Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

No Comments Share:

Εκτός από τρεις λέξεις

Το Συνδικάτο Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης αντιδρώντας στην ίδρυση τμήματος θεολογίας στο Επαγγελματικό λύκειο Χασπολάτ έστησε ¨σκηνή διαμαρτυρίας¨. Σχετικά με την ανακοίνωση που έβγαλαν προχτές εκτός από μια φράση, δεν είναι δυνατόν να μην συμφωνήσει κανείς στα υπόλοιπα. Οι διαπιστώσεις εκτός από αυτή τη φράση είναι όλες σωστές.

Η φράση ¨Το περιβάλλον εντός του οποίου ζούμε γεννά ανησυχία¨ και λίγα λέει. Η πορεία των πραγμάτων δεν είναι προς το καλό αλλά προς το σκοτάδι του μεσαίωνα….

Στους κυρίαρχους της τάξης υπάρχει μια νοσταλγία για την σαρία…

Εμείς από τότε που ήρθε το ΑΚΠ στην εξουσία τα γράφαμε αυτά…

Οι περισσότεροι από αυτούς που ευθυγραμμίστηκαν με εμάς σήμερα, μέχρι χτες χειροκροτούσαν το ΑΚΠ και τον Ταγίπ Ερντογάν…Η Τουρκοκυπριακή κοινότητα μέχρι πριν από το 1974 είχε μια Αλεβίτικη δομή η οποία δεν είχε συζητηθεί ιδιαίτερα και ίσως δεν είχε γίνει κατανοητή η σημασία της. Από την δεκαετία του 1970 και μετά όμως παρατηρείται μια εμφανής τάση προς τον σουνιτισμό.

Από τα πιο απλά. Προστέθηκε από ένας μιναρές στα τζεμεβί (σημ. μεταφρ : ιερός χώρος Αλεβιτών). Η κατάσταση αυτή μετά το 1974 παρουσίασε μια μικρή αύξηση, αλλά με τον ερχομό του ΑΚΠ στην εξουσία γέμισαν τον τόπο με τζαμιά με δύο ή και τέσσερεις μιναρέδες…

Παρά την παράδοση από την ηγεσία της KTOEÖS μπροστά στην τουρκική πρεσβεία των σχολικών βιβλίων που είχαν σταλεί από την Τουρκία για να αναθρέψουν νεολαία δεμένη στην θρησκεία, αυτοί δεν άλλαξαν άποψη από την πρόθεση τους να σπρώξουν την κοινότητα στο μεσαίωνα.

Και παρά τις αντιδράσεις άνοιξαν και σε ένα πανεπιστήμιο μας Θεολογική σχολή….

………………….

Πριν από όλα αυτά τουρκοποίησαν το μέρος… Και τώρα το εκμουσουλμανίζουν…. Πρόθεση τους είναι με την πληθυσμιακή πολιτική που ασκούν να μας αφομοιώσουν και να στήσουν μια νέα κοινότητα…

Και για να το κάνουν αυτό μας εκφυλίζυν με τα μπουρδέλα, τα καζίνα και τα ναρκωτικά….

…………………………

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα

22-2-2012

Previous Article

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ

Next Article

ΣΙΝΕΦΙΛ ΝΕΟΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *