Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ

No Comments Share:

Πυρηνικός σταθμός στο Ακουγιού θα πει θάνατος

2

Η εξουσία του ΑΚΡ παρά τις έντονες αντιδράσει και του λαού της Τουρκίας και των λαών της περιοχής, πέρασε από την βουλή την έγκριση για τον πυρηνικό σταθμό του Ακουγιού στην Μερσίνα !

Η Ένωση Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Τουρκίας και το Επιμελητήριο Μηχανικών Περιβάλλοντος υποστηρίζουν πως ο πυρηνικός σταθμός συνοδεύεται από πολύ μεγάλα ρίσκα για περιβαλλοντικές καταστροφές, ετοιμάζεται να μεταφέρει το θέμα στα δικαστήρια.
Πάντως όταν κάπου κατηγορούμενος και δικαστής είναι τα ίδια πρόσωπα, είναι γνωστό πια το σε ποιο βαθμό η δικαστική απόφαση θα καλύπτει την ευαισθησία και τις ανησυχίες του κόσμου.
Ειδικοί αναφέρουν πως σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος, η Κύπρος θα είναι μεταξύ των περιοχών που θα επηρεαστούν πολύ.
Αναφέρεται πως ο κίνδυνος για ένα τέτοιο ατύχημα, πάντα είναι υπαρκτός και ότι οι πληγές που θα ανοίξει κάτι τέτοιο, θα απαιτήσουν μεγάλες αποζημιώσεις και μακροχρόνια νοσηλεία.


Οι ειδικοί εστιάζουν στα πολλά παραδείγματα με περιβαλλοντικές καταστροφές που προκλήθηκαν από πυρηνικούς σταθμούς, υποστηρίζοντας πως αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται επιστημονικά, όπως και ότι το πρόσφατο ατύχημα στην Φουκουσίμα αποκάλυψε τα ανατριχιαστικά αποτελέσματα ενός πυρηνικού ατυχήματος.
Όπως είναι γνωστό μετά από την καταστροφή στην Φουκουσίμα, πολλές χώρες σταμάτησαν την κατασκευή πυρηνικών σταθμών, έκλεισαν άλλους που ήδη λειτουργούσαν και ακύρωσαν μελλοντικά σχέδια.
Πάντως η εξουσία του ΑΚΡ, δεν άλλαξε καθόλου την απόφαση της που αδιαφορεί για τον άνθρωπο και το περιβάλλον και μάλιστα επιτάχυνε τις εργασίες υλοποίησης του σχεδίου.
Δεν ξεχνάω…
Ο τότε υπουργός Ενέργειας Γιλντίζ, ερωτηθείς από δημοσιογράφο σχετικά με το ατύχημα της Φουκουσίμα, είχε δηλώσει πως ¨Δεν γίνεται τέτοιο μεγάλο ατύχημα σε εμάς, αλλά ακόμη και αν γίνει με την βοήθεια του Αλλάχ θα το ξεπεράσουμε με την λιγότερη δυνατή ζημιά¨.
Δηλαδή ο κύριος Γιλντίζ ακόμη από τότε ασφάλισε στον Αλλάχ, τον πυρηνικό σταθμό του Ακουγιού !
……………….
………………..
Εφ. Αφρίκα 5/12/2014

Σχ : Ο σημαντικότερος λόγος που θέλει τα πυρηνική ενέργεια ο Ταγίπ, είναι απλός. Θέλει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Άλλωστε οι πρόσφατες ενεργειακές εξελίξεις την ενισχύουν τόσο πολύ στο πεδίο αυτό που πραγματικά αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος πλην της κατασκευής ατομικών όπλων. Προσθέστε και την μεγαλομανία του Ερντογάν και το συμπέρασμα βγαίνει εύκολα… 

Previous Article

¨ΕΚΔΙΩΧΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΛΛΙΕΤ ΕΠΕΙΔΗ ΑΣΚΗΣΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ¨

Next Article

19 MHNEΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΗΡΟ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *