Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟ Β’ ΓΥΡΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

No Comments Share:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΟ Β’ ΓΥΡΟ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΡΔΝΚ

Η Τουρκία επανέλαβε την έκκληση της τις εμπλεκόμενες χώρες και πετρελαϊκές εταιρείες να μην δραστηριοποιηθούν σε αμφισβητούμενα θαλάσσια πεδία

Η Άγκυρα αντέδρασε σκληρά για μια ακόμη φορά στις έρευνες πετρελαίου που διεξάγει ο Ρωμαίικος Τομέας της Κύπρου.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις δραστηριότητες υδρογονανθράκων της Ρωμαίικης Διοίκησης της Νότιας Κύπρου.

«Γίνεται αντιληπτό ότι η Ρωμαίικη Διοίκηση της Νότιας Κύπρου (ΡΔΝΚ) ξεκίνησε συναντήσεις με διάφορες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες/κοινοπραξίες για κάποια οικόπεδα της δήθεν αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδοτήσεων για την έρευνα/εξόρυξη υδρογονανθράκων που ξεκίνησε αγνοώντας τα δικαιώματα των Τούρκων της Κύπρου.

Ως γνωστόν το Υπουργείο μας έκανε περιεκτικές ανακοινώσεις τύπου στις 15 Φεβρουαρίου 2012 και στις 18 Μαΐου 2012 σχετικά με το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Εξακολουθούμε να διατηρούμε τις ίδιες απόψεις που εκφράστηκαν σε αυτές τις δηλώσεις.

Οι Τουρκοκύπριοı, όπως και οι Ρωμιοκύπριοι, έχουν ίσα και αναπαλλοτρίωτα δικαιώματα πάνω στους φυσικούς πόρους στο σύνολο της υφαλοκρηπίδας του Νησιού. Η παράβλεψη αυτής της πραγματικότητας και η συνέχιση των μονόπλευρων προκλητικών ενεργειών των Ρωμιών είναι μια απαράδεκτη κατάσταση για την Τουρκία και την Τουρκική Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).

Στο πλαίσιο αυτό η χώρα μας υποστηρίζει σθεναρά την τελευταία ανακοίνωση που έκανε το Υπουργείο Εξωτερικών της ΤΔΒΚ στις 2 Νοεμβρίου 2012.

Προσελκύσαμε επανειλημμένα την προσοχή των διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών στις αρνητικές συνέπειες που θα έχουν οι δραστηριότητες τους στα εν λόγω αμφισβητούμενα πεδία πάνω στα οποία έχουν δικαιώματα και οι Τουρκοκύπριοι. Όπως το δήλωσε και ο Πρωθυπουργός μας και επανέλαβε το Υπουργείο μας για πολλές φορές μέσω ανακοινώσεων, δεν θα επιτραπεί στις εταιρείες που συνεργάζονται με την ΡΔΝΚ να συμμετάσχουν μελλοντικά σε νέα ενεργειακά έργα στην Τουρκία.

Για το λόγο αυτό επαναλαμβάνουμε την έκκληση μας προς τις εμπλεκόμενες χώρες και πετρελαϊκές εταιρείες να ενεργήσουν με την κοινή λογική και να μην δραστηριοποιηθούν σε αυτά τα θαλάσσια πεδία που είναι αμφισβητούμενα από την άποψη του Κυπριακού ζητήματος και να αποχωρήσουν από τον εν λόγω διαγωνισμό.»

 TRT  3/11/2012

Σχ : Σήμερα θα το ¨άλλάξω το τροπάριο¨ !

¨Πολυχρονεμένε και σοφέ κ. Νταβούτογλου, αυτοί οι γκιαούρηδες εδώ στην Ελλάδα είναι από τους πιο σθεναρούς υποστηριχτές της ΡΔΝΚ. Χώρια τα βάσανα στα οποία υποβάλλουν την τουρκοτουρκική τουρκομειονότητα της Θράκης. Για αυτό λοιπόν εσύ ως γνήσιο τέκνο του Πορθητή ακύρωσε αυτό το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας με την Ελλάδα. Δεν αξίζει να λερώνεις τα χέρια σου με χειραψίες με τους γκιαούρηδες.  Σε σένα ελπίζουμε.¨ !!!!

Previous Article

TO ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Next Article

54η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *