Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

0 σχόλια Share:

Εφ. Ταράφ 13-7-2011

Πλέον στην Κύπρο το θέμα φτάνει σε σταυροδρόμι

Στην Άγκυρα πάει καιρός που ασχολούνται με το ποιες θα είναι οι αρνητικές συνέπειες για την Τουρκία αν σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό, διακηρύξει πως οι προσπάθειες επίλυσης δεν θα αποδώσουν λύση. Όπως αντιληφθήκατε αν δεν εξευρεθεί μια λύση που θα στεγάζει σε μια ενωμένη Κύπρο την Τουρκοκυπριακή και την Ελληνοκυπριακή κοινότητα μαζί, ετοιμάζεται να τεθεί η λύση των δύο ξεχωριστών κρατών. Η Τουρκία λοιπόν αναζητά τις πιθανές αρνητικές επιδράσεις που θα δημιουργήσει κάτι τέτοιο.

Ο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου από την KKTC – η παγκόσμια απομόνωση της οποίας έχει χτυπήσει κόκκινο- όπου είχε πάει το Σαββατοκύριακο έδωσε σημάδια πως ¨Αν δεν υπάρξει λύση, υπάρχει διαχωρισμός¨. Ο Νταβούτογλου σε ανακοίνωση που έκανε δήλωσε πως «Στόχος μας είναι η επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους και η πραγματοποίηση δημοψηφίσματος κατά τους πρώτους μήνες του 2012. Έτσι την προεδρία της Ε.Ε. κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 θα αναλάβει μια ενωμένη Κύπρος» . Μακάρι έτσι να γίνει αλλά δύσκολα…

Από την ανακοίνωση αυτή γίνεται αντιληπτό ότι κρίσιμο όριο για την Άγκυρα είναι η εξεύρεση λύσης πριν να αναλάβει η ελληνική πλευρά την προεδρία της Ε.Ε. εξ ονόματος όλης της Κύπρου.

Το γεγονός ότι η διοίκηση της Νότιας Κύπρου που δεν αναγνωρίζεται από την Τουρκία αναλαμβάνει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 21012 την προεδρία της Ε.Ε. συνετέλεσε ώστε να παρουσιαστεί ο Νταβούτογλου με μια νέα πρόταση. Άλλωστε οι ούτως η άλλως ψυχρές σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. ενδεχομένως θα πάνε ακόμη πιο πίσω κατά την περίοδο της προεδρίας των διακυβέρνησης των Ρωμιών.

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δηλώνει στις δύο πλευρές πως αν δεν υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του έτους, θα αποσυρθεί από την διαδικασία.

……………………..

Αυτή τη περίοδο η Τουρκία έκανε την ¨Μικρή πατρίδα ¨ να μοιάζει με την ίδια. Την ώρα που η πλευρά των Ρωμιών διανύει απόσταση, η Άγκυρα με τη απαράδεκτη πολιτική της μη επίλυσης έμεινε ολομόναχη και εξωθήθηκε στην απελπισία. Οι Τουρκοκύπριοι νέοι παράτησαν το νησί και έφυγαν για άλλες χώρες. Κουρασμένος από την αγανάκτηση ο πληθυσμός που παρέμεινε στο νησί, ύψωσε ιδιαίτερα την ένταση στις σχέσεις του με την Τουρκία.

Έτσι όταν η Άγκυρα με τις μεταρρυθμίσεις που έκανε προσπαθεί να μεταβάλει την κρατικοδίαιτη και δημιουργημένη πάνω στο πλιάτσικο οικονομία της τουρκικής πλευράς, και να την κάνει μια υγιή και ικανή να σταθεί στα πόδια της οικονομία, συνάντησε ισχυρή αντίσταση.

………………….

 

Previous Article

ΤΟΥΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΣΕΤΣΕΚ ΠΑΡΟΥΣΙΑ -ΦΥΣΙΚΑ- ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Next Article

ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

id Aenean nunc dolor vulputate, quis Praesent mi, velit, at elit. elit.