Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Εφ. Ζαμάν 13-7-2011

O Νταβούτογλου προκάλεσε την Ε.Ε.

Ο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως ο ελληνοκυπριακός τομέας στην Κύπρο εσκεμμένα καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις και πως όταν αναλάβει την προσωρινή προεδρία της Ε.Ε. οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. θα φτάσουν σε σημείο παγώματος. Ο Νταβούτογλου δήλωσε πως σε αυτή τη περίπτωση η Τουρκία δεν θα δεχτεί ως ομόλογο της την ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Ο Νταβούτογλου στην κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά την συνάντηση με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ Κονσταντίν Γκριτσένκο, μετά από μια ερώτηση σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, δήλωσε πως στόχος είναι η συντομότερη δυνατή λύση στην Κύπρο, και η από κοινού ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. τον Ιούλιο του 2012.

Ο Νταβούτογλου συνέχισε λέγοντας : Εάν αυτό δεν συμβεί και η ελληνοκυπριακή πλευρά καθυστερώντας τις διαπραγματεύσεις αναλάβει μονόπλευρα την προσωρινή προεδρία, αυτό δεν θα αναντακλά μόνο το ανεπίλυτο του θέματος αλλά θα σημαίνει ότι έχουν μπλοκαριστεί οι σχέσεις Τουρκίας- Ε.Ε. Αυτό το είπα ξεκάθαρα στον κύριο Φούλε. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση και ο ελληνοκυπριακός τομέας αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. , θα είναι δυνατόν να μπορέσουν να συνεχιστούνε οι σχέσεις Τουρκίας- Ε.Ε.¨.

Ο ΥΠΕΞ Νταβούτογλου ανέφερε πως σε περίπτωση που ο ελληνοκυπριακός τομέας αναλάβει μονόπλευρα την προεδρία της Ε.Ε. η Τουρκία δεν θα τον δεχτεί ως ομόλογο. Τόνισε πως είναι ανάγκη να ληφθούν από τώρα μέτρα για το ξεπέρασμα αυτής της εμπλοκής και πως η Ε.Ε. και η ελληνοκυπριακή διοίκηση πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους.

…………..

 

Previous Article

ΣΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Next Article

¨ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ¨ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *