Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ξαναζεσταίνεται πάλι το σχέδιο Ανάν ;

No Comments Share:

Μήπως ξεθάβουν» το σχέδιο Ανάν στην Γενεύη ;

Επιβεβαιώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούσιος ότι κάποιοι πάνε να σερβίρουν «ξαναζεσταμένο» σχέδιο Ανάν στην Κύπρο, αναφερόμενος στην πενταμερή και ταυτόχρονα κάνει λόγο για δημοψήφισμα, από το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί η οποιαδήποτε μορφή λύσης του κυπριακού προβλήματος.

Ενώ αρχικά ο κ. Κούσιος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό «υποβίβασε» την πενταμερή της Γενεύης, κάνοντας λόγο για μια «προπαρασκευαστική διαδικασία» για να μπορέσει να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για την ουσία, συνέχισε αγγίζοντας ζητήματα ουσιαστικά, όπως η «πολιτική ισότητα», την οποία ζητούν οι Τούρκοι και τα κινούμενά τους στα Κατεχόμενα.

«Σημασία έχει πώς την αντιλαμβάνεται η κάθε πλευρά. Η τουρκική πλευρά αντιλαμβάνεται την ισότητα μέσα στο πλαίσιο της συμμετοχής των Τουρκοκύπριων υπουργών στην κεντρική κυβέρνηση με το βέτο, τη θετική ψήφο σε όλα τα θέματα για όλες τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται από το υπουργικό συμβούλιο» εξήγησε ο κ. Κούσιος.

Εκεί όμως που αρκετά φρύδια σηκώθηκαν ήταν όταν, σχολιάζοντας τις συζητήσεις που υπάρχουν για την ανάγκη δημοψηφίσματος από τον λαό, πριν από την έγκριση της λύσης, είπε ότι αυτό είναι δεδομένο. «Η οποιαδήποτε μορφή λύσης του κυπριακού προβλήματος θα πρέπει να τύχει της έγκρισης του λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ διευκρίνισε πως προκρίνεται η απευθείας έγκριση του λαού και όχι η έγκριση της Βουλής.

Όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τόση ευκολία πηδά από την… προπαρασκευή στο τελευταίο βήμα, δηλαδή την έγκριση, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο σχεδιασμός υπάρχει και το μόνο που είναι υπό διεργασία είναι το πώς θα «σερβιριστεί» στον λαό.

newsbreak.gr

Previous Article

Είπε ¨Αγαπητούς¨ τους πρώην βουλευτές και τώρα οδεύει για φυλακή !

Next Article

Η άνωθεν τρομοκρατία δεν περνά πια…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *