Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς Ελλάδα και Ε.Ε.

0 σχόλια Share:

Απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών προς την Ελλάδα σχετικά με το ¨κακομαθημένο παιδί¨ : ¨Αυτός ο τίτλος σας ανήκει¨

Το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την ένταση των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και με τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας πως η Τουρκία πρέπει να εγκαταλείψει τις συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού στην Ανατολική Μεσόγειο απάντησε λέγοντας πως “Αυτός ο τίτλος ανήκει στην Ελλάδα”.
Όπως είναι γνωστό το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων το Γιαβούζ της Τουρκίας (που κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες στα δυτικά του νησιού) έφτασε στα ανατολικά και θα κάνει γεώτρηση στα ανοιχτά του κόλπου της Αμμοχώστου. Μετά από την Ε.Ε. και οι ΗΠΑ στις 9 Ιουλίου έκαναν έκκληση στην Τουρκία, να σταματήσει τις δραστηριότητες γεωτρήσεων στα ανοιχτά της Κύπρου.
Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου σέρνει την Ανατολική Μεσόγειο προς την αστάθεια και αναφέρει πως “Το ότι είναι μέλος της ευρωπαϊκής Ένωσης δεν της δίνει το δικαίωμα να παραβιάζει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων”

Απορρίπτουμε τον χαρακτηρισμό “παράνομες” για τις εργασίες μας

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως απορρίπτεται ο χαρακτηρισμός ¨παράνομες¨  του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και αξιωματούχων της ΕΕ σχετικά με τις εργασίες γεωτρήσεων της Τουρκίας  και αναφέρεται πως ¨Είναι άλλο ένα παράδειγμα στο ότι αντιμετωπίζουν τους Τουρκοκύπριους, των συνιδρυτών της Κυπριακής Δημοκρατίας και των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται συνεχώς από το 1963 και έπειτα, σαν να μην υπάρχουν στο νησί.¨

“Η ΕΕ δεν μπορεί να γίνει μεσολαβητής”

Το υπουργείο αναφέρει πως η ΕΕ υποστηρίζει το δίδυμο “Ελλάδας-Κύπρουυ” και ότι για αυτό δεν θα μπορέσει να γίνει μεσολαβητής στο Κυπριακό.
Το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού σημειώνοντας πως “στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζουμε πλήρως τις δηλώσεις των αρχών της τουρκικής δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου οι οποίες εξέδωσαν νόμιμες και επίσημες άδειες για τις γεωτρήσεις του Γιαβούζ”.

http://www.diken.com.tr/disislerinden-yunanistana-simarik-cocuk-yaniti-bu-unvan-size-ait/
10/7/2019

 

Previous Article

Ωραίο το σκάφος της FRONTEX, αλλά…

Next Article

Ρωσική στρατιωτική επιτροπή έφτασε στην Τουρκία σχετικά με τους S-400

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *