Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Το θράσος των εισβολέων στην Κύπρο

0 σχόλια Share:

Στο τέλος θα μας ζητήσουν και
αποζημιώσεις για… απώλεια χρήσης

Να δεις, εκεί που ήθελαν να μας δώσουν το Βαρώσι οι καημένοι, στο τέλος θα μας ζητήσουν και αποζημιώσεις για απώλεια χρήσης από το 1878, που ήρθαν οι Βρετανοί μέχρι το 1974, που ήρθαν οι Τούρκοι…

Ο γενικός διευθυντής του ΕΒΚΑΦ, Ιμπραχίμ Φατίχ Μπεντέρ, και ο σύμβουλος του Ραούφ Ντενκτάς, καθηγητής Ατά Ατούν, έδωσαν στοιχεία στην τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, που αποδεικνύουν, λέει, ότι η κλειστή πόλη των Βαρωσίων ανήκει σε τρία Βακούφια. Μάλιστα, έφεραν ειδικούς από την Τουρκία οι οποίοι γνωρίζουν οθωμανικά και μελέτησαν όλους τους τίτλους ιδιοκτησίας από το 1571 μέχρι το 1974. «Τα μητρώα είναι στα χέρια μας, είναι το Βακούφι Λαλά Μουσταφά Πασά, το Βακούφι Αμπτουλάχ Πασά και το Βακούφι Μπιλάλ Αγά».

Ως γνωστό πριν από το 1571 δεν υπήρχε ιστορία, η Κύπρος ήταν ακατοίκητη. Ο Μαρκαντώνιος Βραγαδίνος δεν υπήρξε ποτέ στην Αμμόχωστο, και τα κοτσάνια τα έφερε μαζί του ο Λαλά Μουσταφά και μετά που έσφαξε τους Χριστιανούς, τα έβαλε στα αρχεία να τα βρουν οι απόγονοι του. Πού να τρέχουμε τώρα στο 490 π.χ. να ψάχνουμε τα αρχεία του Ονήσιλου και στο 450 π.χ. να βρούμε τα αρχεία του Κίμωνα, του Ακάμα του γιου του Θησέα, του Φιλόκυπρου, του Σόλωνα, του Νικοκλή, του Ζήνωνα…

Σύμφωνα με τον Ατά Ατούν, τον σύμβουλο του Ραούφ, «μετά που οι Βρετανοί άρπαξαν το νησί γέμισαν τις δημόσιες υπηρεσίες με Ελληνοκύπριους οι οποίοι άρχισαν να κάνουν πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας».

Πάντως, η μόνη αλήθεια σε αυτά που λένε είναι ότι «οι Βρετανοί γέμισαν τις δημόσιες υπηρεσίες με Ελληνοκύπριους». Ξεχνούν, όμως, να πουν ότι αυτό έγινε επειδή δεν έβρισκαν Τουρκοκύπριους να ξέρουν γράμματα. Όπως και το 1960, που στο νεοσύστατο κράτος δεν μπορούσαν να τηρηθούν οι συμφωνημένες αναλογίες στη δημόσια υπηρεσία γιατί δεν συμπλήρωναν τους αριθμούς οι γραμματιζούμενοι Τουρκοκύπριοι.

Facebook

Άριστος Μιχαηλίδης

Previous Article

Η ανακοίνωση του χτεσινού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας

Next Article

Με το ζόρι σχεδόν να γραφτούν σε θρησκευτικά σχολεία…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *