Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Ελπίζουμε πως δεν θα φτάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε στρατιωτική ισχύ¨….

No Comments Share:

 

 

H Mάι Ταχά-πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο, δήλωσε πως βρίσκονται κοντά σε διακρατική συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο για μεταφορά φυσικού αερίου από την Ν. Κύπρο στην Αίγυπτο.

Η Μοχάμεντ κατήγγειλε τα βήματα της Τουρκία στην Μεσόγειο, ανέφερε πως στηρίζει τις εργασίες των Ελληνοκυπρίων και είπε : ¨Ελπίζουμε πως δεν θα φτάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε στρατιωτική ισχύ. Σε αυτή την περίπτωση θα παράσχουμε κάθε είδους βοήθεια στην Κύπρο¨.

Πρέσβεις που υπηρετούνε στον ελληνοκυπριακό τομέα μίλησαν στο συνέδριο των Κυπρίων που ζούνε στο εξωτερικό. Ο Ισραηλινός πρέσβης Σαμμί Ρεβέλ ανέφερε πως υποστηρίζει τους Ελληνοκύπριους και είπε πως ¨Η Κύπρος έχει δικαίωμα στην έρευνα και χρήση των φυσικών της πόρων. Αυτό είναι απόλυτο. Ελπίζουμε να λύσουμε τα θέματα χωρίς στρατιωτικές επεμβάσεις¨.

Η Αμερικανίδα πρέσβειρα Κάθλιν Ντόχερτι δήλωσε: ¨Η  γεωγραφική θέση της Κύπρου είναι και πλεονέκτημα και πρόβλημα¨ και ανέφερε πως στο τέλος του έτους η αμερικανική εταιρία  Exxon Mobil θα αρχίσει γεωτρήσεις στην Μεσόγειο. Η Αμερικανίδα πρέσβης ανέφερε πως η συμπεριφορά της Τουρκίας σε αυτό το θέμα είναι απαράδεκτη.  

Ο Ηλίας Φωτόπουλος-πρέσβης της Ελλάδας ανέφερε πως ¨Οι Ελληνοκύπριοι έχουν κάθε δικαίωμα στην Μεσόγειο¨, ενώ ο Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής Ίαν Γουίτινγκ,  εξέφρασε την ανησυχία του για τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

https://www.sondakika.com/haber/haber-misir-buyukelcisi-nden-turkiye-karsiti-aciklama-11095776/

29/7/2018

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΜΠΡΑΝΣΟΝ, F-35, S-400 ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

Next Article

O ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ ΖΗΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *