Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H αντίδραση τουρκικου υπουργείου Εξωτερικών: ¨Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας¨…

No Comments Share:

Οι αποφάσεις που πήρε χθες το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, δεν θα μπορέσουν να επηρεάσουν υπό κανέναν τρόπο την αποφασιστικότητά μας της χώρας μας, για συνέχιση των δραστηριοτήτων σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το ότι σε αυτήν την απόφαση δεν γίνεται καθόλου λόγος για τα ισότιμα δικαιώματα που έχουν πάνω στους φυσικούς πόρους της Κύπρου οι Τουρκοκύπριοι και το ότι κινούνται σαν να μην υπάρχουν καν οι Τουρκοκύπριοι, δείχνει το πόσο προκατειλημμένη και μονόπλευρη είναι στο θέμα της Κύπρου η ΕΕ.

Η απόφαση αυτή είναι το τελευταίο παράδειγμα που δείχνει το πώς το δίδυμο Έλληνες/Ελληνοκύπριοι εκμεταλλεύονται την ιδιότητά τους ως μέλος της ΕΕ προς την κατεύθυνση των μαξιμαλιστικων τους θέσεων και το πως οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ γίνονται όργανα σε αυτό.

Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν, οι δραστηριότητες μας περί υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, έχουν δύο διαστάσεις. Την προστασία των δικαιωμάτων μας στην υφαλοκρηπίδα μας και την προστασία των ισότιμων δικαιωμάτων των συνιδιοκτητών του νησιού Τουρκοκυπρίων, πάνω στους πόρους υδρογονανθράκων του νησιού.
Στην πρώτη διάσταση, δεν υπάρχει περίπτωση η Τουρκία πριν την επίλυση του Κυπριακού να αρχίσει συνομιλίες με τον Ελληνοκυπριακό τομέα για καθορισμό των περιοχών θαλάσσιων αρμοδιοτήτων. Διότι καθώς η δήθεν Κυπριακή Δημοκρατία από το 1963 και μετά δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους, στα μάτια τα δικά μας και των Τουρκοκυπρίων δεν είναι ένα πραγματικό κράτος. Η Κυπριακή Δημοκρατία η οποία στήθηκε πάνω στην πολιτική ισότητα Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων, τερματίστηκε το 1963. Ο λόγος για τον οποίο το Κυπριακό θέμα μέχρι σήμερα παραμένει δίχως επίλυση, είναι ότι οι Ελληνοκύπριοι από το 1963 και μετά δεν δέχονται την πολιτική ισότητα με τους Τουρκοκύπριους. Ο ομόλογός της ελληνοκυπριακής διοίκησης δεν είναι η Τουρκία αλλά η KKTC. Πριν αποδειχθεί αυτές τις αλήθειες η ΕΕ και πριν δει πως οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι μειονότητα αλλά συνιδιοκτήτες της νήσου της Κύπρου, δεν είναι δυνατόν να κατανοήσει το Κυπριακό θέμα και να συμβάλει εποικοδομητικά.

Στην δεύτερη διάσταση η εξεύρεση λύσης είναι δυνατή μόνο με την εγγύηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. Στο πλαίσιο αυτό η πρόταση που υπέβαλαν οι Tουρκοκύπριοι στις 13 Ιουλίου 2019 και έχει την πλήρη στήριξή μας, συνιστά μία ευκαιρία για διευρυμένη συνεργασία.

Η ΕΕ αντί να αξιολογήσει αυτή την ευκαιρία και να εξωθήσει τις δύο πλευρές του νησιού, να συναντηθούν στο θέμα των πόρων υδρογονανθράκων, ακολουθεί μία συμπεριφορά περνώντας αναποτελεσματικές κατά της Τουρκίας απόφασεις, αποκομμένες από την πραγματικότητα και μη εποικοδομητικές.
Η χώρα μας όπως μέχρι τώρα έτσι και από τώρα και μετά, θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προστατεύει και τα δικά της δικαιώματα και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων και θα αυξήσει έτι περαιτέρω τις δράσεις της προς αυτή την κατεύθυνση. Στο σημείο αυτό η ΕΕ που δεν τήρησε τις υποσχέσεις που δόθηκαν προς τους Τουρκοκύπριους από τις 26 Απριλίου 2004 και μετά, δεν έχει κάτι να πει προς εμάς.

Επίσης έχει σημασία ότι αυτές οι αποφάσεις πάρθηκαν στην τρίτη επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου μιας μέρας σημαντικής για τον τουρκικό λαό.

http://www.mfa.gov.tr/no_206_-ab-disiliskiler-konseyi-nin-aldigi-kararlar-hk.tr.mfa

16/7/2019

Σχ : Οι επονομαζόμενες κυρώσεις έχουν ελάχιστο κόστος στην Τουρκία. Οπότε για ποιο λόγο αυτή να αλλάξει πολιτική σε αυτό το θέμα ; Για το αμφιλεγόμενο θέμα της Ουκρανίας έχουν υπάρξει υπάρξει σοβαρές ουσιαστικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Ενώ για το Κυπριακό που επί δεκάδες χρόνια έχει καταληφθεί έδαφος της Κύπρου (άρα και της ΕΕ) δεν κινείται κάτι.

Με περίσσιο λοιπόν θράσος η Τουρκία τώρα θέλει μερίδιο και από τον θαλάσσιο πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας….
Όταν όμως κάποιοι πάνε από κει και ψωνίζουν φτηνή βενζίνη ή φθηνά λαχανικά μάλλον πρέπει πρώτα τα μούτρα μας να κατηγορούμε….

Previous Article

Επί 43 μέρες δεν αφήνουν να παραλάβουν οι οικογένειες τα πτώματα των ανθρώπων τους…

Next Article

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας από την Ε.Ε.

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *