Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ !

0 σχόλια Share:

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 12-8-2011

Εμποδίστηκε η συναυλία του συγκροτήματος Αριστερό Κλειδί στην Αμμόχωστο

Το μουσικό συγκρότημα Αριστερό Κλειδί που τις προηγούμενες μέρες έβγαλε το δεύτερο μουσικό του άλμπουμ με τίτλο ¨Η Κύπρος είναι δική μας¨ ήταν να δώσει χτες συναυλία στην πλατεία Ναμίκ Κεμάλ της Αμμοχώστου αλλά εμποδίστηκε από τον καϊμακάμη…

Το συγκρότημα είχε πάρει την σχετική άδεια από τον δήμο Αμμοχώστου. Και ενώ γινόταν οι ετοιμασίες ο καϊμακάμης της Αμμοχώστου εμπόδισε το στήσιμο των ηχοσυστημάτων επικαλούμενος ηχορύπανση. Το θέμα μεταφέρθηκε στον υπουργό Ναζίμ Τσαβούσογλου. Αυτός θέλησε να μάθει τα τραγούδια που θα παιζόταν στην συναυλία. Το Αριστερό Κλειδί του έδωσε το δεύτερο άλμπουμ στο οποίο υπάρχει και το τραγούδι ¨Γύρνα σπίτι Αϊσέ¨. Ακούγοντας το άλμπουμ έκρινε ότι πραγματικά ήταν ηχορύπανση και ενέκρινε την απόφαση του καϊμακάμη.

Και έτσι ενώ τις προάλλες εκεί είχε γίνει η ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν ,και στο παρελθόν είχαν γίνει άλλες προεκλογικές συγκεντρώσεις κομμάτων χωρίς να αποτελούνε ηχορύπανση, τώρα η συναυλία του συγκροτήματος Αριστερό Κλειδί εμποδίστηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών. Σχετικά με το θέμα συναντηθήκαμε με τον Ταχσίν Οϊγκάρ που μας είπε τα εξής : ¨ Υπήρξε μια πρωτιά…Απαγορεύτηκε το στήσιμο των ηχοσυστημάτων λόγω ηχορύπανσης. Μας ζήτησαν το μουσικό άλμπουμ και ο Υπουργός Εσωτερικών μαζί με μια επιτροπή αποφάσισαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει η συναυλία. Και σαν δικαιολογία αναφέρθηκε η ηχορύπανση. Κωμικοτραγική κατάσταση δηλαδή. Εμείς ακόμη και χωρίς ηχοσύστημα θα δώσουμε την συναυλία σε μια πλατεία με πολλούς αστυνομικούς¨.

…………

.Σχόλιο : Το κωδικό σήμα για την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Αττίλα Νο 2 κατά τις 14-8-1974 ήταν η φράση ¨η Αϊσέ να πάει διακοπές¨. Τώρα λοιπόν αυτοί που εναντιώνονται στην παρουσία του τουρκικού στρατού και στην κατοχή της Βόρειας Κύπρου χρησιμοποιούνε το σύνθημα ¨Αϊσέ γύρνα πίσω¨ ( εννοούνε στην Τουρκία). Το σύνθημα αυτό που ακούστηκε στα συλλαλητήρια που έκαναν οι Τουρκοκύπριοι φέτος ενόχλησε ιδιαίτερα την Τουρκία και τα ανδρείκελα της στο νησί. Εξ ου και η αντίδραση του υπουργού. Φαντάζομαι ότι αν στην θέση του συγκεκριμένου τραγουδιού έβαζαν κανένα οθωανικό εμβατήριο τότε θα έπαυε και η ηχορύπανση….

 

Previous Article

ΛΟΧΑΓΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΝΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΚΚ

Next Article

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *