευθείας πτήσεις τσάρτερ. Δρομολόγια από KKTC προς Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Γερμανία γίνονται με ανταπόκριση από Τουρκία. Μετά από το δημοψήφισμα υπήρχε η προσδοκία πως θα αρθεί το εμπάργκο που εφαρμόζεται προς την KKTC, αλλά η προσδοκία αυτή δεν καλύφθηκε στον επιθυμητό βαθμό.

 DHA 12/9/2014

Previous Article

ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΥΡΟ…

Next Article

ΕΚΘΕΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *