Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ¨ΦΙΛΟΣ¨ ΜΑΣ Ο ΜΠΑΓΙΣ….

No Comments Share:

Δήλωση Μπαγίς που θα νευριάσει την Κύπρο

 Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς αναφερόμενος σε αυτά που γίνονται στην Κύπρο δήλωσε τα εξής : ¨ Μπορούνε να προσφύγουν στο Δ.Ν.Τ. για να επωφεληθούν από το δάνειο των 5 δις $ που θα δώσουμε εμείς στο Δ.Ν.Τ. Μάλιστα δεν έχουμε αντίρρηση αν ως νόμισμα αντί του ευρώ, χρησιμοποιήσουν και αυτοί όπως και η KKTC την τουρκική λίρα¨

Ο Μπαγίς τόνισε πως δεν είναι στην τουρκική κουλτούρα να χτυπάς αυτόν που έχει πέσει κάτω, ¨Αλλά πως βλέποντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η Κύπρος και η Ε.Ε. να τους υπενθυμίσω αυτήν μας την παροιμία : «Όποιος πέφτει μόνος του δεν κλαίει. Ή για να το θέσω πιο ήπια ¨Από την Τετάρτη είναι σαφές πως έρχεται η Πέμπτη¨.

Ο Μπαγίς συνέχισε ως εξής :

¨ Η Ε.Ε. ήξερε το κόστος της ξεχωριστής ένταξης των Ελληνοκυπρίων. Η ένταξη της Κύπρου υπό αυτήν της την κατάσταση, ήταν μια αντανάκλαση όχι της φόρμουλας αμφίπλευρου κέρδους (kazan-kazan) αλλά αμφίπλευρης χασούρας (kaybet-kaybet). Εντέλει και οι δύο πλευρές έχασαν. Βασικοί υπεύθυνοι αυτής της χασούρας και της πυρκαγιάς είναι ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου Χριστόφιας και αυτοί που παρέβλεψαν τις δύστροπες συμπεριφορές του. Αυτή τη στιγμή πληρώνουν με πολύ βαρύ τρόπο τα αποτελέσματα της κοντόφθαλμης πολιτικής. Ο Θεός δεν έχει ξύλο¨.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ

Ο Μπαγίς ανέφερε πως η Τουρκία διαθέτει την ισχύ σε περίπτωση που υπάρχει αίτημα από την KKTC μπορεί να της μεταβιβάσει ποσά, ώστε να μπορέσει να αναπνεύσει. Ο Μπαγίς είπε : ¨Αυτά πλέον για εμάς είναι μικρά ποσά. Μπορούνε να προσφύγουν στο Δ.Ν.Τ. για να επωφεληθούν από το δάνειο των 5 δις $ που θα δώσουμε εμείς στο Δ.Ν.Τ. Μάλιστα δεν έχουμε αντίρρηση αν ως νόμισμα αντί του ευρώ, χρησιμοποιήσουν και αυτοί όπως και η KKTC την τουρκική λίρα¨

Ο Μπαγίς ανέφερε πως και για τους Ελληνοκύπριους και για την Ε.Ε. ο μόνος δρόμος είναι η μετατροπή της κρίσης σε ευκαιρία, και είπε :

¨Η Ε.Ε. πρέπει να υποχρεώσει τους Ελληνοκύπριους σε επίλυση του Κυπριακού, αλλά και οι Ελληνοκύπριοι οφείλουν να κινηθούν αντιλαμβανόμενοι πως δεν υπάρχει άλλη οδός εξόδου πέρα από την επίλυση. Σε σύντομο διάστημα είχαν την πικρή εμπειρία του τι σημαίνει να έχεις ενάντια σου την τουρκική πλευρά. Στο χέρι τους είναι εάν θα το επαναλάβουν ή όχι. Για αυτό εμείς είμαστε πάντα μέχρι τέλους έτοιμοι να ανοίξουμε την πύλη της επίλυσης.

Ελπίζουμε πως η στάση του προέδρου Αναστασιάδη που στο παρελθόν στήριξε το σχέδιο Αννάν, να αποτελέσει για τους Ελληνοκύπριους έναν οδηγό.

……………….¨

 Εφ. Χουριέτ 26/3/2013

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *