Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ANKARA ELİNİ YAKAMIZDAN ÇEK-ΑΓΚΥΡΑ ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΚΑ ΜΑΣ!

0 σχόλια Share:

 Εφ. Χουριέτ 2-3-2011

Επεισοδιακό συλλαλητήριο στην KKTC

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα γίνεται στην KKTC. Μετά την κρίση που ξέσπασε λόγω των υβριστικών πανό του πρώτου συλλαλητηρίου, η αστυνομία δεν επέτρεψε την συμμετοχή στο συλλαλητήριο αυτό σε ομάδες που κρατούσαν πανό που έγραφαν ¨Ποιος είσαι εσύ ρε ¨, ¨Κατοχικό κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, εξαφανίσου ¨ καθώς και σε αυτούς που είχαν σημαίες της Νότιας Κύπρου. Ένταση προκλήθηκε ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία.

Η πλατφόρμα των συνδικάτων στην KKTC οργάνωσε το δέυτερο Συλλαλητήριο Κοινοτικής Ύπαρξης

Χιλιάδες άτομα που ήθελαν να συμμετάσχουν συνέρευσαν στην πλατεία Ινονού της Λευκωσίας. ΟΙ πρόεδροι των συνδικάτων ανέφεραν πως ο τουρκοκυπριακός λαός επιθυμεί να είναι ο αφέντης στο σπίτι του. Άλλοι πρόεδροι συνδικάτων τόνισαν πως κατά τις εξεγέρσεις στην Λιβύη και την Αίγυπτο ο Ερντογάν είχε πει ¨άκου την φωνή του λαού σου¨. Τώρα λοιπόν του είπαν τα συνδικάτα ¨γιατί δεν ακούς την φωνή του τουρκοκυπριακού λαού ;¨. Για να υπάρξει αυξημένη συμμετοχή στο συλλαλητήριο απείργησαν εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, σε νοσοκομεία, φαρμακεία και σχολεία. Το συλλαλητήριο άρχισε στις 11.30 και μετείχαν πολλά μέλη συνδικάτων, πολλές ΜΚΟ, σύλλογοι, ενώσεις, πολιτικά κόμματα καθώς και μερικά συνδικάτα και πολιτικά κόμματ από την Τουρκία.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΤΑ ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΝΟ

Στο συλλαλητήριο υπήρχαν κυπριακές και τουρκικές σημαίες, ενώ η αστυνομία επενέβη και κατέσχεσε αντιτουρκικά πανό που ανήκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπαράκα. Στο συλλαλητήριο τραγουδήθηκαν άσματα για την ειρήνη και την ελευθερία, ενώ φώναξαν συνθήματα όπως ¨Δεν εμποδίζεται η ειρήνη στην Κύπρο¨, και ¨Αλληλεγγύη στον αγώνα για ενότητα, αντίσταση, αντίσταση θα κερδίσουμε¨. Υπήρχαν πανό που έγραφαν ¨Άγκυρα τράβα το χέρι σου από τον γιακά μας¨, ¨Θέλουμε να κυβερνάμε τον εαυτό μας¨ και ¨Άγκυρα δεν θέλουμε ούτε τα λεφτά σου, ούτε τους υπαλλήλους σου, ούτε τα πακέτα σου¨.

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

Για να μην υπάρξει μια κρίση παρόμοια με αυτήν του πρώτου συλλαλητηρίου η αστυνομία έλαβε μέτρα ασφαλείας στον χώρο της εκδήλωσης. Η αστυνομία δεν επέτρεψε την συμμετοχή στο συλλαλητήριο αυτό σε ομάδες που κρατούσαν πανό που έγραφαν ¨Ποιος είσαι εσύ ρε ¨, ¨Κατοχικό κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, εξαφανίσου ¨ καθώς και σε αυτούς που είχαν σημαίες της Νότιας Κύπρου. Καθώς οι διαδηλωτές δεν το δέχτηκαν αυτό υπήρξε ένταση.

Previous Article

ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΣ, ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Next Article

ΟΥΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *