Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ¨ΦΙΛΟΥ¨ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΑΓΙΣ

0 σχόλια Share:

Εφ.Σαμπάχ  2-12-2011

Ο Μπαγίς και ο Ελληνοκύπριος πρέσβης συζήτησαν

Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς μετά την κριτική που άσκησε στην Τουρκία ο πρέσβης στην Πράγα του Ελληνοκυπριακού τομέα Φαέθων Αναστασίου, είπε πως οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο που διεξάγει ο ελληνοκυπριακός τομέας στην Μεσόγειο αποτελούνε ¨μια ανοιχτή πρόκληση στις προσπάθειες του ΟΗΕ¨.

Ο υπουργός Μπαγίς του είπε : ¨Τα επιχειρήματα μου είναι ισχυρά, εσύ δεν μπορείς να με πείσεις. Φοβάμαι πως θα σε πείσω και μετά θα χάσεις την δουλειά σου, θα σε διώξουν¨.

Ο Μπαγίς μιλώντας σε πάνελ με τίτλο ¨Δυσκολίες στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας-Προσδοκίες από το μέλλον¨ που οργανώθηκε στο Σπίτι της Ευρώπης, είπε ότι εφόσον η Ευρώπη που για αιώνες πολεμούσαν μεταξύ τους ενώθηκε πάνω σε κάποιες αξίες και αποφάσισαν πλέον να ζούνε μαζί, δεν θα πρέπει να είναι και τόσο δύσκολο να αποτελέσει η Τουρκία μέλος της Ε.Ε.

……………………

Ο Μπαγίς τόνισε πως στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχει χώρος για συναισθηματισμούς και ότι σημαντικά είναι ο πραγματισμός και τα εθνικά συμφέροντα. Υπενθύμισε πως ο  Τσέχος υπουργός Εξωτερικών και άλλοι 10 υπουργοί Εξωτερικών μελών της Ε.Ε. δημοσίευσαν άρθρο στηρίζοντας την ευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Τουρκίας.

Ο Μπαγίς ανέφερε πως αυτό το άρθρο τον ικανοποίησε, πως θα αποτελέσει κίνητρο για την Τουρκία στο θέμα της υποψηφιότητας της, ενώ δείχνει ότι η Τουρκία βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

 ¨Ποιος έχασε ;¨

Ο Μπαγίς εστιάζοντας στο ότι στις συνομιλίες της Ε.Ε. για το θέμα της Συρίας δεν προσκλήθηκε επίσημα η Τουρκία διότι εναντιώθηκε ο ελληνοκυπριακός τομέας είπε : ¨Επιτρέψτε μου να ρωτήσω το εξής. Έχασε μήπως τίποτε η Τουρκία που δεν ήταν εκεί ;¨

Ο Μπαγίς είπε ¨Ένα έθνος μπορεί κατά ανόητο τρόπο να επιχειρεί να θέσει εμπόδια, αλλά οι 26 δεν πρέπει να παρατηρούνε τις ευκαιρίες να χάνονται¨.

Ο Μπαγίς τόνισε πως ο ελληνοκυπριακός τομέας εμποδίζει το άνοιγμα του κεφαλαίου της ενέργειας στις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. και τόνισε πως η Ευρώπη αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Υπογράμμισε πως για την μεταφορά από τις ενεργειακές πηγές η συνεργασία με την Τουρκία είναι κάτι το υποχρεωτικό και είπε πως ¨Η Τουρκία όταν ανοίξει το κεφάλαιο της ενέργειας δεν θα γίνει μια πλούσια χώρα. Αλλά η Ευρώπη βάζοντας την Τουρκία μέσα της θα μπορεί να κοιμάται πιο ήσυχη¨.

¨Το φυσικό αέριο δεν πρόκειται να πετάξει¨

Όταν ο πρέσβης του ελληνοκυπριακού τομέα στην Πράγα Φαέθων Αναστασίου είπε πως η Κύπρος θέλει να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους και ότι η Τουρκία την απειλεί, ο υπουργός Μπαγίς δήλωσε : ¨Εάν υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο γύρω από την Κύπρο, αυτό βρίσκεται εκεί για χιλιάδες χρόνια.  Για ποιο λόγο τώρα άραγε αυτή η βιασύνη, τώρα που ο Γ.Γ. του ΟΗΕ έδωσε ένα τελευταίο διάστημα για την επίλυση του Κυπριακού ; Μήπως θα πετάξει το φυσικό αέριο ; Εάν βρίσκεται εκεί για χιλιάδες χρόνια δεν πρόκειται να χαθεί. Κατά την γνώμη μου πρόκειται για μια ανοιχτή προβοκάτσια απέναντι στις προσπάθειες του ΟΗΕ.¨

Ο Μπαγίς απαντώντας στην κριτική του Αναστασίου σχετικά με την μετανάστευση Τούρκων από την Τουρκία προς το νησί, είπε πως και Έλληνες έρχονται από την Ελλάδα και εγκαθίστανται στο νησί και ότι αυτό συνεχίζεται για γενιές τώρα.

…………………..

Σχόλιο : Απειλούνε με χρήση βίας κάθε τόσο (παράνομο), συνεχίζουν να αλλοιώνουν τον δημογραφικό χαρακτήρα της Β. Κύπρου κουβαλώντας όλα τα ¨μπάζα¨ τους από την Τουρκία (παράνομο), διατηρούνε το Casus belli όσον αφορά το δικαίωμα της Ελλάδας στα 12 μίλια (παράνομο), πληρώνουν πολλές εκατοντάδες πρακτόρων στην Ελληνική Θράκη, η φρεγάτα τους μόλις προχτές έκανε βόλτες ανάμεσα στα ελληνικά νησιά, και ο μέχρι προχτές πρωθυπουργός μας μιλούσε για επιτευχθείσα βελτίωση στις σχέσεις με την Τουρκία !

Δηλαδή βρε Giorgo αν δεν είχες βελτιώσει τις σχέσεις τι άλλο θα έκαναν ;  

Previous Article

ΤΟ EUROCOPTER ΘΑ ΧΤΥΠΑ ΜΕ ΤΟ CİRİT

Next Article

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dolor tempus sem, elit. eget felis