Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑΣΕΜΙ – ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

0 σχόλια Share:

Το Κίνημα Γιασεμί είναι η σωστή διεύθυνση

Λυπάστε επειδή δεν δόθηκε χωριστό δικαίωμα ψήφου στους Τουρκοκύπριους για αυτές τις δύο έδρες; Το σκεφτήκατε καθόλου; Αν δοθεί, τι θα γίνει;

Όταν εξέδιδα την εφημερίδα «Αβρούπα» πριν είκοσι χρόνια, είχα πει το εξής σε όλους: «Αυτή η εφημερίδα είναι ένα μυδράλιο που στήθηκε σε έναν λόφο για τους καταπιεσμένους. Οι λέξεις είναι οι σφαίρες της. Μπορεί να έρθει να τραβήξει τη σκανδάλη όποιος έχει υποστεί αδικία και έχουν καταπατηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματά του». Αυτό ήταν ένα όραμα που έκτιζα για χρόνια. Έχω τις ίδιες απόψεις και τώρα καθώς κατέρχομαι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Είμαι υποψήφιος. Αλλά αντίπαλός μου δεν είναι κανένα κόμμα ή υποψήφιος που κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές. Ποιος είναι; Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Διότι ο Ερντογάν εξέδωσε ιερωνυμική ρήτρα για να αφανιστούμε. Τώρα κάθε ψήφος που θα δοθεί στο δικό μας «Κίνημα Γιασεμί» θα δοθεί εναντίον του Ερντογάν. Μια ψήφος εναντίον όσων μας κάνει στην Κύπρο και όσων κάνει στον δικό του λαό στην Τουρκία. Ας κοπιάσουν όσοι αντιτίθενται στην κατοχή στην Κύπρο, στην τυραννία στην Τουρκία και στη μέθη της κατάκτησης στη Συρία. Σε αυτές τις εκλογές η μοναδική τους διεύθυνση θα είναι το «Κίνημα Γιασεμί». Σε αυτό το νησί χρειαζόμαστε να κουνηθούν τα νερά, να σπάσουν τα ταμπού και να υπάρξει νέα πνοή.

Λυπάστε επειδή δεν δόθηκε χωριστό δικαίωμα ψήφου στους Τουρκοκύπριους για αυτές τις δύο έδρες; Το σκεφτήκατε καθόλου; Αν δοθεί, τι θα γίνει; Αυτά τα δύο άτομα θα εκλεγούν από τα υπάρχοντα αυτή τη στιγμή κόμματά μας, έτσι δεν είναι; Αυτό θέλετε; Ούτως ή άλλως, τα δύο αυτά άτομα υπάρχουν και τώρα. Κάθε χρόνο πηγαινοέρχονται στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο. Και καυχιούνται επειδή εξηγούν εκεί «την υπόθεσή μας». Η υπόθεση που εξηγούν είναι δική μας; Εκείνοι είναι εκπρόσωποι της επίσημης άποψης. Και ποτέ δεν μπορούν να βγουν εκτός αυτής. Δεν λένε κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί η Τουρκία. Λένε για παράδειγμα ότι «το φυσικό αέριο πρέπει να περάσει από την Τουρκία οπωσδήποτε». Λένε ότι οι εγγυήσεις είναι κόκκινη γραμμή για εμάς. Λένε ότι η επιστροφή του Βαρωσιού θα γίνει μόνο μετά τη λύση. Και απαιτούν δικαιώματα λέγοντας ακριβώς όπως ο Ερντογάν ότι «εμείς είπαμε ναι και εκείνοι είπαν όχι». Ζητούν υλοποίηση των άρθρων του σχεδίου που δεν έγινε αποδεκτό, παρά το γεγονός ότι είπαν «ναι».

Ακόμα υπάρχουν κάποιοι που ελπίζουν σε όφελος από την υπόδειξή μας ως «εχθρούς της Τουρκίας» εδώ. Όμως, εγώ το θεωρώ θέμα που έχει μπαγιατέψει πλέον αυτό. Πόσες φορές να το εξηγήσουμε; Άλλο η Τουρκία και άλλο η κυβέρνηση της Τουρκίας. Αντίθεση στις πρακτικές της κυβέρνησης σημαίνει αντίθεση στην Τουρκία; Μου υπέβαλαν αυτό το ερώτημα ακόμα και μαθητές λυκείου που ήρθαν να με επισκεφθούν χθες. Το εξήγησα και σε αυτούς. Ο εθνικισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των ποταπών. Κοιτάξτε τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι γεμάτα με σημαίες. Όπου δω σημαία, ξέρω ότι υπάρχει κάποιος δόλος από κάτω. Πάντα υποψιάζομαι όσους αναρτούν σημαίες στα σπίτια και στους χώρους εργασίας τους κατά τις εθνικές γιορτές. Γύρισα το Λονδίνο από τη μια άκρη μέχρι την άλλη. Πουθενά δεν είδα σημαία. Στην δε Στοκχόλμη είδα χαρτιά τουαλέτας φτιαγμένα από σημαίες.
Ήλθε και παρήλθε προ πολλού ο καιρός να μεταφέρουμε στη διεθνή σκηνή την αντιπολιτευόμενη μας φωνή στην Κύπρο. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαι υποψήφιος. Όχι μόνο για το βόρειο τμήμα της Κύπρου, αλλά και για το νότιο. Ξέρω ότι χρειάζονται δικαιοσύνη και οι άνθρωποι που ζουν στον νότο, φιμώνεται η φωνή τους και δεν μπορεί να ακουστεί αρκετά διεθνώς. Το ντέρτι των Ελληνοκύπριων αδελφών δεν σχετίζεται μόνο με την κατοχή και την Τουρκία. Δεν υποφέρουν μόνο απ’ αυτό. Υποφέρουν και από τις διοικήσεις τους. Κοιτάξτε το πρόσφατο σκάνδαλο που ξέσπασε στη δικαιοσύνη. Τους δικαστές που εξασφαλίζουν όφελος σε συγγενείς τους. Μπορείτε να εμπιστευτείτε αυτή τη δικαιοσύνη; Ή εκείνοι που θυματοποιήθηκαν ενσυνείδητα κατά την οικονομική κρίση; Ένα κράτος που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τη μαφία. Ναρκωτικά που έγιναν μάστιγα για την κοινωνία και δεν καθίσταται δυνατόν να καταπολεμηθούν. Όλα αυτά αρμόζουν σε μια χώρα που πέρασε τα κριτήρια της Κοπεγχάγης;

Είμαι υποψήφιος. Και σας υποδεικνύω μια διεύθυνση. Η διεύθυνση αυτή είναι το «Κίνημα Γιασεμί». Προσεχώς θα ανακοινώσουμε και τον κατάλογο των έξι υποψηφίων μας. Δεν υπαγόμαστε σε κανένα κόμμα. Είμαστε πλήρως ανεξάρτητοι. Όλοι γνωρίζουν, όπως εγώ, ότι τα υφιστάμενα κόμματα δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν πραγματική δικαιοσύνη μέχρι σήμερα στο νησί και ότι πάντα αναγκάζουν τον λαό να τάσσεται υπέρ του ισχυρού. Δεν έκαναν τίποτα από αυτά που υποσχέθηκαν. Εφάρμοσαν τον κομματισμό. Αλλά δεν έκαναν τίποτα για τον λαό. Σε αυτό το νησί υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρνουν να ζουν χωρίς να νιώθουν την ανάγκη για μια κομματική στέγη και χωρίς να είναι δούλοι κανενός.
Οι πέτρες θα καταρρεύσουν. Τα ταμπού θα σπάσουν. Χρειάζεται μια νέα φωνή, μια νέα πνοή σε αυτό το νησί. Ρώτησε το εξής ο παρουσιαστής στην τηλεόραση: «Γιατί Γιασεμί;» Γιατί; Διότι η Κύπρος είναι ένα γιασεμί. Το γιασεμί είναι λευκό. Δεν μαυρίζει ποτέ!

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

http://politis.com.cy/article/to-kinima-giasemi-ine-i-sosti-diefthinsi

Previous Article

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΕΙΑΣ…

Next Article

ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΓΥΝΑΙΚΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

id at non dolor Sed mattis eget lectus