Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H AΪΣE ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ !

No Comments Share:

Κείμενο του Ιστολόγιου 12/12/2012

Το σύνθημα με το οποίο άρχισε η εισβολή στην Κύπρο ήταν ¨Η Αϊσέ πάει διακοπές¨. Από τοτε λοιπόν όσοι στα κατεχόμενα αντιτίθενται στην εισβολή στην Κύπρο, μιλάνε για την Αϊσέ ενοώντας βέβαια την Τουρκία. Στο άρθρο που ακολουθεί οι ¨συγγενείς της Αϊσέ¨ είναι προφανώς οι έποικοι, και οι πλούσιοι συγγενείς είναι οι εκ Τουρκίας επιχειρηματίες που αγοράζουν σχεδόν τζάμπα διάφορες επιχειρήσεις στα κατεχόμενα. Πακέτο είναι τα οικονομικά μέτρα που επιβάλει η Τουρκία στα κατεχόμενα. Πραγματικά είναι ένα ωραίο συμβολικό άρθρο.

Αϊσε και πακέτο

Είχαμε ένα και μόνο χαριτωμένο σπίτι μονοκατοικία. Είχε τρία υπνοδωμάτια. Τα θεμέλια του ήταν ισχυρά. Πάνω του μπορούσε να προστεθεί και ένας ακόμη όροφος. Με αυτούς τους υπολογισμούς το είχε κατασκευάσει ο μηχανικός. Για πολλά χρόνια αντρόγυνο και δύο παιδιά που ήμασταν μας αρκούσε αυτό το σπίτι.

Μετά πέρασε καιρός… Πρώτα ήρθε η Αϊσέ…Ακολούθως και οι συγγενείς της…Ένας εξ αυτών είπε ¨Εγώ είμαι ο θείος της Αϊσέ¨. Μαζί με την γυναίκα του και τα τρία τους παιδιά εγκαταστάθηκαν σε ένα δωμάτιο. Ευρισκόμενοι σε αδιέξοδο βάλαμε τα παιδιά μας σε ένα δωμάτιο και δώσαμε το άλλο σε εκείνους. Δεν πέρασε πολύς καιρός. Ήρθε ο μεγάλος αδερφός της Αϊσέ. Είχε πέντε παιδιά…Δεν μπορούσαν να εγκατασταθούν σε ένα δωμάτιο. Τι να κάνουμε τους δώσαμε τις δύο άλλες κρεβατοκάμαρες. Και αρχίσαμε εμείς μαζί με τα παιδιά μας να κοιμόμαστε στο σαλόνι. Όταν ήρθε και η θεία βγήκαμε από το σαλόνι. Επισκευάσαμε λίγο το γκαράζ και μείναμε εκεί. Στο σπίτι 4 άτομα ήμασταν και φτάσαμε να γίνουμε 24.

ΟΙ συγγενείς συνέχισαν να έρχονται. Προσθέσαμε έναν ακόμη όροφο στο σπίτι, αλλά πάλι δεν χωρούσαμε. Και όσο ερχόταν οι συγγενείς της Αϊσέ, εμείς από ντροπή ανοίγαμε το σπίτι μας σε όλους αυτούς που ερχόταν.

Στο μεταξύ σε σπίτι που είχε θεμέλια για 2 ορόφους εμείς πήραμε δάνειο και χτίσαμε πέντε ορόφους, Και όταν εμείς λέγαμε πως αυτά τα θεμέλια δεν βαστάνε τόσους ορόφους, αυτοί λέγαν ¨μην ανησυχείς δεν θα συμβεί τίποτε¨. Και από ντροπή πάλι δεν σηκώσαμε την φωνή μας.

Μία εκ των ημερών η Αϊσέ ήρθε να δει τους συγγενείς της. Βλέποντας την κατάσταση του σπιτιού κραύγασε λέγοντας ¨Το σπίτι καταρρέει. Πρέπει να πάρετε μέτρα¨… Και μας έβαλε στο χέρι ένα πακέτο μέτρων.

Κανείς δεν νοιάστηκε για το αν το πακέτο μέτρων θα ωφελούσε ή όχι.

Το πακέτο άνοιξε και όλοι γούρλωσαν τα μάτια τους

Μέτρο 1ο

Θα τρώτε ημερησίως ένα κρεμμύδι και έτσι θα αδυνατίσετε. Έτσι θα μειωθεί ο φόρτος του κτιρίου.

Μέτρο 2ο

Παράθυρα, πόρτες και ντουλάπια θα ξηλωθούν και θα πεταχτούνε.

Μέτρο 3ο

Τηλεόραση, ψυγείο, πλυντήριο ρούχων και πιάτων, τηλέφωνο και πόρτα εισόδου θα ξεπουληθούν δωρεάν σχεδόν σε πλούσιους συγγενείς της Αϊσέ και θα ιδιωτικοποιηθούν.

Μέτρο 4ο

Από τώρα και πέρα όσοι θέλουν να απολαύσουν αυτές τις υπηρεσίες θα είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν μετρητοίς το αντίστοιχο αντίτιμο στους πλούσιους συγγενείς της Αϊσέ. Μέτρο 5ο

¨Όσοι εισέρχονται και εξέρχονται από την ιδιωτικοποιημένη πύλη εισόδου θα πληρώνουν καθορισμένο ποσό. Το 48% των χρημάτων αυτών θα καλύπτουν τα έξοδα του κοινοτάρχη.

Μέτρο 6ο

Εάν ο παραπάνω κοινοτάρχης βρίσκει κάποιο κακό στα παραπάνω μέτρα , θα αλλάζει αμέσως με δημοκρατικό τρόπο και στην θέση του θα εκλέγεται άλλος.

Μέτρο 7ο

Κάθε επισκευή που πρέπει να γίνει στο σπίτι θα δίνεται να την κάνει κάποιος από τους συγγενείς της Αϊσέ.

……………..

………………

 Εφ. Αφρίκα 9/12/2012

Previous Article

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ…

Next Article

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *