Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

No Comments Share:

Καλά νέα από τον υπουργό Ενέργειας για γεώτρηση στην Μεσόγειο

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικώ Πόρων Τανέρ Γιλντίζ, ανακοίνωσε πως η αγγλική εταιρία Shell και η Ανώνυμη Εταιρία Πετρελαίων Τουρκίας, την επόμενη εβδομάδα θα καθήσουν στο τραπέζι για το θέμα της συνεργασίας σε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην ξηρά και στη θάλασσα.

………………..

Συνεργασία Shell-TPAO

Ο Γιλντίζ ανέφερε ότι η αγγλική εταιρία ενέργειας Shell και η Ανώνυμη Εταιρία Πετρελαίων Τουρκίας κατά την επόμενη εβδομάδα θα υπογράψουν συμφωνία και είπε : ¨ Θα υπογράψουμε συμφωνία σχετικά με πετρέλαιο και φυσικό αέριο και στα εδάφη μας και στη θάλασσα. Για αυτό θα κάτσουμε στο τραπέζι μαζί με τη Shell την επόμενη εβδομάδα.

………………….

Η Ελλάδα θα πληρώσει το χρέος της

Ο υπουργός Ενέργειας ανέφερε πως υπάρχει πρόοδος σχετικά με το θέμα της πληρωμής του χρέους της Ελλάδας από το φυσικό αέριο, υπενθύμισε πως η Ελλάδα χρωστά στην BOTAŞ 300 εκ. $ και είπε : ¨Εξ αυτών εισπράξαμε 185 εκ $. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου σχεδιάζουμε να εισπράξουμε το σύνολο των 300 εκ. $. Αυτό υπάρχει στο σχέδιο πληρωμών. Υπάρχει ένα πρόβλημα υπολοίπου 50-60 εκ. $ αλλά κι αυτό θα το λύσουμε πιστεύω.¨

Ο υπουργός Γιλντίζ ανέφερε πως ανέφερε πως η ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου πληρωμών από την ευρισκόμενη εν μέσω κρίσης Ελλάδα οφείλεται στις καλές σχέσεις των δύο χωρών και ευχαρίστησε για αυτό την Ελλάδα.

……………………….

Εφ. Ζαμάν 16-11-2011

Previous Article

ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Next Article

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *