Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

No Comments Share:

ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ Η 29Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με την ομιλία που εκφώνησε ο πρόεδρος Δημοκρατίας Ντερβίς Έρογλου

Με μεγάλο ενθουσιασμό γιορτάζει και φέτος την επέτειο ίδρυσης της, η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.

Οι εορτασμοί για την 29η επέτειο ίδρυσης που θα συνεχιστούν για μια εβδομάδα, ξεκίνησαν με την ομιλία του προέδρου Δημοκρατία Ντερβίς Έρογλου , στη Ραδιοτηλεόραση Μπαϊράκ.

Ο πρόεδρος Έρογλου, σημειώνοντας την σημασία συνεργασίας με την Τουρκία, είπε πως για να επιτευχθεί μια συμφωνία στη νήσο πρέπει να αλλάξει η Ρωμαίικη νοοτροπία.

Ο κος Έρογλου συνέχισε λέγοντας:

«Το Κυπριακό δεν λύνεται ακόμη, διότι κάποιοι μέλη των Ηνωμένων Εθνών και κάποιες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζουν τις θέσεις των Ρωμιών, διότι συνάδουν με τα συμφέροντα τους. Εάν από πέρσι δεν επιτεύχθηκε κάποια συμφωνία δεν φταίμε εμείς. Δεν είμαστε εμείς η πλευρά που δεν αναζητούσε την συμφωνία. Από την Ρωμαίικη πλευρά δεν υπάρχει θέληση επίλυσης. Τον Φεβρουάριο του 2013 θα διαξευχθούν προεδρικές εκλογές, θα περιμένουμε και θα δούμε. Εάν αλλάξει η νοοτροπία τους μπορούμε να φτάσουμε κάπου, αντίθετα αυτοί στον δρόμο τους και εμείς στον δρόμο μας».

Επιμνημόσυνη τελετή πραγματοποιήθηκε γύρω από τον τάφο του ιδρυτή πρόεδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου Ραούφ Ντενκτάς. .

Στην τελετή που έγινε στο Πάρκο Πεσόντων στη Λευκωσία παρευρέθηκαν ο πρόεδρος Δημοκρατίας Ντερβίς Έρογλου, ο πρόεδρος της Βουλής της Δημοκρατίας Χασάν Μποζέρ, ο πρωθυπουργός Ιρσέν Κιουτσούκ, κάποιοι υπουργοί και αρχηγοί όπλων.

 TRT 15/11/2012

Previous Article

¨ΤΙΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΤΑΤΟΥΡΚ¨

Next Article

ΕΡΓΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *