Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία : ¨Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες ερευνών και γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο¨ ¨

0 σχόλια Share:

No: 329, 11/11/2019, σχετικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ 

¨Έχει τονιστεί επανειλημμένα και ισχυρά στο παρελθόν πώς παρά τα όποια δίχως σημασία βήματα της ΕΕ, δεν πρόκειται να αλλάξουμε γνώμη για την προστασία στην Ανατολική Μεσόγειο των συμφερόντων μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκτυο όπως και των δικαιωμάτων και συμφερόντων της KKTC.

Οι αποφάσεις που πήρε σήμερα (11 Νοεμβρίου) σε αυτό το θέμα το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, δείχνουν πως κανένα από τα μηνύματα που δώσαμε μετά από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εξωτερικών σχέσεων της 15/7 και 14/10/2019 δεν ελήφθησαν υπόψη.

Η Τουρκία και η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου, από το 2004 έως σήμερα κατέβαλε προσπάθεια ώστε τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο να αποτελέσουν στοιχείο σταθερότητας και όχι έντασης και αποτέλεσαν την πλευρά που κατέβαλε εποικοδομητικές και θετικές προσπάθειες.
Ο Ελληνοκυπριακός τομέας και η ΕΕ την οποία κατέστησε όργανο τις μαξιμαλιστικές του θέσεις σε αυτή τη διαδικασία δεν μπορούν ούτε να δουν την πραγματικότητα ούτε να πάρουν μία απόφαση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοσύνη.

Έχει διακηρυχθεί σταθερά από το 2004 έως τώρα ότι δεν θα επιτρέψουμε τη μονομερή προσβολή των δικαιωμάτων μας. Αποτελεί πραγματικά παράδειγμα το πως στην Ανατολική Μεσόγειο, μία σημαντική ευκαιρία συνεργασίας καθίσταται όμηρος λόγω της ακατανόητης και δίχως αντίκρισμα  στήριξης που δίχως έγνοια για το διεθνές δίκαιο, παρέχει η ΕΕ σε μία άκυρη διοίκηση.
Η χώρα μας με σκοπό την μόνιμη σταθερότητα και την ευημερία όλων των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου θα συνεχίσει να ενθαρρύνει την εφαρμογή των βασικών αρχών του διεθνούς δικαίου και τη συνεργασία στην περιοχή. Μαζί με αυτό διακρίνεται ότι η ΕΕ, η οποία προ πολλού έχει χάσει τη δυνατότητα να αποτελέσει έναν αμερόληπτο παίχτη στην διαδικασία επίλυσης του Kυπριακού, δεν θα είναι  ικανή να τηρήσει μία εποικοδομητική και επωφελή στάση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Είναι τουλάχιστον ειρωνεία η ΕΕ η οποία από το 2004 έως τώρα υιοθέτησε μια απερίσκεπτη στάση απέναντι στις εκκλήσεις της Τουρκίας και της KKTC για σεβασμό της κυριαρχίας και των νόμιμων δικαιωμάτων, να κάνει τώρα έκκληση για σεβασμό στην αρχή της καλής γειτονίας.
Το να ελπίζει κανείς πως η χώρα μας θα υποκύψει στις απειλές και θα κάνει πίσω βήμα στα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο είναι μία μάταιη προσδοκία. Για αυτό κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι θα συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο τις δραστηριότητες ερευνών και γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. ¨

Υπουργείο Εξωτερικών Σχέσεων

http://www.mfa.gov.tr/no_329_-ab-dis-iliskiler-konseyi-nin-aldigi-kararlar-hk.tr.mfa

11/11/2019

Previous Article

Αναφορικά με τον τρομοκράτη που βρίσκεται στα σύνορα

Next Article

Βίντεο με ελλ.υπότιτλους- Αστυνομικοί σκότωσαν πατέρα 8 παιδιών και έκλεψαν 40.000 λίρες από το σπίτι του !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *